ΟΦΗ – Αρης 2-0

ΟΦΗ – Αρης 2-0

«Καλπάζει» για την πρωτιά η ομάδας της Κρήτης, μετά τη νίκη (2-0) στο ντέρμπι κορυφής με τον Αρη, στο κατάμεστο Γεντί Κουλέ. Ασταμάτητος ο Μάνος, πέτυχε το πρώτο γκολ (45’), και ο Βουό το δεύτερο (48’). Πρώτη ήττα για τους Θεσσαλονικείς στο πρωτάθλημα.

Σε ένα σχεδόν γεμάτο και ενθουσιώδες «Θ. Βαρδινογιάννης», ο ΟΦΗ «λύγισε» και τον -μέχρι σήμερα αήττητο- Άρη, με σκορ 2-0 (45’ Μάνος, 48΄ Βουό), στο ντέρμπι κορυφής της 25ης αγωνιστικής.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

Στους 63 βαθμούς πλέον η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου που «πετάει» προς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν 12η σερί νίκη για τους ασπρόμαυρους, που ηττήθηκαν τελευταία φορά στην 13η αγωνιστική από τον Απόλλωνα Λάρισας.

Από την πλευρά του Άρη, γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, μένοντας στους 60 βαθμούς. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού μπορούσε να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και παράλληλα πλήρωσε ακριβά τα ομολογουμένως, λίγα λάθη που έκανε.

Έτσι παρατάχθηκαν
Ο Νίκος Παπαδόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-2-3-1 και μοναδική αλλαγή, σε σχέση με το ματς της Πάτρας, τον Λεάλ αντί του Ντίνα. Στην κορυφή αγωνίστηκε ο Βουό, και ο Μάνος στα δεξιά. Ο Δημήτρης Σπανός από την πλευρά του δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη σε σχέση με όσα έδειξε στις δοκιμές της εβδομάδας, χρησιμοποιώντας τον Πλατέλλα στον άξονα πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο. Τζανακάκης, Μουμίν και Κάσσος ήταν τα νέα πρόσωπα της ενδεκάδας του Αρη, αντί των Μπούρμπου, Νίκιτς και Πασά.

Τις εντυπώσεις ο Άρης, το γκολ ο ΟΦΗ
Στο πρώτο ημίχρονο Άρης ήταν ανώτερος, είχε δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και παράλληλα έχοντας εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργίαδεν επέτρεψε στον ΟΦΗ να φανεί σχεδόν καθόλου επιθετικά.

Ουσιαστικά η ομάδα του Σπανού ολιγώρησε μία φορά, στο τελευταίο λεπτό του 45λέπτου, με τον δαιμόνιο Μάνο να είναι εκεί για να αρπάξει την ευκαιρία! Βουό και Κουτσιανικούλης συνεργάστηκαν άψογα, με τελικό αποδέκτη τον Μάνο, που άνοιξε το σκορ με πλασέ από το αριστερό δοκάρι, κόντρα στη ροή του αγώνα!

Κατά τα άλλα μετά το πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο, ο Αρης πήρε τον έλεγχο και πίεση, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 18’ με τον Κάσο (σουτ) και στο 20’ με τον Διαμαντόπουλο (κεφαλιά). Και στις δύο, ο τερματοφύλακας Στρέζος πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις.

Στο 26’ είχαμε μια περίεργη φάση, καθώς ο Βουό έκλεψε τη μπάλα από τον Μουμίν με καθαρό φάουλ, αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε την παράβαση. Μάλιστα και ο ίδιος ο επιθετικός του ΟΦΗ αρχικά σάστισε, αργώντας να βγει τετ α τετ με τον Αναγνωστόπουλο και όταν το έκανε, «συνελήφθη» σε θέση οφσάιντ.

2-0 με «βολίδα» του Βουό
Κι αν το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον ΟΦΗ, το δεύτερο άρχισε ακόμη καλύτερα. Ο Πάτρικ Βουό βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ιντζόγλου και στη συνέχεια κατέληξε «συστημένη» στην εστία του Αναγνωστόπολου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Το προβάδισμα των δύο γκολ, άλλαξε και την εικόνα του ματς. Στο υπόλοιπο του Β’ ημιχρόνου ο ΟΦΗ γύρισε πίσω παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις, θέλοντας να διαφυλάξει την άμυνά του. Από την άλλη ο Σπανός έριξε στο ματς τους Μπαργκάν και Πασά, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα, με τον Αρη να είναι περισσότερο «φλύαρος» παρά ουσιαστικός./

Στο 59’ έγινε η φάση που άναψε τα αίματα. Ο διαιτητής Ρατσιάτος καταλόγισε φάουλ υπέρ του Άρη, με τον Πασά να σκοράρει σουτάροντας δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα. Ο διαιτητής ήταν ξεκάθαρο πως είχε σφυρίξει φάουλ πριν σουτάρει ο παίκτης του Άρη. Υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους κιτρινόμαυρους και κάποια στιγμή έδειξε σέντρα. Στη συνέχεια όμως επέμεινε στην αρχική του απόφαση για φάουλ υπέρ του Άρη.

Στα τελευταία 15 λεπτά οι κίτρινοι έδειξαν να εγκαταλείπουν την προσπάθεια, με τον ΟΦΗ να αγγίζει το γκολ, συγκεκριμένα στις ευκαιρίες που είχε με τους Κουτσιανικούλη (80’) και Μάνο (86’).

Το τελικό σφύριγμα ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους οπαδούς του ΟΦΗ, που αποθέωσαν τον Νίκο Παπαδόπουλο και τους παίκτες του.

ΟΦΗ – ΑΡΗΣ 2-0
Γήπεδο: Θ. Βαρδινογιάννης
Γκολ: 45’ Μάνος, 48’ Βουό
Κίτρινες: 27’ Ποτουρίδης, 35’ Λεάλ – 12’ Μουμίν, 26΄ Τζανακάκης, 53’ Πλατέλλας
Διαιτητής: Ρατσιάτος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Πρέντζας (Δυτ. Αττικής), Λυμπερόπουλος (Αθηνών)

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Νάστος, Λεάλ (54’ Πορτουλίδης), Βουό, Μάνος, Κομεσίδης, Μπολάκης, Μαχαίρας, Κουτσιανικούλης (85’ Ντίνας), Ποτουρίδης (64’ Βαφέας).
Άρης (Δ. Σπανός): Αναγωστόπουλος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Μουμίν, Ιντζόγλου, Κάσσος (52’ Μπαργκάν), Πλατέλλας, Ντούνης (52’ Πασάς), Διαμαντόπουλος, Τζανακάκης (82’ Μπούρμπος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ