Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 1-3

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 1-3

Μια ανάσα μακριά από την δεύτερη διαδοχική του παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 3-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με σκόρερ τους Μαουρίσιο, Πρίγιοβιτς και Μπίσεσβαρ. Το γκολ των Κυανέρυθρων ο Κόρμπος.

Τελευταία φορά που ο Πανιώνιος αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ σε ημιτελική φάση Κυπέλλου Ελλάδας ήταν το 1998, όταν και το κατέκτησε. Στο αποψινό (28/02) ραντεβού με την Ιστορία, όμως, οι Κυανέρυθροι δεν στάθηκαν στο ύψος της περίστασης. Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε απλώς ένα ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη. Με συντριπτική κατοχή της μπάλας υπέρ του (στο 23΄ η κατοχή της μπάλας ήταν 82%-18%) και δύο γκολ μέσα σε ένα δεκάλεπτο, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την πρόκριση στον τελικό του θεσμού επικρατώντας 3-1 του Πανιωνίου και πλέον περιμένει τη (διαδικαστικού χαρακτήρα) ρεβάνς της Τούμπας για να κλείσει ένα, από τα δύο εισιτήρια για το ΟΑΚΑ.

Πιο αναλυτικά, οι φιλοξενούμενοι πριν την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού άνοιξαν το σκορ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να βγάζει την σέντρα από δεξιά, τον Λημνιό να μπαίνει στη φάση και τον Μαουρίσιο να την στέλνει στα δίχτυα του… εξουδετερωμένου Κότνικ για το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα, μία σέντρα – μισό γκολ του Αζεβέδο πήγε… συστημένη στο κεφάλι του Σέρβου φορ ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα από το ύψος του πέναλτι να «γράψει» το 2-0 για την ομάδα του στο 34′ (φτάνοντας τα 20 τέρματα φέτος). Στο 41′ ο Μασούρας σημάδεψε από κοντά το αριστερό δοκάρι του Αλέξανδρού Πασχαλάκη κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0 υπέρ του Δικέφαλου του Βορρά.

Στην επανάληψη, οι ισορροπίες άλλαξαν με τον Πανιώνιο να ψάχνει το γκολ που θα του επέτρεπε να ξαναμπεί στην εξίσωση της υπόθεσης πρόκριση. Η είσοδος του Θανάση Παπαγεωργίου στη θέση του Γεσίλ έδωσε ενέργεια στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Μάλιστα ακριβώς με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Σπιριντόνοβιτς να πλασάρει και τον Πασχαλάκη να «φωνάζει» παρών, ενώ στη συνέχεια ο Παπαγεωργίου αμαρκάριστος έκανε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να περνάει άουτ. Αυτοί που έφτασαν όμως στο γκολ ήταν οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 73ο λεπτό με το ξερό σουτ του Μπίσεσβαρ για 3-0. Το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους, σημείωσε ο Παναγιώτης Κόρμπος στην εκπνοή του αγώνα (85′) ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπραχίμι. Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται από τώρα για τον τελικό του ΟΑΚΑ, αφού πολύ δύσκολα θα χάσει την πρόκριση στο γήπεδο της Τούμπας μετά το υπέρ του 3-1.

Tο κλειδί: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε μέσα σε ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα να σκοράρει δύο φορές και να βάλει έτσι τα θεμέλια της νίκης – μισή πρόκριση.

To 10άρι: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έκανε ό,τι ήθελε τους κεντρικούς αμυντικούς του Πανιωνίου, σκόραρε, κυριάρχησε στο ψηλό παιχνίδι και ήταν μια μόνιμη απειλή για τους Κυανέρυθρους.

Στον πάγκο: Ο Γκιοτά χρεώνεται μεγάλος μέρος του δεύτερου τέρματος του ΠΑΟΚ, ήταν ο αδύναμος κρίκος της άμυνας του Πανιωνίου και ο πρώτος που αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Γρηγορίου πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Γκολ:  85′ Κόρμπος / 24′ Μαουρίσο, 34′ Πρίγιοβιτς, 73′ Μπίσεσβαρ

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Κίτρινες κάρτες: 37΄ Βλάχος, 52΄ Μασούρας, 56΄ Σταυρόπουλος  / 44΄ Λημνιός

Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (46′ Σταυρόπουλος), Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαντάνα (69′ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης, Μασούρας, Γεσίλ (46′ Παπαγεωργίου).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Αζεβέδο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μαουρίνιο (75′ Σάκχοφ), Κάνιας, Πέλκας (65′ Μπίσεσβαρ), Μακ, Λημνιός, Πρίγιοβιτς (69′ Κουλούρης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ