Κύπελλο Ελλάδος : Τα «ξέρατε ότι» των πρώτων αγώνων των ημιτελικών

Κύπελλο Ελλάδος : Τα «ξέρατε ότι» των πρώτων αγώνων των ημιτελικών

Είστε λάτρεις των στατιστικών του ποδοσφαίρου; Θέλετε να κάνετε τους… έξυπνους και τους γνώστες στην παρέα σας; Θέλετε απλώς να ενημερωθείτε και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας; To10.gr σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε όλα τα παραπάνω, παραθέτοντας κάθε λογής στατιστικό στοιχείο, με τη συνδρομή του Soccerbase.gr, της κορυφαίας βάσης δεδομένων και στατιστικών του ελληνικού […]

Είστε λάτρεις των στατιστικών του ποδοσφαίρου; Θέλετε να κάνετε τους… έξυπνους και τους γνώστες στην παρέα σας; Θέλετε απλώς να ενημερωθείτε και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας;

To10.gr σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε όλα τα παραπάνω, παραθέτοντας κάθε λογής στατιστικό στοιχείο, με τη συνδρομή του Soccerbase.gr, της κορυφαίας βάσης δεδομένων και στατιστικών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

• Για όγδοη φορά στην ιστορία της η Λάρισα αγωνίστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ποτέ δεν έχει παίξει μονό ημιτελικό, αφού έφτασε για πρώτη φορά το 1982, οπότε είχαν καθιερωθεί ήδη διπλοί. Έχει τέσσερις προκρίσεις (1982, 1984, 1985, 2007) και τρεις αποκλεισμούς (1988, 1989 και 2006).

• Η ΑΕΚ έπαιξε για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για 36η φορά. Και τις πέντε τελευταίες φορές πήγε στον τελικό. Αμέσως πριν είχε τρεις διαδοχικούς αποκλεισμούς (με ΠΑΟΚ το 2003, Παναθηναϊκό το 2004 και Ολυμπιακό το 2005).

Έξι φορές είχε παίξει στη Λάρισα για το Κύπελλο η ΑΕΚ πριν τη χθεσινή αναμέτρηση. Είχε να χάσει το 1993, αλλά προκρίθηκε με νίκη στη ρεβάνς. Το 1984, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση πήρε 1-1, αλλά αποκλείστηκε γιατί είχε χάσει εντός έδρας.

• Η ΑΕΚ επισκέφθηκε για φορά το ΑΕL FC Αrena. Είχε νικήσει τις τέσσερις πρώτες βάζοντας 14 γκολ, αλλά έμεινε στο 0-0 πριν από 40 μέρες. Στις 23 Δεκεμβρίου 2010 το παιχνίδι Λάρισα – ΑΕΚ 0-4 (φάση των 16) ήταν το πρώτο στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας στο γήπεδο αυτό.

• Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε πέντε γκολ, μια ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι στους πέντε προηγούμενους αγώνες Κυπέλλου που έχει παίξει φέτος. Έχει 16 γκολ στο Κύπελλο, κανένας ενεργός ποδοσφαιριστής δεν έχει περισσότερα (16 έχουν ακόμα ο 39χρονος Ηλίας Ιωάννου και ο Στέφανος Αθανασιαδης).

Πέναλτι σε ημιτελικό Κυπέλλου είχαμε να δούμε από τον Απρίλιο του 2016, Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-1, με δράστη πάλι τον Λαμπρόπουλο της ΑΕΚ, τότε είχε κάνει χέρι στο Περιστέρι.

• Από τους ημιτελικούς του 2010 είχε να σφυριχτεί πέναλτι σε πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Τότε είχαν κερδίσει πέναλτι ο Άρης και ο Παναθηναϊκός, με Καβάλα και Γιάννινα αντίστοιχα.

• Η ήττα της ΑΕΚ στη Λάρισα ήταν η πρώτη που γνωρίζει στην χειμερινή ώρα! Ήταν αήττητη για 26 παιχνίδια, από τις 23 Οκτωβρίου, όταν την είχε νικήσει ο Ατρόμητος στο ΟΑΚΑ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ