Σούπερ Λίγκα : Εισηγείται την κατάργηση των ομίλων στο Κύπελλο

Σούπερ Λίγκα : Εισηγείται την κατάργηση των ομίλων στο Κύπελλο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΠΟ την κατάργηση των ομίλων στο Κύπελλο και μονά παιχνίδια μέχρι τα προημιτελικά. Με θετικό μάτι βλέπει την πρόταση η Ομοσπονδία.

Την κατάργηση των ομίλων στην πρώτη φάση του Κυπέλλου, αποφάσισε να εισηγηθεί προς την ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα κατά το Δ.Σ. της. Η πρότασης των ομάδων είναι μονοί αγώνες μέχρι και τα τη φάση των προημιτελικών. Μία πρόταση που όπως προκύπτει, αντιμετωπίζει με θετικό μάτι και η ελληνική ομοσπονδία, προκειμένου να μειωθούν οι αγώνες και να ελαφρύνει κάπως το βαρύ πρόγραμμα που υπάρχει κάθε αγωνιστική περίοδο για τις ομάδες.

Οσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής, ως και τη φάση των «8» θα υπάρχουν μονοί αγώνες, στην έδρα του «αδυνάτου». Για παράδειγμα αν τεθούν αντιμέτωπες μία από την Σούπερ Λίγκα και μία από τη Football League, το ματς θα διεξάγεται στο «σπίτι» της δεύτερης.

Αν τώρα βρεθούν δύο ομάδες της Σούπερ Λίγκας να αντιμετωπίσουν η μία την άλλη, τότε για το πλεονέκτημα έδρας είτε θα γίνει κλήρωση είτε θα ληφθεί υπόψιν η περσινή βαθμολογίας. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εκτός από τη μείωση των αγώνων, στόχος με αυτή την αλλαγή τρόπου διεξαγωγής, είναι και αύξηση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και των πιθανοτήτων της έκπληξης. Γεγονός που χαρακτηρίζει τον θεσμό του Κυπέλλου στην διοργανώσεις άλλων χωρών.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Λίγκας:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Θα μελετηθούν τεχνικά ζητήματα για την Kεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, τα οποία θα εκτεθούν στο επόμενο Δ.Σ.

2/ Θα υποβληθεί προς την ΕΠΟ πρόταση της Super League για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατάργηση των ομίλων και μονούς αγώνες μέχρι τα προημιτελικά στην έδρα της πιο αδύναμης ομάδας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της τήρησης των γηπεδικών προδιαγραφών της Super League».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ