Επιστολή Χούμπελ : Το απόλυτο στριπτίζ της ΕΠΟ

Επιστολή Χούμπελ : Το απόλυτο στριπτίζ της ΕΠΟ

Ιδού τι ζητάει η UEFA για τον τελικό του Κυπέλλου.

Κάθετα αντίθετος με την απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στις 30 Αυγούστου είναι ο Χέρμπερτ Χούμπελ.

Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA/ UEFA στην Ελλάδα, στην επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ ξεκαθάρισε ότι οι δύο ομοσπονδίες «υποστηρίζουν και συστήνουν σθεναρά την ολοκλήρωση όλων των εθνικών διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου Ελλάδας, προ της ολοκλήρωσης της τρέχουσας περιόδου και πριν από την 3η Αυγούστου».

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διοργανώσεις στην Ελλάδα, αφού είναι η «ημερομηνία που έχει γνωστοποιηθεί από την UEFA για την υποβολή των τελικών βαθμολογιών των συλλόγων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις».

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ με την επιστολή του δίνει μια ηχηρή σφαλιάρα στην «εξυγίανση» και ξεμπροστιάζει το «μαγείρεμα» της ΕΠΟ με τον τελικό του Κυπέλλου. Η διοίκηση της ΕΠΟ εδώ και αρκετό καιρό κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι της για να ξεφτιλίσει τον θεσμό του Κυπέλλου και προκαλεί τεράστια προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκτός από το θέμα του Κυπέλλου, ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA/ UEFA αναφέρθηκε επίσης στο μείζον θέμα της αναδιάρθρωσης. Στην επιστολή του μάλιστα επικρότησε την απόφαση της Σούπερ Λίγκας να παραμείνουν 14 ομάδες και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Σε συνέχεια των συζητήσεων των προηγουμένων ημερών αναφορικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και την πιθανή αναδιάρθρωση των διοργανώσεων, επιθυμώ για ακόμα μία φορά να ξεκαθαρίσω τη θέση των FIFA  και UEFA σε αυτά τα σοβαρά ζητήματα.

Όπως έχει ήδη επικοινωνηθεί, η FIFA και η UEFA υποστηρίζουν και συστήνουν σθεναρά την ολοκλήρωση όλων των εθνικών διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου Ελλάδας, προ της ολοκλήρωσης της τρέχουσας περιόδου και πριν από την 3η Αυγούστου, ημερομηνία που έχει γνωστοποιηθεί από την UEFA για την υποβολή των τελικών βαθμολογιών και των συλλόγων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Επιπροσθέτως και λαμβάνοντας υπόψη ότι η μεταγραφική περίοδος της σεζόν 2020-21 αρχίζει στην Ελλάδα στις 3 Αυγούστου, κάθε παιχνίδι της περιόδου 2019-20, το οποίο θα διεξαχθεί μετά από αυτή την ημερομηνία, θα μπορούσε να εκληφθεί ως αγώνας στον οποίο οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συνθέσεις που δημιουργούν για τη νέα περίοδο. Αυτό θα απαιτήσει αλλαγές στους κανονισμούς της τρέχουσας περιόδου, γεγονός το οποίο, σε επίπεδο Αρχών, δεν επιτρέπεται.

Επιπλέον, οι συζητήσεις για πιθανές αλλαγές στη μορφή των νέων διοργανώσεων, μόλις λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της νέας περιόδου, θεωρούνται αδόκιμες και όχι στο στοιχειώδες επίπεδο που πρέπει να χαρακτηρίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η FIFA και η UEFA για μια ακόμα φορά συστήνουν σθεναρά και συμβουλεύουν ότι οποιαδήποτε απόφαση για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων πρέπει να είναι καλά μελετημένη και προγραμματισμένη τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από την υλοποίηση των προτεινόμενων τροποποιήσεων, προκειμένου να δώσουν χρόνο να σχεδιάσει κατάλληλα την αγωνιστική περίοδο οποιοσδήποτε το επιθυμεί. Το ίδιο ισχύει για πιθανές τροποποιήσεις κανονισμών.

Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζω την σημερινή απόφαση της Super League 1, με ευρύτατη πλειοψηφία, για την απολυτη τήρηση της προκήρυξης της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, γεγονός που αποτελεί αυτονόητη εξέλιξη, αναφορικά με την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος.

Ευελπιστώ ότι και οι υπόλοιποι φορείς διοργάνωσης των πρωταθλημάτων και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα προσεγγίσουν το όλο ζήτημα στο ίδιο ακριβώς πνεύμα.

Η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα πράξουν σύμφωνα με τις σχετικές ανάγκες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ