Αγκάνθο : «Θα έλεγα στον Ερέρα με κλειστά μάτια να πάει στον Άρη»

Αγκάνθο : «Θα έλεγα στον Ερέρα με κλειστά μάτια να πάει στον Άρη»

«Το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του. Είναι πολύ ποιοτικός προπονητής, μπορεί να βοηθήσει τον Άρη να επιστρέψει εκεί που αξίζει», είπε για τον Πάκο Ερέρα που φημολογείται οτι βρίσκεται ψηλά στη λίστα των κίτρινων, ο Αγκάνθο.

Ο πρώην παίκτης του Άρη και νυν πρόεδρος του αντίστοιχου ΠΣΑΠ της Ισπανίας, Νταβίδ Αγάνθο, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τον Άρη, και αναφερόμενος στον Πάκο Ερέρα που φημολογείται ότι είναι ψηλά στην προπονητική λίστα των «κιτρινόμαυρων» ενόψει της νέας σεζόν, τον χαρακτήρισε προπονητή με μεγάλη ιστορία.

Επίσης μεταξύ άλλων μίλησε και και για τη Θεσσαλονίκη, η οποία του λείπει και έχει τις καλύτερες εντυπώσεις για αυτήν από τα δυο χρόνια που βρέθηκε εδ, όπως είπε.

Αναλυτικά όσα είπε στον ARENA FM 89.4 ο Ισπανός:

Για τις πρώτες του κουβέντες όταν ακούει κάτι για την Θεσσαλονίκη: «Να στείλω την αγάπη μου στην Θεσσαλονίκη, είμαι πολύ χαρούμενος όταν μιλάω με παλιούς φίλους από εκεί, με αγαπάνε πολύ όπως κι εγώ. Προσπαθώ εδώ στην Ισπανία να υπερασπιστώ τους αμειβόμενους ποδοσφαιριστές και κάνω την δική μου δουλειά, είμαι χαρούμενος όταν μιλάω για την Θεσσαλονίκη».

Για το πιο σημαντικό γκολ του με την φανέλα του Άρη: «Όλα τα γκολ είναι εξίσου όμορφα, σίγουρα το γκολ που φέρνει ο κόσμος στο μυαλό του σκεπτόμενος εμένα, είναι αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ένα γκολ που ήταν σε ντέρμπι, το θυμούνται όλοι γιατί μπήκε κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο της ομάδας, παρόλα αυτά τα γκολ που μας έδωσαν τα τρίποντα ήταν τα πιο σημαντικά γιατί έδωσαν πολλούς σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα, σε μια άκρως προβληματική χρονιά, που τελικά καταφέραμε να την βγάλουμε σε πέρας με δεδομένη επιτυχία».

Για τον Πάκο Ερέρα, που είναι ψηλά στην προπονητική λίστα του Άρη ενόψει της ερχόμενης χρονιάς: «Είναι ένας προπονητής με μεγάλη ιστορία, έχει περάσει από πολύ σημαντικές ομάδες της Ισπανίας, το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του. Είναι πολύ ποιοτικός προπονητής, μπορεί να βοηθήσει τον Άρη να επιστρέψει εκεί που αξίζει, έχει να κάνει και με το ρόστερ της ομάδας η επιτυχία του, αλλά πιστεύω μπορεί να τον βοηθήσει αρκετά, είναι πολύ καλός προπονητής. Σαν προπονητής έχει ένα χαρακτηριστικό, έχει αποδείξει πως μπορεί να χτίσει την ομάδα, ξέρει με ποιους προπονητές μπορεί να πετύχει τον στόχο του, όταν κλήθηκε και σε έκτακτες ανάγκες μεσούσης της χρονιάς, πάλι πέτυχε, ήξερε να βγάλει από τους ποδοσφαιριστές το 100%. Είναι καλός προπονητής και το έχει ο Πάκο Ερέρα».

Τι θα έλεγε στον Πάκο Ερέρα αν τον ρωτούσε για τον Άρη: «Θα ήταν περίπλοκο το τηλεφώνημα, γιατί όταν συνεργάστηκα με τον Άρη ήταν δύσκολα τα πράγματα, εγώ απόλαυσα το ποδόσφαιρο με τον Άρη, την δεύτερη χρονιά ήταν καταστροφική η χρονιά, είχε γίνει ένας πόλεμος ώστε να μην είμαι στην ομάδα, διώθηκαν πολύ άνθρωποι που με βοηθούσαν, είχαν γίνει κάποια λάθη, με έκαναν να μην νιώθω άσχημα. Δεν θα μπορούσε να πω ψέμματα στον Πάκο, είναι ένας τεράστιος σύλλογος με μεγάλη δυναμική, με τον κόσμο που λατρεύει την ομάδα του, μέχρι θανάτου. Θα απολαύσει το ποδόσφαιρο αν πάει, θα του έλεγα να συμφωνήσει με κλειστά τα μάτια, γιατί ο κόσμος θα τον αγκαλιάσει, η πόλη είναι πανέμορφη, θα νιώσει πολύ όμορφα».

Για τους Ισπανούς ποδοσφαιριστές και την φιλοσοφία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Άρης από φέτος: «Έχουν περάσει από την ομάδα παίκτες με μεγάλη προσφορά, αλλά είχαν και μεγάλα συμβόλαια, τα οποία έκαναν κακό στον Άρη. Είναι ένα πρωτάθλημα που ταιριάζει στους Ισπανούς ποδοσφαιριστές, μια μίξη με Ισπανούς και άλλους λατίνους είναι πολύ καλή. Η ελληνική αγορά είναι πολύ ελκυστική για τους Ισπανούς, παλαιότερα δεν το προτιμούσαν να φύγουν προς την Ελλάδα οι ποδοσφαιριστές από εδώ, αλλά τώρα το κάνουν, ο Ισπανός θέλει να φύγει και η νοοτροπία του είναι πολύ κοντά στη νοοτροπία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι μια φιλοσοφία που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Άρη».

Για τα δυο χρόνια που πέρασε ο Άρης στην Β’ Εθνική: «Πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια, φέτος τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, γιατί την πρώτη χρονιά δεν ήταν προετοιμασμένος ο Άρης για την Β’ Εθνική και απέτυχε, την δεύτερη χρονιά όμως ήταν έτοιμος για να ανέβει, κατάλαβε τι πρέπει να κάνει σωστά και το έκανε. Εγώ θέλω να δω μεγάλο τον Άρη, θέλω να δω να παίρνει καλούς παίκτες, να μπορούν να τους πληρώνουν και να μην αφήνουν έξοδα, θέλω ο Άρης να φέρει πίσω στο γήπεδο τον κόσμο, θέλω να νιώσουν και οι παίκτες την ατμόσφαιρα του γεμάτου «Κλεάνθης Βικελίδης», να κατακτήσει τίτλους η ομάδα.Αυτό θέλω»

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Άρη και τους ανθρώπους στην Θεσσαλονίκη: «Συγκινούμαι όταν μιλάω με ανθρώπους από τον Άρη και την Θεσσαλονίκη. Τιμή μου να υπερασπιστώ τα χρώματα της ομάδας σαν ποδοσφαιριστής, είμαι Αρειανός, το λέω για 150η φορά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ