Επιστρέφει στην Εθνική Ιράν για ιστορικό ρεκόρ ο Μασούντ

Επιστρέφει στην Εθνική Ιράν για ιστορικό ρεκόρ ο Μασούντ

Παρά την απαγόρευση από την ιρανική Ομοσπονδία, ο Σοτζέι Μασούντ της ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει στην Εθνική της χώρας του και να κάνει ένα απίστευτο ρεκόρ.

Ο Σοτζέι Μασούντ αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες του ιρανικού ποδοσφαίρου, με ηγετική προσωπικότητα και ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Αυτό μαρτυρούν άλλωστε και οι 71 συμετοχές με τα χρώματα της πατρίδας του, συμμετοχές που σταμάτησαν… βίαια στις 27/7 του 2017.

Στον 33χρονο επιτελικό χαφ της Ένωσης, είχε απαγορευτεί να συμμετάσχει ξανά στην εθνική της χώρας του, επειδή ως παίκτης του Πανιωνίου στην αρχή της σεζόν, αναγκάστηκε (όπως ο ίδιος υποστήριξε) να παίξει κόντρα στους Ισραηλινούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ενέργεια που αντιτίθεται στον άγραφο νόμο που υπάρχει στο Ιράν και υποχρεώνει όλους τους Ιανούς αθλητές ανεξαρτήτως σπορ, να αρνούνται να αγωνιστούν κόντρα σε Ισραηλινούς αθλητές ή ομάδες.

Όμως η παρουσία του Ομοσπονδιακού προπονητή Κάρλος Κεϊρός στην Ελλάδα αλλά και η αναφορά του Πορτογάλου στον Μασούντ αμέσως μετά τη λήξη του ματς της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό γράφοντας «Καλή δουλειά Μσούντ! Είσαι ο καλύτερος παίκτης της ελληνικής Superleague», αναζωπύρωσε τα σενάρια επιστροφής του χαφ της Ένωσης στην εθνική της χώρας του σύμφωνα με την Khabar Online.

Ο Κεϊρός μάλιστα, εκτός από την ξεκάθαρη εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο και τις ικανότητες του Μασούντ, είναι αναγκασμένος να πιέσει την Ομοσπονδία για την επιστροφή του. Ο λόγος; Η λειψανδρία ποιοτικών λύσεων στη θέση του δημιουργικού χαφ. Ο Ντεζάγκα της Νότιγχαμ Φόρεστ έκανε χειρουργείο που θα τον κρατήσει εκτός δράσεις για δύο μήνες και ο 24χρονος Σαμάν Γκόντος της Έστερσουντ είναι ακόμα άγουρος σε υψηλό επίπεδο για να ταξιδέψει στη Ρωσία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο 33χρονος Σοτζέι Μασούντ, εκτός από ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει στο παιχνίδι του, έχει και τεράστια εμπειρία έχοντας 71 συμμετοχές και 8 γκολ σε επίπεδο Εθνικών, ενώ παράλληλα έχει δώσει το παρών σε Παγκόσμια και Πανασιατικά πρωταθλήματα. Η επιστροφή του τέθηκε σε δημόσια συζήτηση και πλέον είναι λαϊκή απαίτηση από τους Ιρανούς.

Κάπως έτσι ο Μασούντ αν είναι υγιής μέχρι το τέλος, όλα δείχνουν πως θα καταφέρει κάτι σπάνιο. Να έχει συμμετοχή σε τρία συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα κατόρθωμα που θα τον κάνει μέλος ενός πολύ κλειστού γκρουπ παικτών που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ