ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1

Θρίαμβος και στο Κύπελλο για την ΑΕΚ που με το 2-1 επί του Ολυμπιακού προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

ΑΕΚ και πάλι! Μετά το μεγάλο διπλό τίτλου στο Καραϊσκάκη η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου κερδίζοντας με 2-1 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ολοκληρώνοντας μια χρονιά θριάμβου, ανεπανάληπτη για αυτή, απέναντι στους ερυθρόλευκους. Ο Χριστοδουλόπουλος και ο Αραούχο πέτυχαν τα δύο γκολ για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο για να μειώσει στο 83΄ο Ταχτσίδης με τον Ολυμπιακό να πιέζει αλλα να μην μπορεί να την πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

Ολυμπιακός στο ξεκίνημα, ισορροπία στο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς με πιο επιθετικές διαθέσεις όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την ώρα που η ΑΕΚ προσπαθούσε και μετά το 20΄πήγε το ματς στον ρυθμό της. Αργό και προσεγμένο παιχνίδι από τους κιτρινόμαυρους με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Το (νέο) «δώρο» του Ολυμπιακού και η γκολάρα του Αραούχο

Στον ίδιο ρυθμό και το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ όμως να είναι αυτή που στην πρώτη ουσιαστική φάση που της δόθηκε βρήκε δίχτυα. Και αυτή (όπως στο πρώτο γκολ στο Καραϊσκάκη) ξεκίνησε από ερυθρόλευκο «δώρο» σε μια ξεκάθαρα ελεγχόμενη φάση ο Ρομαό ως τελευταίος αντί να την γυρίσει στον Προτό την «πούλησε» με την ΑΕΚ να παίρνει κατοχή, τον Μπακάκη να σεντράρει και τον Χριστοδουλόπουλο ανάμεσα σε τέσσερις αμυντικούς (!) να μην χρειάζεται καν να πηδήξει για να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στη γωνιά του Προτό.
Το γκολ της ΑΕΚ άλλαξε άρδην τα δεδομένα με τους ερυθρόλευκους να χάνουν εντελώς το ματς και αφού Κονέ και Μασούντ είχαν δύο καλές ευκαιρίες να έρχεται η γκολάρα του Αραούχο στο 73΄για να τελειώσει την πρόκριση.

Ταχτσίδης, άγχος αλλά τελικά 2-1

Ο Ολυμπιακός κυνηγούσε την μεγάλη ανατροπή καταφέρνοντας να μειώσει στο 83΄με καρφωτή κεφαλιά του Ταχτσίδη μετά από κόρνερ πιέζοντας στο φινάλε για την ολική επαναφορά και το δεύτερο γκολ που θα του έδινε την πρόκριση. Στο 87΄ είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Τζούρτζεβιτς να πιάνει την κεφαλιά αλλά τον Μπάρκα να διώχνει σε κόρνερ, ακολούθησε στο 89΄σουτ του Σέρβου άουτ με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει έστω και αν αγχώθηκε στο τέλος, αυτό το 2-1 που την φέρνει στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το κλειδί: Προφανώς το πρώτο γκολ της ΑΕΚ ειδικά με τον τρόπο που ήρθε μετά απο γκέλα στην άμυνα του Ολυμπιακού και μάλιστα διπλή. Με την ψυχολογία στα ύψη μετά απο τις συνεχόμενες επιτυχίες επι του Ολυμπιακού το γκολ του Χριστοδουλόπουλου έβαλε τις βάσεις για να ελέγξει η ΑΕΚ το ματς, να πάει στο 2-0 και να πάρει τελικά την πρόκριση παρά το γκολ του Ταχτσίδη.

Το10αρι: Ο Μπακάκης και ο Μασούντ ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν με τον πρώτο εκτός απο το πολύ καλό ματς ανασταλτικά να βγάζει και την σέντρα για το 1-0. Βεβαίως και ο Αραούχο με το έξοχο γκολ που πέτυχε λίγα λεπτά μετά την είσοδο του διεκδικεί τον τίτλο.

Στον πάγκο: Ο Ολυμπιακός περιμένει πάρα πολλά απο τους Φορτούνη και Μιραλάς αλλά και οι δύο και σε αυτό το ντέρμπι ήταν… απόντες. Δεν βοήθησαν όπως θα έπρεπε και αυτό έκανε πιο εύκολη την δουλειά της ΑΕΚ.

Γιατί κόουτς: Η επιθετική ενδεκάδα που επέλεξε ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε σε κανένα σημείο του αγώνα αυτά που θα ήθελε. Αντίθετα έκανε πιο ευάλωτη ανασταλτικά την ομάδα. Ο Οφόε με την είσοδο του έδωσε πράγματα όμως ήταν αργά για τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0
Διαιτητής: Κομίνης
Βοηθοί: Αλεξέας, Τουμπακάρης
Γκολ: 57΄ Χριστοδουλόπουλος, 73΄Αραούχο, 83΄Ταχτσίδης
Κίτρινες: 44΄Τσιγκρίνσκι, 74΄Αραούχο, 76΄Βράνιες, 82΄Μπάρκας, 82΄Μιραλάς

AEK (Μ. Χιμένεθ): Μπάρκας, Λόπες (28΄Χριστοδουλόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ, Μασούντ, Μπακασέτας (88΄Γαλανόπουλος), Γκάλο, Λιβάγια (65΄Αραούχο)

Ολυμπιακός (Χ. Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Νικολάου, Ρομαό, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ζιλέ (65’ Οφόε), Φορτούνης, Μιραλάς, Μάριν (69΄Πάρντο), Ανσαριφάρντ (74΄Τζούρτζεβιτς)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ