ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τον Γιώργο Πετράκη: «Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου, δύσκολο να επιλέξω ανάμεσα σε Μάνο – Κάιπερς»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τον Γιώργο Πετράκη: «Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου, δύσκολο να επιλέξω ανάμεσα σε Μάνο – Κάιπερς»

To10.gr μίλησε με τον Γιώργο Πετράκη τον προπονητή του Κισσαμικού, της ομάδας- έκπληξη της φετινής Football League. Τι είπε για το ενδεχόμενο συνύπαρξης στο πρωτάθλημα με τον πατέρα του Γιάννη, αλλά και για τους Δημήτρη Μάνο - Ούγκο Κάιπερς.

Εν μία νυκτί, μόλις στα 25 του, άφησε στην άκρη τη φανέλα, έβγαλε τα αθλητικά του παπούτσια και κάθισε στον πάγκο. Η ιδιότητα του προπονητή του ταίριαζε περισσότερο. Θες επειδή θαύμαζε τον πατέρα του, ο οποίος μετρούσε ήδη αρκετά χιλιόμετρα στην προπονητική, θες επειδή ως παίκτης λάτρευε να παρατηρεί καθετί που αφορούσε το τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού, όπως και να’χει, ο κόουτς του ΑΟΧ Κισσαμικού, Γιώργος Πετράκης, είναι από τους πλέον ανερχόμενους προπονητές.

Με μεράκι και μαεστρία φέτος οδήγησε την ομάδα των Χανιών στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Football League, αποδίδοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων βρίσκεται σε αναμονή της τελεσίδικης απόφασης για τις ομάδες που θα στελεχώσουν τη Superleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

To10.gr επικοινώνησε μαζί του για την πορεία της ομάδας, τις φιλοδοξίες, την πιθανότητα να βρεθεί αντιμέτωπος με τον πατέρα του, προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Πετράκη αλλά και τους δύο πρώτους σκόρερ της Football League, Δημήτρη Μάνο και Ούγκο Κάιπερς, που μονοπωλούν το μεταγραφικό ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών.

O σύλλογος των Χανίων ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 4η θέση με συγκομιδή 64 βαθμούς (19 νίκες, 7 ισοπαλίες, 8 ήττες), ενώ είχε και την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (64 γκολ υπέρ) πίσω μόνο από τον ΟΦΗ (86) και τον Άρη (65)!

Ο νεαρός τεχνικός ερωτηθείς για τη φετινή πορεία του Κισσαμικού την οποία ελάχιστοι περίμεναν ανέφερε: «Με βάση τον τρόπο που ξεκινήσαμε (από το περυσινό ρόστερ παρέμειναν στην ομάδα μόλις 5 παίκτες), με δεδομένο ότι στηριχθήκαμε σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγαπούν αυτό που κάνουν και χτίσαμε μια πολύ νεανική ομάδα, είμαι πολύ υπερήφανος για αυτά τα παιδιά. Η συνολική εικόνα της ομάδας, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Football League, με αφήνει ευχαριστημένο»

Για το ενδεχόμενο προβιβασμού στη μεγάλη εθνική κατηγορία εφόσον εφαρμοστεί το πλάνο με τις 20 ομάδες στη Superleague: «Είμαστε σε αναμονή. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω γιατί δεν γνωρίζω τι θα γίνει. Περιμένουμε τις εξελίξεις».

Σχετικά με το προπονητικό του ταξίδι;  Αφετηρία είχε τον ΑΟ Τυμπακίου (αφότου, μόλις στα 22, απέκτησε το πρώτο δίπλωμα προπονητικής) μια ερασιτεχνική ομάδα με την οποία δημιούργησε τις πρώτες του αναμνήσεις στο χώρο. Εν συνεχεία ήρθε ο Ηρόδοτος και ο Ερμής Ζωνιανών. Όταν το καλοκαίρι του 2017 διαδέχθηκε τον Σπύρο Μπαξεβάνο στην τεχνική ηγεσία του ΑΟΧ Κισσαμικού ήταν μόλις 29 ετών, ήταν ο νεότερος προπονητής στην Ιστορία της Football League κάτι που βέβαια, όπως εξομολογείται, δεν στάθηκε επουδενί εμπόδιο στην καριέρα του. «Ο ρόλος μου είναι απόλυτα ξεκάθαρος. Διακριτός. Είτε έχω να συνεργαστώ με παίκτες σχεδόν συνομήλικους, είτε με παίκτες μικρότερης ηλικίας. Ποτέ δεν αποτέλεσε πρόβλημα η ηλικία»

Στα 30 του πλέον, έχοντας τα τελευταία χρόνια συνεχώς ανοδική πορεία, δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να… αντιμετωπίσει τον πατέρα του, όντας οι δυο τους σε αντίπαλους πάγκους στα σαλόνια της Superleague: «Το μόνο που θέλω είναι να δουλεύω σκληρά, να γίνομαι καλύτερος, να ξεπερνάω κάθε μέρα τον εαυτό μου. Όλοι έχουμε φιλοδοξίες, αλλά δεν μπορώ να βάλω όρια. Προσπαθώ απλώς να βελτιώνομαι και βλέπουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον».

Δημήτρης Μάνος ή Ούγκο Κάιπερς; Ποιόν θα επέλεγε για την ομάδα του; Πώς βλέπει εκείνος το μεταγραφικό… ιστό που έχει υφανθεί γύρω από τα ονόματά τους;

Ο 23χρονος επιθετικός του ΟΦΗ, πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, με 27 τέρματα σε 26 συμμετοχές (συν 10 ασίστ) και ο Βέλγος στραίκερ του Εργοτέλη που τερμάτισε δεύτερος σε αυτήν τη «μάχη» για τον τίτλο του 1ου σκόρερ (22 γκολ σε 28 συμμετοχές, συν τρεις ασίστ) όπως όλα δείχνουν θα ανοίξουν τα φτερά τους, θα κάνουν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους. Ο πρώτος πρέπει να θεωρείται παίκτης του Ολυμπιακού, ενώ για τον δεύτερο, θερμό ενδιαφέρον έχει εκφράσει η ΑΕΚ παρά τις θύελλες που σηκώθηκαν στην πορεία.

Ο κ. Πετράκης που τέθηκε αντιμέτωπος και «πληγώθηκε» και από τους δύο σχολίασε:  «Αποτελεί μεγάλη χαρά και για εμάς που νεαρά παιδιά από το πρωτάθλημα της Football League διακρίνονται και βλέπουν τους κόπους του να δικαιώνονται. Αμφότεροι έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά και το ταλέντο να διακριθούν σε υψηλό επίπεδο. Παίρνω το ρίσκο και το προβλέπω αυτό. Και οι δύο είχαν καταλυτικό ρόλο στις ομάδες τους. Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να ξεχωρίσω κάποιον επιλέγοντας έναν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ