ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-0

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-0

Θα μπορούσε να παίζει στο... στραβοί πίλότοι! Ο επόπτης από την Ξάνθη που έκρινε το ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0, την πρόκριση και την αξιοπιστία της εξυγίανσης! Άξιος συνεχιστής του Καλφόγλου και του Κύζα σε μια διοργάνωση που δημιουργεί πια πολύ ισχυρό δεδικασμένο. Δεύτερη σφαγή του Ατρομήτου φέτος στην Τούμπα

Έχει κολλήσει το… γράμμα. Κ όπως λέμε Κύζας, στον περσινό ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Κ όπως λέμε Καλφόγλου στον τελικό του Βόλου. Και πλέον Κ όπως Κούλα Χασάν. Ο επόπτης που πριν από λίγο έκανε τη μισή δουλειά και βάλε για το ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0 που στέλνει τους Θεσσαλονικείς με το ένα πόδι στους ημιτελικούς και τον Περιστεριώτες στο ταξίδι της επιστροφής με την ίδια γεύση που τους άφησε και η προηγούμενη επίσκεψη στην Τούμπα.

Δεν παίζουμε με τις λέξεις. Ο τρόπος με τον οποίο ο Πέλκας άνοιξε το σκορ (19΄) και τα χαρακτηριστικά που έδωσε στο ματς ως το 85΄ που ο Σάκχοφ έγραψε το τελικό 2-0, είναι προϊόν του τρομερού λάθους του πρώτου επόπτη. Δεν γίνεται να μην το είδε αυτό το οφσάιντ. Και δεν ήταν μόνο ο Πέλκας, ήταν και ο Μάτος. Κωμικό να θεωρήσουμε ότι δεν είδε. Στην ευθεία είναι. Μπροστά του είναι. Ας μην το συζητήσουμε λοιπόν περισσότερο. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε ούτε τον ΠΑΟΚ, ούτε το σερί του, ούτε την προσπάθεια που κάνει φέτος σε δύο ταμπλό διεκδικώντας το νταμπλ. Το λάθος του Χασάν όμως καθιστά αλλοίωση αποτελέσματος, και ίσως και της πρόκρισης. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι ο Κάναντι με 0-0 θα άνοιγε το ματς στο τελευταίο μισάωρο. Ο προπονητής του Ατρομήτου που δεν είχε πάλι δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την τριάδα δανεικών του ΠΑΟΚ. Και που αυτή τη φορά δεν έβαλε και τον καλύτερο τερματοφύλακα του πρωταθλήματος. Τον Ανδρέα Γιαννιώτη.

Πριν αναφέρουμε τα υπόλοιπα; Θυμήσου και αυτό. Τον τρόπο με τον οποίο έχασε ο Ατρόμητος στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και για την 11 αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

https://www.youtube.com/watch?v=QqVqOOuNWcg

 

Δες τώρα και τη φάση του 1-0 απόψε για να καταλάβεις για τι συζητάμε. Αν έτυχε και δεν την είδες τέλος πάντων. Κοίτα τι δεν είδε ο Κούλα να συμβαίνει μπροστά του!

Το… ξεκλείδωσε η εξυγίανση!

Ο Λουτσέσκου για ένα ακόμα παιχνίδι προχώρησε σε αλλαγές και στις τρεις γραμμές σε σχέση με το ματς του πρωταθλήματος με τον Απόλλων Σμύρνης. Ο Μαλεζάς έπαιξε δίπλα στον Βαρέλα, ο Σάκχοφ δίπλα στον Τσίμιροτ ενώ αλλαγές είχαμε στην επίθεση με τους Κουλούρη και Λημνιό να παίρνουν τις θέσεις των Πρίγιοβιτς και Κάμπος. Από την άλλη πλευρά ο Κάναντι χωρίς τους τρεις του ΠΑΟΚ (Ουάρντα, Χατζηισαϊα και Γιαννούλη), υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αλλαγές στο κέντρο, αλλά και στην άμυνα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός κατέβασε την ομάδα του με το γνωστό 4-2-3-1, ενώ ο Γερμανός προπονητής προτίμησε το 4-4-1-1, όπου κατά την διάρκεια του αγώνα άλλαζε σε 4-3-3.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Δικέφαλος πήρε γρήγορα την κατοχή της μπάλας, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτό της αναμέτρησης. Στο 9ο λεπτό ο Βασιλακάκης πήρε μέτρα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Ντιγκινί, ο οποίος σούταρε, με τον Μάτος να διώχνει την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα οι Θεσσαλονικείς απάντησαν με τον Μακ, όμως το σουτ του Σλοβάκου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μίρκοβιτς.

Ήρθε όμως ο Κούλα Χασάν για να βάλει τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ και να αλλάξει τις ισσοροπίες. Στο 19΄ο Πέλκας ένα μέτρο οφσάιντ (όπως και ο Μάτος δίπλα του) έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με τον επόπτη Κούλα Χασάν να μη…βλέπει παρότι ήταν πανεύκολη φάση και στην ίδια ευθεία!

Το ίδιο σκηνικό όπως και στο ματς πρωταθλήματος με τους παίκτες του Ατρομήτου να διαμαρτύρονται αλλα…εξυγίανση είναι αυτή!

Άνοιξαν κεφάλια και μύτες

Στο 30′ είχαμε την σύγκρουση στον αέρα των Ντάουντα και Πέλκα. Οι δύο ποδοσφαιριστές έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο με τον διαιτητή να διακόπτη του αγώνα και τους γιατρούς των δύο ομάδων να τρέχουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Στον επιθετικό του Ατρομήτου έγιναν ράμματα στο κεφάλι, ενώ Έλληνας μεσοεπιθετικός αποχώρησε για τα αποδυτήρια γιατί η μύτη του έσπασε.

Τον πάτησε αλλά δεν βρήκε γκολ

Ο Ατρόμητος κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε ένα ΠΑΟΚ που παρακολουθούσε τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν στην επίθεση μη μπορώντας να αντιδράσουν. Μπόρεσε σωτήρια μια – δυο φορές ο… Τζήλος όμως οι μεγαλες ευκαιρίες για το 1-1 ήρθαν με την αστοχία και τον Πασχαλάκη να κρατάει το μηδέν στην εστία του ΠΑΟΚ.
Στο 59′ μετά από σέντρα του Βασιλακάκη από δεξιά, ο Ντιγκινί έκανε σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Έξι λεπτά αργότερα ο Βασιλακάκης έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος με τον Πασχαλάκη με υπερένταση να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 68’ο Μάτος είχε ευκαιρία και θύμισε πως υπάρχει και ΠΑΟΚ στο ματς για να έρθει απο το πουθενά το 2-0.

Λάθος Κιβρακίδη και 2-0

Ενώ όλα έδειχνα πως το παιχνίδι θα τελειώσει με τους Θεσσαλονικείς να έχουν το πλεονέκτημα του ενός τέρματος στο 85ο λεπτό, ο Δικέφαλος πέτυχε και δεύτερο με τον Σακχόφ. Μετά από λάθος του Κυριακίδη ο Κάμπος έκλεψε την μπάλα έδωσε στον Ελ Καντουρί, αυτός έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Σάκχοφ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0.

Το κλειδί: Ο Κούλα Χασάν. Ξεκλείδωσε για τα καλά το ματς με το γκολ-οφ σαιντ του Δημήτρη Πέλκα σε ρυθμούς εξυγίανσης! Ολα ήταν πιο εύκολα μετά με τον Τζήλο να προσπαθεί να κρατήσει πίσω στο δεύτερο ημίχρονο τον Ατρόμητο.

Το 10άρι: Θα ήταν αδικία να μην απονεμηθεί στον Κούλα Χασάν. Για τους λόγους που έχουμε αναφέρει.

Στον πάγκο: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου αυτή την φορά δεν ήταν σε φόρμα. Οι επιλογές του ήταν λανθασμένες από την ανακοίνωση της 18αδας μέχρι και των τριών αλλαγών που έκανε. Το μεγάλο πρόβλημα ο ΠΑΟΚ το αντιμετώπισε στην μεσαία γραμμή, όπου δεν υπήρξε συνοχή. Ο Κούλα Χασάν όμως έπαιξε καλύτερα απο όλους!

Γιατί κόουτς: Η απόφαση του Λουτσέσκου ν’ αφήσει εκτός αποστολής τον Ντίγκο Μπίσεσβαρ ήταν λάθος. Μετά τον τραυματισμό του Πέλκα, ο Ελ Καντουρί κλήθηκε να καλύψει το κενό του. Ο Μαροκινός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν έδειξε να πατάει καλά. Έκανε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις του, ενώ είχε και πολλά νεύρα.

ΠΑΟΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Βοηθοί: Κούλα Χασάν-Χρήστος Μπάλτας

Τέταρτος: Γιώργος Τζοβάρας

Γκολ: 19′ Πέλκας, 85′ Σακχοφ

Κίτρινες: 7′ Κιβρακίδης, 24′ Μάτος

Κόκκινες:

ΠΑΟΚ: (Ρ. Λουτσέσκου) Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Μαλεζάς, Βαρέλα, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Πέλκας (35′ Ελ Καντουρί), Λημνιός, Μακ (78′ Κάμπος), Κουλούρης (64′ Κουλούρης)

Ατρόμητος (Ν. Κάναντι): Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Σάκις, Ντιγκινί, Μάντσον, Μπουσούλαζιτς (84′ Κυριακίδης), Νάτσος (84′ Ούμπιντες), Βασιλακάκης, Ντάουντα (72′ Βασιλείου).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ