Στο μυαλό του Χιμένεθ

Στο μυαλό του Χιμένεθ

Η ΑΕΚ θα κατέβει με σχεδόν όλα της τα όπλα στον τελικό για να κάνει το νταμπλ και ο Σταμάτης Βούλγαρης επιχειρεί να καταγράψει τους «εκλεκτούς» του Ισπανού τεχνικού.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ έχει πολλά πράγματα στο κεφάλι του. Να προετοιμάσει τους «κιτρινόμαυρους» αγωνιστικά και ψυχολογικά ενόψει του ντέρμπι, να επιλέξει τους κατάλληλους και να βρει τρόπο να καλύψει όλα τα κενά για να μην υπάρξουν ανορθογραφίες από τις επιλογές του.

Επί της ουσίας ο Ισπανός τεχνικός έχει 17 ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές (συμπεριλαμβανομένου και του Τσιγκρίνσκι που ακολούθησε χθες μέρος της προπόνησης) και από αυτούς πρέπει να «κόψει» έναν για να μπορέσει να πάρει στη 18άδα και τους δύο υποχρεωτικούς πιτσιρικάδες. Αυτό όμως μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

Αν με τον Ουκρανό δεν πάει κάτι καλά -κάτι για το οποίο στα Σπάτα χτυπάνε ξύλο μιας και τον θεωρούν υπεραπαραίτητο), τότε οι 16 βρέθηκαν. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε… ντέρμπι. Οι 17 που έχουν θέσει πολύ ισχυρή υποψηφιότητα είναι οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Γκάλο, Χουλτ, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας, Λιβάια, Αραούχο και Γιακουμάκης.

Από που λοιπόν θα πρέπει να κόψει ο Χιμένεθ; Για παράδειγμα στο εκτός έδρας παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, είχε κοπεί ο Γιακουμάκης (ο οποίος σκόραρε το «χρυσό» γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ματς του πρωταθλήματος). Στη ρεβάνς όμως ήταν στους 18 (δεν έπαιξε ωστόσο). Απουσίαζε επίσης και από το εκτός έδρας ματς στη Λάρισα. Έπαιξε στα δύο ματς με Λεβαδειακό και Κέρκυρα, αλλά δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Στην επίθεση το κενό του μπορεί να καλυφθεί είτε από τους Λιβάια και Αραούχο, είτε από τον Χριστοδουλόπουλο και τον Μπακασέτα (ως δεύτερους επιθετικούς με την προώθηση μπροστά ενός εκ των δύο πρώτων προαναφερόμενων).

Αν ο Χιμένεθ θελήσει να έχει στον πάγκο του ένα φορ περιοχής, τότε η άλλη επιλογή είναι να «κόψει» ένα μπακ. Αυτός που δεν κόβεται με τίποτα είναι ο Μπακάκης, που μπορεί να παίξει σε τρεις θέσεις (στα δύο άκρα και ως τρίτο στόπερ). Πανίσχυρος δείχνει να είναι και ο Γκάλο που μπορεί να παίξει σε όλη τη δεξιά πλευρά. Οπότε μένει ένας εκ των Χουλτ και Λόπες. Με δεδομένο ότι ο Σουηδός είναι πολύ καλύτερος ανασταλτικά και έπαιξε και στο πρόσφατο ματς της Τούμπας όπου τα πήγε εξαιρετικά έχει τον πρώτο λόγο. Ο Λόπες είναι πιο επιθετικογενής παίκτης. Αν δεν τα καταφέρει ο Τσιγκρίνσκι ή αν κοπεί ο Γιακουμάκης, τότε δεν αποκλείεται να χτυπήσει μέχρι και πόρτα… ενδεκάδας σε περίπτωση που ο Χιμένεθ επιλέξει να πάει με λογική «Γ. Καραϊσκάκης». Διαφορετικά σε αυτόν είναι το πιο πιθανό να πέσει ο κλήρος να δει το ματς από την εξέδρα…

Μόνο με… θαύμα στην αποστολή

Όπως αντιλαμβάνεστε με τα παραπάνω δεδομένα είναι από «χλωμό» έως απίθανο να συμπεριληφθούν στην αποστολή άλλοι τέσσερις παίκτες που στη διάρκεια της χρονιάς πήραν ευκαιρίες και χρησιμοποιήθηκαν σε κρίσιμα παιχνίδια.

Για παράδειγμα ο Άνταμ Τζανετόπουλος που ήταν βασικός στο «Σαν Σϊρο» κόντρα στη Μίλαν, δύσκολα θα βρει μία θέση στους 16. Το ίδιο ισχύει και για τον Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος επανεμφανίστηκε κόντρα στον Απόλλωνα, μετά από πέντε και πλέον μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν επίσης οι Ερίκ Μοράν, Αστρίτ Αϊντάρεβιτς και Βίκτωρ Κλωναρίδης. Ο Ισπανός μέσος δεν έχει βγάλει μάτια με τις εμφανίσεις του και παρότι θα λείπει ο Κονέ δύσκολα θα βρει θέση στους «εκλεκτούς». Πάντως υπάρχει ένα… παραθυράκι αν κάνει κάποια έκπληξη ο Χιμένεθ με τους υπόλοιπους παίκτες. Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα δεδομένα για τον Αλβανό διεθνή μέσο, ο οποίος έπαιξε στα δύο αδιάφορα ματς με Πλατανιά και Κέρκυρα δίχως να λάμψει, ενώ ο ομογενής μεσοεπιθετικός που έχει απογοητεύσει φέτος έχει να παίξει από την ήττα στη Λάρισα την 1η Μαρτίου…

Τρεις μικροί για δύο θέσεις

Βάσει της προκήρυξης της διοργάνωσης στη 18άδα της ΑΕΚ θα πρέπει να βρίσκονται υποχρεωτικά και δύο παίκτες U-20. Σύμφωνα με όλα όσα έχει δείξει ο Ισπανός προπονητής, ο Γιώργος Γιαννούτσος, έχει βάλει την πιο ισχυρή υποψηφιότητα για να είναι στους «εκλεκτούς». Άλλωστε είναι ο πλέον έμπειρος και μπορεί να παίξει και ως στόπερ και ως ακραίο μπακ. Συν το ότι είναι αριστεροπόδαρος (κάτι που όπως διαβάσατε παραπάνω μπορεί να παίξει ρόλο αν κοπεί κάποιο από τα αριστερά μπακ).

Από εκεί και πέρα ο Χρήστος Γιούσης και ο Χρήστος Αντωνίου. O πρώτος είναι το φαβορί μιας και έχει παίξει ήδη και σε δύο ματς Κυπέλλου και σε ένα πρωταθλήματος σε αντίθεση με τον δεύτερο που προς το παρόν έχει παρουσίες μόνο σε αποστολές και 18άδες.

Ήδη εκτός πλάνων

Ενόψει του αγώνα του Σαββάτου, υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θα πρέπει να θεωρούνται ήδη εκτός πλάνων για διαφορετικούς λόγους. Ο Παναγιώτης Κονέ είναι για παράδειγμα τιμωρημένος (συμπλήρωσε κάρτες στη ρεβάνς με την ΑΕΛ) και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Οι Γιάκομπ Γιόχανσον, Πάρης Μπάμπης και Σοτζέι Μασούντ είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται επίσης.

Από εκεί και πέρα οι Γιάννης Ανέστης και Παναγιώτης Ντούνης δεν είναι στα πλάνα του Χιμένεθ. Έτσι και αλλιώς ο πρώτος έχει «κοπεί» εδώ και μήνες, ενώ ο δεύτερος δύσκολα θα συνεχίσει στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν, ακόμα και ως… τέταρτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ