Το Buzzer beater της απόλυτης ηδονής!

Το Buzzer beater της απόλυτης ηδονής!

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το μυθικό γκολ πρόκρισης του Λάζαρου, την ατελείωτη ηδονή που χάρισε στους πρωταθλητές και τα ραντεβού στο ΟΑΚΑ για ατελείωτα πάρτι!

Ξέρεις τι είναι ρε μάγκα να ακούς θεωρείς συνωμοσίας όλες τις προηγούμενες μέρες για το τι θα γίνει στο ΑΕΚ – ΑΕΛ και τελικά όλοι αυτοί που το μόνο που κάνουν είναι να λένε και να γράφουν ασυναρτησίες να μένουν… παγωτό στο 94′; Ξέρεις τι είναι να πανηγυρίζουν γιατί έχουν σίγουρη την κούπα και τελικά να τους μένει η γλύκα από ένα παίκτη που τους έχει φτύσει στα μούτρα, έκανε καριέρα στο εξωτερικό και κατέκτησε τίτλους που δε θα δούνε ούτε φέτος;

Που εξαφανίστηκαν όλοι αυτοί οι πονη-ρούληδες που έλεγαν ότι θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός το Κύπελλο και η ΑΕΚ το… γήπεδο; Σε ποια λαγούμια κρύβονται όλοι αυτοί που υποστήριζαν ότι η ΑΕΚ θα αποκλειστεί επίτηδες από την ΑΕΛ για να μη γίνει ο τελικός ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και θα της… χαριστεί το πρωτάθλημα; Τελικά τελείωσαν τα φάρμακα ή θα χρειαστείτε εσείς; Που έχετε χαθεί βρε κουτά; Αλλά τι ρωτάω… Σας έχει στείλει η ΑΕΚ στον… Ψυχίατρο!

Θα είναι απόλαυση να διαβάσουμε και σήμερα τις ωραίες ιστορίες σας. Αν καταφέρετε να συνέλθετε από το χθεσινό σοκ. Ελπίζω και εύχομαι να μη χάσατε πάλι τα λεφτά σας ποντάροντας πάνω στην ΑΕΚ ή έστω στον Αλέξη. Και να μην κλαίτε και σήμερα στην Αννίτα Πάνια ως άλλα παρατράγουδα είτε τα λιγότερα ματς που -όπως επικαλεστήκατε εσείς- Αρεοπαγίτες αποφάσισαν ότι δεν έχετε, είτε για τους χαμένους σας πόντους, λες και μιλάμε για σκισμένο καλσόν.

Πριν από οτιδήποτε άλλο θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΛ. Στα δύο ματς με την ΑΕΚ άγγιξε την υπέρβαση. Δυστυχώς για αυτή, ο Λάζαρος είχε άλλη άποψη και… «γκρέμισε» τα όνειρα της για συμμετοχή στον τελικό. Οι παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου έκαναν υπέρβαση. Μόρας και Μπόζοβιτς ήταν εξαιρετικοί. Μέχρι και ο Αλέξης Κούγιας έφυγε αμέσως μετά το γκολ και έδωσε συγχαρητήρια.

Η ΑΕΚ είναι αλήθεια πως στο χθεσινό παιχνίδι πέταξε στον κάδο των αχρήστων ένα ημίχρονο. Ούτε η έμπνευση του 3-4-1-2 βγήκε, ούτε παίκτης να πάει στο ένας εναντίον ενός υπήρχε όσο έλειπε ο Λάζαρος. Από το 25′ μάλιστα μέχρι το 50′ οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο Λιβάια που είχε να παίξει σχεδόν 40 μέρες ήταν εκτός κλίματος. Ο Χριστοδουλόπουλος προερχόταν από τραυματισμό και δεν ξεκίνησε. Με την είσοδό του όλα άλλαξαν. Ο Χιμένεθ κατάλαβε το λάθος του και έκανε σωστή διαχείριση. Έστω και αν δεν πήρε τίποτα από το Μασούντ, η αλλαγή ήταν σωστή. Όπως και του Γιακουμάκη.

Η πρόκριση ήρθε όμως όχι μόνο από το γκολ του Χριστοδουλόπουλου. Βασικός πρωταγωνιστής ήταν και ο Βασίλης Μπάρκας. Μία στο τετ α τετ του Κριζμάν και ειδικά σε αυτό του Ντέλεττς είναι αυτός που κρατάει ζωντανή την «Ένωση». Αν η ΑΕΛ είχε σκοράρει δύσκολα θα γυρνούσε το ματς και το πιο πιθανό θα ήταν να είναι σε θέση απολογούμενου σήμερα ο Μανόλο… Όμως όπως το 2011 με εκείνο το γκολ του Μίτσελ από τη σέντρα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο 96′, έτσι και χθες. Το ήθελε ο Θεός, ο οποίος νιώθει ότι χρωστάει πολλά σε αυτή την ομάδα. Τώρα απλά ήρθε η ώρα και της τα ξεπληρώνει!

Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ υπάρχει πάρτι! Πάρτι κατάκτησης τίτλου! Κόντρα στην ομάδα που πέρσι η ΑΕΚ με τη νίκη της καταδίκασε σε υποβιβασμό. Φέτος εναντίον της θα πάρει το πρωτάθλημα! Και αν η ομάδα δε φταίει σε κάτι, είναι η ώρα της απόλαυσης για τον άνθρωπο πίσω από τις κουρτίνες και τα όσα είχε πει -γιατί κανείς δεν μπορεί να αποδείξει αν είχε κάνει- το 2013.

Το «Σπύρος Λούης» πρέπει να τιγκάρει! Να μην πέφτει καρφίτσα. Η ΠΑΕ έκανε αυτό που έπρεπε με τις τιμές των εισιτηρίων. Ο ΑΕΚτζής γιορτάζει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια και επιδιώκει να κάνει το νταμπλ για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια! Οι στιγμές είναι ιστορικές. Απολαύστε τις και αφήστε τον κάθε πικραμένο να σκούζει! Κανένας δεν μπορεί να σας τις στερήσει. Ούτε να τις κηλιδώσει!

Πάρτε λοιπόν τα παιδιά σας, τους φίλους σας, τη γκόμενά σας και γιορτάστε μέχρι το πρωί!

ΥΓ: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει πραγματοποιήσει μία ανεπανάληπτη, μυθική σεζόν. Για μένα η παραμονή του στο ρόστερ της ΑΕΚ για τα επόμενα χρόνια πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη διοίκηση της «Ένωσης». Δεν με ενδιαφέρει πως θα γίνει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κάνει πίσω.

Ούτε θα κάνω παιχνίδια με το χθεσινό γκολ του για να «πιέσω» για νέο συμβόλαιο, όπως με προτρέπουν να κάνω στα social media. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Δηλαδή για να καταλάβω, αν δεν έμπαινε η θεϊκή έμπνευση που είχε χθες, δε θα έπρεπε να μείνει; Αν δηλαδή ο τελικός πάει στα πέναλτι, εκτελέσει το τελευταίο και δεν σκοράρει (σ. σ. χτυπάμε ξύλο), δε θα δικαιούται νέο συμβόλαιο;

Εκτός του ότι αυτό δε θα συμβεί, γιατί θα τον πάρει μόνος του (σ. σ. μία μλκ γράψαμε πριν μη βαράτε), ο Λάζαρος πρέπει να μείνει γιατί βγήκε μπροστά στα δύσκολα, δεν κοροΐδεψε ποτέ και κανέναν, είτε έπαιζε με τον Ολυμπιακό, είτε με τον Απόλλωνα Λάρισας και παρότι τα άκουσε στο ραντεβού της προηγούμενης εβδομάδας αποδείχθηκε αψεγάδιαστος επαγγελματίας και «καθάρισε» με ατομικές ενέργειες και τον Πλατανιά και την ΑΕΛ. Αυτό δείχνει την πάστα του…. Τέλος!

ΥΓ 2: Θεός Μανόλο Χιμένεθ! Του έχουν σούρει τα μύρια όσα για τις δηλώσεις του. Γιατί; Γιατί είδε τον Απόλλωνα να έρχεται και να παίζει στο ΟΑΚΑ ταμπούρι στη γραμμή της περιοχής και μετά να πηγαίνει σε άλλο γήπεδο και να παίζει άμυνα στη σέντρα. Διότι είδε τον Πανιώνιο να μάχεται στο ΟΑΚΑ και μετά να «σβήνει» σε άλλο γήπεδο. Γιατί είδε τον Ατρόμητο να «πεθαίνει» στο γήπεδο κόντρα στην ομάδα του και κόντρα σε άλλους να παίζει χωρίς βασικούς του παίκτες και με μία… χαλαρότητα άνευ προηγουμένου. Γιατί είδε τον Πλατανιά που είναι υποβιβασμένος να μην βγαίνει ούτε για να ισοφαρίσει και κόντρα σε άλλες ομάδες έπαιζε φουλ επίθεση.

Αυτές τις διαφορές στηλιτεύει. Είδατε να λέει κάτι για τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΛ στο χθεσινό ματς; Πούλμαν δεν είχαν στήσει οι «βυσσινί»; Αλλά θέλει μυαλό για να το καταλάβεις. Κάποια πράγματα πρέπει να σας τα κάνουν πενηνταράκια…

Για αυτό λοιπόν οι χθεσινές του ατάκες είναι θεϊκές: «Είμαστε κλέφτες ονείρων γιατί παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος στην Ελλάδα. Κάναμε περήφανη την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη». Αυτά λοιπόν και καλή σας χώνεψη!

ΥΓ 3: Κάποτε θα μας καταλάβετε και δε θα μας καταλάβετε ΠΟΤΕ! Μία ομάδα δε χαρακτηρίζεται μεγάλη από τους τίτλους της, αλλά από το ήθος, τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά της. Για αυτό όσο και αν προσπαθείτε να πάρετε τη θέση της ΑΕΚ, δε θα το καταφέρετε ποτέ!

ΥΓ: 4: Ε ρε κλάμα για τον Παπαπέτρου. Μιλάμε ότι η αμπαλοσύνη και η προβοκάτσια έχει χτυπήσει «κόκκινο». Το καταλαβαίνω όμως. Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι όλα θα βαφτούν κιτρινόμαυρα, πονάς. Πονάς πολύ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ