51 και συνεχίζει ο Μιούρα!

51 και συνεχίζει ο Μιούρα!

Ο θρυλικός Ιάπωνας επιθετικός ανανέωσε με την Γιοκοχάμα για ένα χρόνο παρότι διανύει την 6η δεκαετία της ζωής του!

Τον επόμενο μήνα, στις 26 Φεβρουαρίου πιο συγκεκριμένα, ο Καζουγιόσι (κατά κόσμον «Κάζου») Μιούρα θα σβήσει 51 κεράκια στην γενέθλια τούρτα του, αλλά το γεγονός ποσώς τον πτοεί. Αισθάνεται ακμαίος και με διάθεση «να βελτιωθεί», όπως είπε, χαρακτηριστικά, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, με την Γιοκοχαμά, για ένα χρόνο. Κι – όχι – δεν είναι προπονητής της.

Στην …τρυφερή ηλικία των 51 Μαΐων ο θρυλικός Ιάπωνας επιθετικός – από τους μεγαλύτερους, σε ηλικία, ποδοσφαιριστές που έπαιξαν ποτέ μπάλα κι ο γηραιότερος, παγκοσμίως, που αγωνίζεται και σκοράρει επαγγελματικά – επέκτεινε την συνεργασία του με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού της «χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου» όπως εκείνη ενημέρωσε, με πανηγυρική ανακοίνωση της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Ο βετεράνος άσος – γνωστότερος στην πατρίδα του με το προσωνύμιο «Βασιλιάς Κάζου» – εμφανίστηκε χαρούμενος που μπόρεσε ν’ ανανεώσει δίχως προβλήματα, όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και πεπεισμένος ότι θα μπορέσει να συνεχίσει να δίνει τον καλύτερο του εαυτό στο άθλημα στο οποίο διανύει, αισίως, την 33η σεζόν της καριέρας του!

Στα αξιοσημείωτα πως η Γιοκοχάμα ανακοίνωσε την ανανέωση του Μιούρα ώρα 11:11, Ιαπωνίας, σε μια απευθείας αναφορά στο νούμερο «11» με το όποιο είναι συνδεδεμένη η πορεία του στα γήπεδα!  Ο Μιούρα εντάχθηκε στην ομάδα, της 2ης Κατηγορίας του Γιαπωνέζικου ποδοσφαίρου, το 2005 και τον περασμένο Μάρτη σε ηλικία 50 ετών και επτά ημερών ξεπέρασε το ρεκόρ του θρυλικού Στάνλεϊ Μάθιους, του κατόχου της παρθενικής Χρυσής Μπάλας.

Το ρεκόρ Γκίνες του 55χρονου Καρμόνα

Ωστόσο ο Ιάπωνας δεν είναι ο κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες το οποίο ανήκει στον 55χρονο Ουρουγουανό, Ρόμπερτ Καρμόνα! Ο Λατινοαμερικάνος όμως μεσοεπιθετικός, με την 40χρονη καριέρα, αγωνίζεται στην Iταλική ερασιτεχνική Αουντάξ Οριόνε, η οποία συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα της γειτονικής χώρας.

Επιστρέφοντας στον Μιούρα  ο γεννημένος στην Σιζουόκα, πόλη (στο μέσον της διαδρομής Τόκιο – Ναγκόγια), όπου ρίχνει βαρύ τον ίσκιο του το επιβλητικό, όσο και μυστικιστικό όρος Φουτζιγιάμα, ξεκίνησε την καριέρα του στα 80’ς, πηγαίνοντας στην Βραζιλία, σε ηλικία 15 ετών.  Εκεί έγινε επαγγελματίας κι αγωνίστηκε σε ομάδες όπως οι Σάντος, Παλμέϊρας και Κοριτίμπα.

Επιστρέφοντας στα πάτρια εξελίχθηκε στον κορυφαίο σκόρερ της πρόσφατα συσταθείσας J.League (η ονομασία της κορυφαίας ποδοσφαιρικής κατηγορίας της χώρας της Άπω Ανατολής). Αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Βέρντι Καβασάκι πέτυχε τριψήφιο αριθμό τερμάτων σε 8 σεζόν (100 σε 192 συμμετοχές).

Ο «Βασιλιάς Κάζου» έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που έπαιξε στην Ιταλία (με τη φανέλα της Τζένοα), ανοίγοντας το δρόμο στους συμπατριώτες του, ενώ συνέχισε να ξενιτεύεται αγωνιζόμενος από μια σεζόν σε Αυστραλία (Σίδνεϋ) και Κροατία (Ντιναμό Ζάγκρεμπ).

Ήταν ο πρώτος Γιαπωνέζος κάτοχος του βραβείου του καλύτερου Ασιάτη ποδοσφαιριστή (το 1993) και εμβληματικό μέλος της Εθνικής Ιαπωνίας στη δεκαετία του 90 παρότι αποκλείστηκε την ύστατη στιγμή από την αποστολή για το Μουντιάλ της Γαλλίας (1998). Το παρθενικό που συμμετείχαν οι «μπλε σαμουράι». Ήταν, τότε, 31 ετών.

20 χρόνια μετά, συνεχίζει να προκαλεί τον πανδαμάτορα χρόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ