ΠΑΣ Γιάννινα – Λάρισα 1-2

ΠΑΣ Γιάννινα – Λάρισα 1-2

Με τον Μασούρα να σκοράρει δύο γκολ και να υπογράφει την ανατροπή, η Λάρισα νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ, πήρε το πρώτο της διπλό στα Γιάννινα μετά από σχεδόν 11 χρόνια και έκανε άλμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μια συνήθεια που έγινε λατρεία, δεν θα μπορούσε να σταματήσει το 2018. Η Λάρισα είχε εξαιρετική παράδοση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο: πέντε νίκες, σε ισάριθμες παιχνίδια. Και σήμερα (25/1), κατάφερε να τη διατηρήσει. Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Πέδρο Κόντε, με δύο τέρματα του Γιάννη Μασούρα όμως, τα πρώτα του με τα χρώματα των Θεσσαλών, έκανε την ανατροπή και παράλληλα άλμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και κατάφεραν πρώτοι να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Την πρώτη φορά δεν τα κατάφερε (οι αμυντικοί έδιωξαν πάνω στη γραμμή), ούτε τη δεύτερη (ο Μπόζοβιτς απέκρουσε ενστικτωδώς), η τρίτη όμως ήταν και φαρμακερή, με τον Πέδρο Κόντε να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Καρανίκα και με το 12ο φετινό του γκολ (στο 13′) να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

Η Λάρισα όμως αντέδρασε. Ανέβασε την απόδοσή της, πήρε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να γίνει απειλητική, σε ένα από τα καλύτερα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της. Στο 28′ ο Γουάλας έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, η άμυνα του ΠΑΣ δεν μπόρεσε να διώξει, με τον Μασούρα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, να κάνει μια προσποίηση και με ψυχραιμία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Περιστερίδη. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με την ομάδα του κάμπου, όχι όμως και το… τελευταίο!

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό, ο Ρέντζας γέμισε από τα δεξιά, ο Αγκάνοβιτς έπιασε την κεφαλιά, ο Περιστερίδης όμως έδιωξε με δυσκολία, με την μπάλα να πηγαίνει στο δεξί δοκάρι και τον Μασούρα να παίρνει το ριμπάουντ, σκοράροντας προ κενής εστίας. Με δύο προσωπικά γκολ του 21χρονου δεξιού φουλ μπακ λοιπόν, η ομάδα του κ. Φυντάνη ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ, δεν δυσκολεύτηκε να το κρατήσει (ο ΠΑΣ είχε μόνο δύο μικροευκαιρίες, με κεφαλιές του Κόντε) και με τις «απαραίτητες» καθυστερήσεις στα τελευταία λεπτά πήρε μια σπουδαία νίκη, που της δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αυτό ήταν το πρώτο της διπλό στα Γιάννινα μετά από περίπου έντεκα χρόνια και συγκεκριμένα τις 18 Απριλίου του 2007, όταν είχε νικήσει 2-0 (όπως και στον πρώτο αγώνα) στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου που εν συνεχεία πανηγύρισε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τώρα θα κληθεί να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα που πήρε στη ρεβάνς στο AEL FC Arena, στις 7 Φεβρουαρίου.

Το κλειδί: Η Λάρισα δεν τα παράτησε μετά το γκολ του Κόντε, ανέβασε την απόδοσή της και έφθασε σε μια σπουδαία νίκη. Το κλειδί ήταν λοιπόν η αντίδραση των ποδοσφαιριστών του Ηλία Φυντάνη μετά το γκολ του Ισπανού επιθετικού.

Το 10αρι: Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος. Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Με τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα της Λάρισας, ο Γιάννης Μασούρας υπέγραψε το διπλό της ομάδας του, που συνέχισε την εξαιρετική της «κυπελλική» παράδοση κόντρα στον Άγιαξ της Ηπείρου».

Γιατί κόουτς: Με την Λάρισα να έχει πάρει προβάδισμα από το 53′, ο Γιάννης Πετράκης ίσως άργησε να ανακατέψει την τράπουλα. Ο Βιντάλ πέρασε στον αγώνα στο 70′ και μπορεί να έδωσε ρυθμό στον ΠΑΣ, δεν βοήθησε όμως όσο θα ήθελε, ενώ επτά λεπτά αργότερα μπήκε στο γήπεδο και ο Μπετρά. Ίσως έπρεπε να κάνει νωρίτερα τις αλλαγές του ο Έλληνας τεχνικός.

Στον πάγκο: Μανθάτης και Χαλκιαδάκης δεν φάνηκαν ιδιαίτερα, δεν δημιούργησαν, δεν ήταν απειλητικοί, δεν «τάισαν» τον Πέδρο Κόντε. Κακό επιθετικά παιχνίδι για την ομάδα του ΠΑΣ, που πέραν του γκολ και δύο ακόμα ευκαιρίες του Ισπανού επιθετικού, δεν απείλησε την άμυνα της Λάρισας και τον Μπόζοβιτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΑΡΙΣΑ 1-2
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 1-1

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)
Γκολ: 13′ Κόντε / 28′, 53′ Μασούρας
Κίτρινες: 30′ Τζημόπουλος, 39′ Μπέριος, 77′ Καρανίκας / 38′ Γκόλιας, 70′ Μπόζοβιτς, 89′ Χούμπτσεφ, 90′ Γουάλας, 90+4′ Μασούρας

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς (70′ Βιντάλ), Γιάκος, Μπουκουβάλας, Μανθάτης (77′ Μπετρά), Χαλκιαδάκης, Κόντε

Λάρισα (Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς (74′ Γιοβάνοβιτς), Γουάλας, Άντονι, Λαγός, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (71′ Χούμπτσεφ), Ναζλίδης (87′ Περόνε)

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ