ΑΕΛ – ΑΕΚ 2-1

ΑΕΛ – ΑΕΚ 2-1

«Πόλεμος» στο AEL FC με την Λάρισα να φέρνει τα πάνω-κάτω και να ανατρέπει μάγκικα τον ημιτελικό (2-1). Οφσάιντ το 0-1 της ΑΕΚ (51΄). Δύο κραυγαλέες αποβολές σε βάρος της Ένωσης δεν είδε ο δεύτερος επόπτης, αλλοιώνοντας το ματς αλλά και τις πιθανότητες πρόκρισης για τους γηπεδούχους! Ναζλίδης (58΄) και Κριζμάν (90΄+3΄) τα γκολ των νικητών

Μια Λάρισα ψυχωμένη και διαβασμένη, κατάφερε να κερδίσει με ανατροπή μάλιστα την ΑΕΚ, μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου! Αφού αυτό το 2-1 υπέρ της ΑΕΛ, βάζει δύσκολα στην Ένωση ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ, με την ομάδα του Κάμπου να δείχνει πως δεν πρόκειται να αποδειχθεί εύκολος αντίπαλος. Σε ένα ματς που πρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων και ο διαιτητής, Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, με τον οποίο τα «είχαν» με τη λήξη και οι δύο ομάδες!

Οι μεν γηπεδούχοι για τη φάση του γκολ της ΑΕΚ όπου είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Μοράν και ο σκόρερ Μασούντ ήταν οφσάιντ, αλλά και την απευθείας κόκκινη του Μασούντ στις καθυστερήσεις και οι δε φιλοξενούμενοι για τον καταλογισμό του πέναλτι, με το οποίο ισοφάρισε η ΑΕΛ.

Ένταση, δύναμη και λάθη

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Μανόλο Χιμένεθ να διατηρεί το 4-2-3-1 που εφάρμοσε και στα προηγούμενα ματς, χωρίς, όμως, να διαθέτει ένα καθαρό φορ. Αφού ελλείψει Αραούχο τη θέση στην κορυφή πήρε ο Κλωναρίδης. Κάτι, που έκανε την Ένωση να δυσκολεύεται στο να «γεμίσει» την περιοχή της Λάρισας που αμυνόταν οργανωμένα.

Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη στο ματς, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 2’. Μετά από ένα γέμισμα στην περιοχή η μπάλα έφτασε στον Λαμπρόπουλο που κοντρόλαρε και σούταρε, όμως ο Μπόζοβιτς ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Όσο περνούσε η ώρα πάντως η Λάρισα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Που λόγω και του βαρύ αγωνιστικού χώρου, έφερε το ματς πιο πολύ στη δύναμη. Στο 12’ ο Φατιόν έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο Μπάρκας, ενώ στο 24’ η κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον πορτιέρε της ΑΕΚ. Από εκείνο το σημείο και μετά στο ματς κυριάρχησαν τα λάθη και η ένταση. Με το ημίχρονο να κλείνει χωρίς άλλες φάσεις αλλά με μπόλικες κάρτες και για τις δύο ομάδες.

Δύο γκολ με… σφραγίδα Ζαχαριάδη

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό, αφού ξεκίνησε με γκολ. Στο 51’, ο Μοράν έκανε καθαρό φάουλ στον Αγκάνοβιτς στη διεκδίκηση της μπάλας στο κέντρο, ο Ζαχαριάδης άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί και στη συνέχεια της φάσης, ο Μασούντ, φεύγοντας από θέση οφσάιντ, βρέθηκε απέναντι από τον Μπόζοβιτς! Μιας και οι αμυντικοί της Λάρισας… σάστισαν, περιμένοντας την υπόδειξη του φάουλ. Ο Ιρανός μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε ανενόχλητος τον τερματοφύλακα της Λάρισας και έβαλε με αυτόν τον τρόπο μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ!

Ωστόσο η Λάρισα αντέδρασε και μάλιστα άμεσα. Στο 56’ ο Λαμπρόπουλος διεκδίκησε μια μπάλα στο όριο της μεγάλης περιοχής με τον Ναζλίδη, ο οποίος έβαλε έξυπνα το σώμα του μπροστά από τον στόπερ της ΑΕΚ, που τον έριξε στο έδαφος. Ο Ζαχαριάδης υπέδειξε πέναλτι υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και του πάγκου της ΑΕΚ και ο Ναζλίδης δεν αστόχησε! Φέρνοντας στο 57’ το παιχνίδι στα ίσια.

«Βολίδα» από Κρίζμαν και ανατροπή!

Αυτό το γκολ έδωσε άλλη ώθηση στους παίκτες των γηπεδούχων που κυριάρχησαν στο γήπεδο. Φτάνοντας μάλιστα στο 62’ μια ανάσα από το 2-1, όταν ο Ναζλίδης από καλή θέση σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα! Βλέποντας το παιχνίδι να παίρνει αυτή τη μορφή, ο Χιμένεθ απέσυρε τον Κλωναρίδη και πέρασε στο ματς τον Γαλανόπουλο. Μετατρέποντας τη διάταξη σε 4-3-3.

Αυτό βοήθησε την ΑΕΚ να βρει ξανά την ισορροπία της. Ανακτώντας τα ηνία του ματς και ισοφαρίζοντας τα δοκάρια στο 75’, με την εντυπωσιακή προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου. Ενώ δέκα λεπτά μετά, έχασε νέα μοναδική ευκαιρία να κάνει το 1-2, με τον Μπόζοβιτς να νικά σε τετ-α-τετ τον Μασούντ.

Η Λάρισα όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Στις καθυστερήσεις ο Φατιόν βρήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ τον Κριζμάν, που εκτέλεσε τον Μπάρκα, κάνοντας το τελικό 2-1! Δίνοντας έτσι στην ΑΕΛ μια τεράστιας σημασίας νίκη, που βάζει πολύ δύσκολα στην Ένωση ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Με την ομάδα του Κάμπου να κρατά πλέον σημαντικές πιθανότητές για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.

Στις καθυστερήσεις μάλιστα ο Μασούντ χτύπησε τον Ζίζιτς στα γεννητικά όργανα σε μια στιγμή έντασης μεταξύ τους, με την φάση που έπρεπε να λήξει με απευθείας κόκκινη του Ιρανού, να διαφεύγει της προσοχής του Ζαχαριάδη.

Το κλειδί: Η γρήγορη ισοφάριση της Λάρισας. Οι γηπεδούχοι βρήκαν σφυγμό μετά το γκολ της ΑΕΚ, ισοφάρισαν και τελικά βρήκαν τα αποθέματα στο φινάλε, να κάνουν την ανατροπή.

Το 10άρι: Ο Θωμάς Ναζλίδης. Κέρδισε πέναλτι, σκόραρε, είχε ένα δοκάρι και γενικώς, ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα της ΑΕΚ.

Στον πάγκο: Ο Αϊντάρεβιτς. Σε ένα ματς που οι απαιτήσεις από αυτόν ήταν αυξημένες, έμεινε σε πολύ ρηχά νερά, καθυστερώντας ανά στιγμές το παιχνίδι της ΑΕΚ.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Χιμένεθ να επιμείνει στο 4-2-3-1, παρότι δεν είχε κλασικό φορ στη διάθεσή του αποδείχθηκε λανθασμένη. Αφού φάνηκε πως όποιος κι αν βρέθηκε στην κορυφή, δεν μπορούσε να γεμίσει την άμυνα της Λάρισας και να βάλει δύσκολα στα μετόπισθεν των γηπεδούχων.

ΛΑΡΙΣΑ-ΑΕΚ 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: AEL FC ARENA
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης, Μερκενίδης
ΓΚΟΛ: 51’ Μασούντ, 57’ Ναζλίδης, 90+2 Κριζμάν
ΔΟΚΑΡΙΑ: 62’ Ναζλίδης, 75’ Λάζαρος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαμπρόπουλος (13′), Βράνιες (30′), Μασούντ (55′), Χριστοδουλόπουλος (73′), Φατιόν (17′), Ναζλίδης (30′), Μιλοσάβλιεβιτς (35′), Γουάλας (42′)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Λάρισα (Ρ. Ντόστανιτς, 4-2-3-1): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (90’+ Γιοβάνοβιτς), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (86′ Χούμπτσεβ), Αγκάνοβιτς (81′ Λεοζίνιο), Κριζμάν

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (79′ Γκάλο), Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (69′ Γαλανόπουλος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ