ΑΕΚ – Λάρισα 1-0

ΑΕΚ – Λάρισα 1-0

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν έχει υπογράψει ακόμη συμβόλαιο με την ΑΕΚ... αλλά στο 94' υπέγραψε (με απίστευτης ομορφιάς ψαλιδάκι) την πρόκριση-θρίλερ της Ένωσης στον τελικό του Κυπέλλου!

Μια επική πρόκριση σε ένα ματς θρίλερ πήρε απόψε η ΑΕΚ, που επικράτησε 1-0 της Λάρισας με ένα γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 94’ και πλέον βρίσκεται για 3η σερί χρονιά σε τελικό κυπέλλου! Έχοντας έτσι ορθάνοικτη την προοπτική της κατάκτησης του νταμπλ, σε μια χρονιά που αποκτά για μια σειρά από λόγους ιστορική σημασία.

Η ΑΕΚ μπήκε από το ξεκίνημα του αγώνα με διάθεση να πιέσει ψηλά τη Λάρισα και να την κλείσει στην περιοχή της. Κάτι που κατάφερε, όμως χωρίς να βρίσκει χώρους για να απειλήσει. Μιας και η πρώτη φάση ήρθε στο 19’ με ένα μακρινό σουτ του Μπακασέτα, που απέκρουσε με γροθιές ο Μπόζοβιτς. Η Ένωση είχε ζήτημα στην ανάπτυξη, καθώς αυτό το 3-5-2 που επέλεξε τελικά ο Χιμένεθ έδειξε να αιφνιδιάζει και τους παίκτες του. Που έμοιαζαν μπερδεμένοι στο γήπεδο και δυσκολεύονταν να συνεργαστούν με επιτυχία.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το ημίχρονο να τελειώσει με μόλις μία ακόμα φάση για την ΑΕΚ και αυτή μέσω στημένης μπάλας. Όταν η εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπόζοβιτς.

Λάζαρος και άλλη διάταξη, ευκαιρίες η Λάρισα

Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του να είναι προβληματική, ο Χιμένεθ αποφάσισε να παρέμβει στο ματς με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Αρχικά άλλαξε την διάταξη, φέρνοντας τον Μπακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Γκάλο μπροστά του. Με το σύστημα να γίνεται έτσι 4-2-3-1. Ωστόσο αυτή η αλλαγή έφερε αρχικά ευκαιρία για την Λάρισα, που στο 48’ λίγο έλειψε να κάνει το 0-1, όταν ο Κριζμάν βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα, όμως καθυστέρησε να πλασάρει, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να διώχνει σε κόρνερ. Δύο λεπτά η Ένωση απάντησε με τον Αραούχο, όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 52’ ο Χιμένεθ αποφάσισε να ρίξει στο ματς και τον Χριστοδουλόπουλο, αποσύροντας τον Μπακασέτα. Όμως το πράγμα εξακολουθούσε να μην δουλεύει για τον Δικέφαλο, που απειλήθηκε ξανά! Ο Ντέλετιτς βρέθηκε «φάτσα» με τον Μπάρκα στο 57’, όμως το σουτ του από κοντινή απόσταση, αποκρούστηκε από το… πόδι του τερματοφύλακα της ΑΕΚ!

Στο 64’ ο Χιμένεθ πέρασε στο γήπεδο και τον Μασούντ αντί του Κονέ, κάνοντας πλέον το σύστημα της Ένωσης φουλ επιθετικό. Μιας και ο μοναδικός αμυντικός χαφ ήταν πλέον ο Σιμόες. Ενώ στο 73’ έπαιξε και το τελευταίο του χαρτί, με την είσοδο του Γιακουμάκη αντί του Γκάλο. Έπειτα από τις παραπάνω κινήσεις η ΑΕΚ βρήκε σφυγμό και στο 76’ απείλησε με το σουτ του Χριστοδουλόπουλου, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων. Ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου, δύο λεπτά μετά.

Στο 81’ η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-0, όταν μετά από γύρισμα του Χουλτ ο Αραούχο βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Μόρας με προβολή έσωσε την Λάρισα, αφού η μπάλα έφυγε κόρνερ. Ο Αραούχο ανέλαβε να το εκτελέσει, δίνοντας πολλά φάλτσα στην μπάλα η οποία βρήκε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Λάρισας και αφού πήρε περίεργη τροχιά, απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των «βυσσινί»!

Το ματς έγινε ροντέο στα τελευταία λεπτά με όλη τη Λάρισα πίσω και την ΑΕΚ να έχει κατασκηνώσει στην περιοχή της. Μέχρι και το 94’ οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το «χρυσό» 0-0, όμως τότε ήρθε η ώρα του Λάζαρου. Ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ με ένα απίθανο γυριστό σουτ «ξέρανε» την ομάδα του Αλέξη Κούγια και έστειλε την Ένωση στον τρίτο διαδοχικό τελικό της! Κάνοντας το 1-0 που ήταν αρκετό στον Δικέφαλο για να μπορέσει να διεκδικήσει το κύπελλο, απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Το κλειδί: Η εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ. Η ομάδα του Αντωνίου παρατάχθηκε με πέντε παίκτες στα μετόπισθεν, κλείνοντας όλους τους χώρους στην Ένωση και περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη των Κιτρινόμαυρων.

Το 10άρι: Ποιος άλλος; Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπήκε αλλαγή και με ένα γκολ που πιθανότατα μόνο εκείνος μπορεί να σκοράρει, έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ να… θυμηθεί ξαφνικά το 3-5-2 αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη, αφού η ΑΕΚ ξόδεψε πολύτιμα λεπτά, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει.

Στον πάγκο: Ο Παναγιώτης Κονέ. Η επιστροφή του στη δράση μετά από καιρό δεν συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση, με τον έμπειρο μέσο να κάνει πολλά λάθη με την μπάλα στα πόδια.

AEK-ΛΑΡΙΣΑ 1-0

ΓΚΟΛ: Χριστοδουλόπουλος 90+4
ΔΟΚΑΡΙΑ: 82’ Aραούχο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιλοσάβλιεβιτς 23’, Χούμπτσεβ 45’, Γκόλιας 45’, Κονέ 61’, Μασούρας 84’, Μπόζοβιτς 90’, Περόνε 90’
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ: OAKA
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Tάσος Παπαπέτρου
ΒΟΗΘΟΙ: Καμπούρης, Γρεβένης
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Μπαλτάς

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (73’ Γιακουμάκης), Σιμόες, Μπακασέτας (52’ Χριστοδουλόπουλος), Κονέ (64’ Μασούντ), Χουλτ, Λιβάγια, Αραούχο

Λάρισα (Σ. Αντωνίου, 3-5-2): Μπόζοβιτς, Μόρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ντέλετιτς (83’ Περόνε), Αγκάνοβιτς (80’ Ρέντζας), Κρίζμαν (77’ Ναζλίδης), Χούμπτσεβ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ