Χενκ Τεν Κάτε: Είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο μετά από 47 χρόνια

Χενκ Τεν Κάτε: Είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο μετά από 47 χρόνια

Ο Ολλανδός , που πέρασε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού πριν από περίπου μια δεκαετία, αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο, όπως γνωστοποίησε με δηλώσεις του.

Τέλος σε μια καριέρα 47 ετών στο ποδόσφαιρο, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, έβαλε ο Χενκ Τεν Κατε. Θυμίζουμε πως ο 63χρονος Ολλανδός πέρασε από την Ελλάδα ως προπονητής του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2008-2009 και το πρώτο μισό της σεζόν 2009-2010.

Εξάλλου, τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξε τεχνικός της Αλ Τζαζίρα του Άμπου Ντάμπι
Στην αποχαιρετιστήρια δήλωση ο Τεν Κάτε είπε: «Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά όπως το βλέπω αυτή τη στιγμή, η Αλ Τζαζίρα ήταν ο τελευταίος μου σύλλογος. Είμαι στο ποδόσφαιρο 47 χρόνια, ήταν όμορφα. Επιστρέφω σπίτι, έλειπα στο εξωτερικό πολλά χρόνια και τώρα χρειάζομαι γαλήνη.

Η μητέρα μου ζει ακόμη, είναι υγιής παρά τα 84 της χρόνια. Τους τελευταίους μήνες αναρωτιόμουν για πόσο ακόμη θα την έχω… Τέτοιες σκέψεις συνέβαλαν στην απόφαση μου να σταματήσω. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, πάντα είναι δύσκολη.

Αγαπώ ακόμη το ποδόσφαιρο. Το μοναδικό παιχνίδι που είχα μέχρι τα 4 μου χρόνια ήταν μια μπάλα, μέχρι που ανακάλυψα τα κορίτσια… Μπορώ να αναπολώ μια πολύ όμορφη καριέρα, με σκαμπανεβάσματα, αλλά περισσότερες καλές στιγμές παρά κακές», υποστήριξε ο Ολλανδός τεχνικός στην ιστοσελίδα 360 Sports.

Ο Τεν Κάτε ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην επαγγελματική του καριέρα στη Φίτεσε, τη Ρέντεν τους Γκο Αχέντ Ιγκλς τους Εντμοντον Ντρίλερς, την Τέλσταρ και τη Χέρκαλες στο διάστημα 1975-1986. Είχε αρχίσει πάντως το 1966 στις μικρές ομάδες του Άγιαξ.
Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς, για να συνεχίσει σε Σπάρτα Ρότερνταμ, Φιτέσε, Μπρέντα, Άγιαξ, Αλ Αχλί, Σαλάλ, Λουνένγκ, Αλ Τζαζίρα. Επίσης υπήρξε βοηθός προπονητής σε Γκόου Αχέντ Ιγκλς, Χεράκλες, Τσέλσι και Μπαρτσελόνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ