Απόλλων Λάρισας – Άρης 0-2

Απόλλων Λάρισας – Άρης 0-2

Εστω κι αν δεν έπιασε υψηλή απόδοση, ο Άρης πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το Αλκαζάρ, επικρατώντας του Απόλλωνα Λάρισας με 2-0. Σκόρερ οι Ντούνης και Διαμαντόπουλος, στους 29 βαθμούς η ομάδα του Δημήτρη Σπανού, παρέμεινε μόνη πρώτη.

Την 9η νίκη σε 11 παιχνίδια πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Άρης, ο οποίος αν και δεν έπιασε πολύ σπουδαία απόδοση, επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Λάρισας στο Αλκαζάρ. Για τους κίτρινους το 1-0 έκανε ο Μάρκος Ντούνης στο39’, ενώ το δεύτερο γκολ σημείωσε ο Διαμαντόπουλος στο 90’. Στους 29 βαθμούς η ομάδα του Δημήτρη Σπανού, παρέμεινε μόνη πρώτη στην βαθμολογία.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Τελικά παρά την οργανωμένη, αλλά και μεμονωμένη απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων που επιβλήθηκε, ο Αρης είχε τη στήριξη περίπου 400 οπαδών του. Μάλιστα οι κιτρινόμαυροι φώναξαν συνθήματα και εναντίον του πρώην πλέον Υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, ο οποίος χθες (13/1) είχε αναφερθεί με υποτιμητικό χαρακτηρισμό προς τον σύλλογο.

Με δύο αλλαγές η 11άδα του Άρη
Με δύο αλλαγές που λίγο πολύ αναμένονταν, παρέταξε τον Αρη ο Δημήτρης Σπανός. Συγκεκριμένα τον Τζανακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Μπούρμπου και τον Μιλούνοβιτς αντί του Πασά πίσω τον προωθημένο Διαμαντόπουλου. Να πούμε επίσης πως ο Ελληνας τεχνικός άφησε τελικά εκτός 18άδας τους Καπνίδη και Λώττα, ενώ αντίθετα συμπεριέλαβε τον Κενάν Μπαργκάν.

Δεν δόθηκε πέναλτι, προβάδισμα με Ντούνη
Στο πρώτο μέρος ο Αρης δεν έπιασε καλή απόδοση, έχοντας μια «φλύαρη» κατοχή χωρίς όμως να μπορεί να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες. Κι αυτό καθώς οι γηπεδούχοι ήταν καλοστημένοι αμυντικά, πρεσάροντας μάλιστα κατά διαστήματα ψηλά.

Στο 22ο λεπτό πάντως θα έπρεπε ο διαιτητής Αντωνίου να έχει καταλογίσει χέρι, όταν σε σέντρα του Μιλούνοβιτς ο Παπαζαχαρίας έκανε χέρι μέσα στην περιοχή. Ακόμη κι αν δεν καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών, η ομάδα του Δηητρ Σπανού κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ηταν στο 39ο λεπτό, όταν ο Ιντζόγλου έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Ντούνη, με τον τελευταίο να προλαβαίνει και να «τσιμπά» τη μπάλα προ του τερματοφύλακα Παϊτέρη για να κάνει το 1-0 με πλασέ.

«Έκατσε» ο Άρης, άγγιξε την ισοφάριση ο Απόλλων
Ο Αρης ήταν αδικαιολόγητα νωθρός στο Β’ μέρος, δείχνοντας να βολεύεται με το προβάδισμα που είχε εξασφαλίσει. Αντιθέτως ο Απόλλωνας, μη έχοντας να χάσει, βγήκε μπροστά (με τον επιθετικό Κανούλα να περνάει στο 60’) και κατάφερε να απειλήσει την εστία του Άρη 2-3 φορές σοβαρά.

Η πρώτη και μεγαλύτερη στο 56’. Ηταν όταν μετά από αντεπίθεση ο Αγροδήμος έβγαλε φάτσα τον Καρακατσάνη με τον Καντιμοίρη, με τον τερματοφύλακα των κίτρινων να βγαίνει έγκαιρα και να δυσκολεύει την οπτική γωνία του αντιπάλου, του, ο οποίος σούταρε άουτ. Επισης ο Απόλλων είχε μια διπλή ευκαιρία στο 71’ με μια δύσκολη απομάκρυνση του Καντιμοίρη μετά από κόρνερ και στη συνέχεια της φάσης από ένα δυνατό σουτ του Αγροδήμου που έφυγε λίγο άουτ.

Από την πλευρά του Άρης, δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πρώτα 25 λεπτά του Β’ μέρους και παρά την είσοδο του Παυλίδη αντί του Μιλούνοβιτς στο 60’. Πάντως το τελευταίο 20λεπτο η ομάδα του Σπανού ήταν πιο νευρώδης και «πάγωσε» το ρυθμό χάνοντας μάλιστα μια σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά του Διαμαντόπουλου.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου
Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο 88’ με μια κεφαλιά του Συράκου, όμως τελικά τιμωρήθηκαν για τις ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες που είχαν. Στο 90’ μετά από ασίστ με το… σώμα του Παυλίδη, ο Διαμαντόπουλος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-2 «σφραγίζοντας» μια ακόμη πολύτιμη νίκη!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΡΗΣ 0-2
Γήπεδο: Αλκαζάρ
Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)
Βοηθοί: Κορτέσης (Αθηνών), Καραθανάσης (Αν. Αττικής)
Γκολ: 39’ Ντούνης, 90’ Διαμαντόπουλος
Κίτρινες κάρτες: 74’ Βαλεριάνος, 80’ Πλατέλλας
Κόκκινες κάρτες:

Aπόλλων Λάρισας (Ν. Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Αγροδήμος, Μαυρίας (87’ Χαραλαμπόπουλος), Καρακατσάνης, Σουλίδης (33’λ.τ. Συράκος), Χατζής, Ιβανίδης (60’ Κανούλας).
Άρης (Δ. Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (81’ Μπαργκάν), Ντούνης (90+1’ Μαραγκός), Μιλούνοβιτς (60’ Παυλίδης), Διαμαντόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ