Ο «καρατέκα» Ερίκ Μοράν και τα δύο γκολ οφσάιντ της ΑΕΚ (vid)

Ο «καρατέκα» Ερίκ Μοράν και τα δύο γκολ οφσάιντ της ΑΕΚ (vid)

Ο «καρατέκα» Ερίκ Μοράν χτυπά με μπουνιά αντιπάλους και οι ενέργειες του δεν τιμωρούνται ούτε με φάουλ, η ΑΕΚ σκοράρει γκολ οφσάιντ σε Περιστέρι και Λάρισα, διαιτητής και βοηθοί, όμως, δεν υποδεικνύουν την παράβαση. Όλα αυτά, με διαφορά μόλις τριών ημερών.

Διαφορετικά γήπεδα, διαφορετικός αντίπαλος, διαφορετικοί διαιτητές, το σκηνικό, όμως, ίδιο. Το είδαμε για πρώτη φορά στο Περιστέρι. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Σέρχιο Αραούχο στο 68′, σε μια φάση που θα έπρεπε να έχει σταματήσει εν τη γεννέσει της, καθώς ο Μάρκο Λιβάγια ήταν εκτεθειμένος πριν γίνει αποδέκτης της μπάλας από την πάσα του Αργεντινού. O δεύτερος βοηθός, Μιχάλης Καρσιώτης, δεν υπέδειξε την παράβαση.

Στο 82′, στιγμές μετά το γκολ της ισοφάρισης από τον Αμρ Ουάρντα, ο Ερίκ Μοράν ακολούθησε τον Αιγύπτιο και αφού αυτός άνοιξε την μπάλα στα αριστερά, τον χτύπησε με αγκωνιά στο κεφάλι. Ο άσος των Περιστεριωτών έπεσε στο έδαφος, σφάδαζε από τον πόνο, όμως ούτε ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ούτε ο πρώτος βοηθός Τρύφωνας Πετρόπουλος (η φάση ήταν στο πεδίο ευθύνης του) υπέδειξαν την παράβαση, με τον Ισπανό χαφ να μένει ατιμώρητος.

Το εκτός φάσης χτύπημα του Μοράν στον Ουάρντα 

Αφού, λοιπόν, δεν τιμωρήθηκε, ο Μοράν θεώρησε ότι μπορεί να το ξανακάνει. Και όχι μόνο το ξανακάνε, αλλά και πάλι η φάση πέρασε στο ντούκου από το διαιτητικό τρίο! Αυτή τη φορά, κόντρα στη Λάρισα. Ο 26χρονος χαφ της Ένωσης με ολοφάνερη πρόθεση χτυπά με το αριστερό χέρι και με πολύ δύναμη τον Άντναν Αγκάνοβιτς στο κεφάλι, σε ένα σημείο μάλιστα που ο Κροάτης θα μπορούσε να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Ποιο το αποτέλεσμα; Ούτε καν φάουλ από τον δεύτερο βοηθό, Κυριάκο Μερκενίδη.

Στη συνέχεια της φάσης, το γλυκό «έδεσε». Ο Ερίκ Μοράν διώχνει την μπάλα, κανείς αμυνόμενος δεν ακολουθεί την πορεία της και ο Σοτζέι Μασούντ μπαίνει στην τροχιά της, φθάνει μέχρι την εστία και νικά τον Μπόζοβιτς, ανοίγοντας το σκορ. Το πρόβλημα; Ο Ιρανός μεσοεπιθετικός της Ένωσης ήταν εκτεθειμένος τη στιγμή της πάσας, με τον Μερκενίδη να ολοκληρώνει το δικό του… νταμπλ, κάνοντας δύο τεράστια λάθη στην ίδια φάση και δίνοντας στους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ την ευκαιρία να προηγηθούν.

Η μπουνιά του Μοράν και το γκολ οφσάιντ του Μασούντ 

Στο 88′ ήρθε να κάνει ακόμα ένα λάθος, χάνοντας τη φάση όπου ο Μασούντ χτυπά τον Ζίζιτς στα γεννητικά του όργανα, τη στιγμή που οι δύο παίκτες είχαν έρθει πολύ κοντά και λογομαχούσαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ