Γκάφα της Δόξας Δράμας, έπαιξε με έξι ξένους για έξι λεπτά!

Γκάφα της Δόξας Δράμας, έπαιξε με έξι ξένους για έξι λεπτά!

Η Δόξα Δράμας προχώρησε σε επική γκάφα στο παιχνίδι με τον Άρη, καθώς από το 71ο λεπτό έως το 76ο χρησιμοποίησε έξι ξένους ποδοσφαιριστές, κάτι που απαγορεύεται από τον ΚΑΠ.

Η Δόξα Δράμας από το 71′ έως το 77′ αντιμετώπισε τον Άρη, έχοντας έξι ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα της, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν ταυτόχρονα στη Football League. Αυτό σημαίνει πως αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα στην ομάδα της Δράμας για την επική γκάφα και κινδυνεύει ακόμα και με αφαίρεση βαθμών.

Συγκεκριμένα, η σύνθεση της Δόξας Δράμας είχε ως εξής: Βούρας, Σπυρόπουλος (71′ Στεφάνοβιτς), Πεταυράκης, Όστοϊτς, Ματσούκας, Γουνδουλάκης, Σιώπης, Ντιμιτρόφσκι, Κουσκουνάς (64′ Κάσες), Μπαϊκαρά, Τζόκιτς (77′ Καπνίδης).

Αλλά όπως φαίνεται από το 71′ έως το 77′ στην ενδεκάδα ήταν οι Όστοϊτς, Ντιμιτρόφσκι, Κάσες, Μπαϊκαρά, Στεφάνοβιτς και Τζόκιτς, κάτι που απαγορεύεται από τον ΚΑΠ! Βέβαια όταν οι ασπρόμαυροι κατάλαβαν το λάθος τους, τότε ο Καπνίδης αντικατέστησε τον Τζόκιτς!

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια η Δόξα εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του προέδρου της στην οποία παραδέχτηκε το λάθος, τονίζοντας όμως πως δεν υπάρχει λόγος να περιμένει αντιδράσεις από τις άλλες ομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Στην αναμέτρηση με τον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», από το 71ο λεπτό μέχρι και το 77? του αγώνα, η ομάδα μας αγωνίσθηκε με έξι κοινοτικούς – αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, αντί πέντε, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί της ΕΠΟ. Επειδή η ευθύνη προϋποθέτει ήθος και στην εποχή μας είναι μεγάλη και δύσκολη υπόθεση να ζει κανείς υπεύθυνα, ως ΠΑΕ, αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας!

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μας διακατέχει η νοοτροπία του «θύματος» και να περιμένουμε τις όποιες αντιδράσεις των άλλων ομάδων. Θεωρούμε σωστό να προχωρήσουμε στην ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν, διότι έτσι απομακρύνουμε κάθε αρνητικό συναίσθημα και καθορίζουμε το μέλλον μας και την προσωπικότητά μας.

Είναι μεγάλη και δύσκολη υπόθεση να ζει κανείς υπεύθυνα. Άλλωστε ο Νίκος Καζαντζάκης είχε πει: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω»».

Ο Άρης από τη στιγμή που επικράτησε, δεν αναμένεται να καταθέσει ένσταση κατά των «Μαυραετών», όμως δεν αποκλείεται να γίνει ανάλογη κίνηση από την Παναχαϊκή ή τους Απόλλωνα Πόντου, Απόλλωνα Λάρισας, ΑΟΧ Κισσαμικό (με το τρίποντο απέναντι στη Βέροια πάει στους 43). Εάν συμβεί αυτό, τότε η Δόξα Δράμας χάνει το ματς στα χαρτιά 3-0, της αφαιρούνται τρεις βαθμοί, ενώ το άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ προβλέπει πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ.

Σημειωτέον ότι, τόσο η προκήρυξη, όσο και ο ΚΑΠ προβλέπουν ότι οι ομάδες της Football League που έχουν πάρει άδεια οφείλουν να έχουν στην ενδεκάδα τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έξι ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Η προκήρυξη αναφέρει…

PROKK

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΚΑΠ αναφέρει τα παρακάτω:

kkappdo

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ