Άρης – Δόξα Δράμας 1-0

Άρης – Δόξα Δράμας 1-0

Με γκολ του Δεληζήση στο 5ο λεπτό, ο Αρης επικράτησε της Δόξας Δράμας με 1-0 και έπιασε ξανά τον ΟΦΗ στην κορυφή της βαθμολογίας. Εντυπωσιακή παρουσία από τους οπαδούς των κίτρινων, περίπου 15 χιλιάδες έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Βικελίδης.

Μπροστά σε 15 χιλιάδες οπαδούς του που δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα, ο Άρης νίκησε με 1-0 τη Δόξα Δράμας, για την 24η αγωνιστική.  Αγκαλιά με την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα πλέον οι κίτρινοι, βρίσκονται στο +13 από την τρίτη Παναχαϊκή, έχοντας πλέον 60 βαθμούς (όσους και ο ΟΦΗ), έναντι 47 των Πατρινών.  Τώρα η ομάδα του Δημήτρη Σπανού πάει για την πρωτιά στην Κρήτη, αντιμετωπίζοντας την προσεχή Τετάρτη (4/4) τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς 

Σημείο «κλειδί» για τη νίκη των κίτρινων, το γρήγορο γκολ, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό ο Δεληζήσης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Αυτό είναι κάτι οποίο δεν μας έχει συνηθίσει ο Άρης, που συνήθως μένει «άκαπνος» στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Αρης ήταν καλός στο επιθετικό κομμάτι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δημιούργησε πολλές φάσεις, ωστόσο μεσοαμυντικά ήταν ασταθής και η αλήθεια είναι ότι κινδύνεψε σε 3-4 περιπτώσεις με ισοφάριση.

Γρήγορο γκολ, πολλές χαμένες ευκαιρίες
Στο πρώτο μέρος ο Άρης έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, είχε καλή δημιουργία, ταχύτητα στη σκέψη του και ένα γρήγορο γκολ. Στο 5’ ο Πλατέλλας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, με τον Δεληζήση να νικάει όλη την άμυνα των Δραμινών, να προλαβαίνει την έξοδο του Βούρα και να κάνειτ 1-0.

Ο Αρης δεν αρκέστηκε στο γρήγορο προβάδισμα και με όπλο την καλή του κυκλοφορία, τις κάθετες πάσες, αλλά και την υπεροχή στις στημένες φάσεις, έφτασε κοντά και σε άλλα γκολ. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού έφτιαξε τουλάχιστον ακόμη 4-5 κλασικές ευκαιρίες, όμως είτε λόγο αδυναμίας στην τελική προσπάθεια, είτε λόγω των πολύ καλώ επεμβάσεων του τερματοφύλακα Βούρα δεν κατάφερε να σκοράρει περισσότερα τέρματα.

Συγκεκριμένα οι κίτρινοι απείλησαν στο 11’ (κεφαλιά Δεληζήση), στο 17’ (σουτ Διαμαντόπουλος), στο 27’ (σουτ Πλατέλλα), στο 29’ (διπλή φάση με σουτ των Διαμαντόπουλου, Πλατέλλα), στο 32’ (τετ α τετ Διαμαντόπουλου) και στο 41’ (σουτ Διαμαντόπουλου).

Από την πλευρά της η Δόξα διακρίνοντας κάποια κενά και ολιγωρίες στην άμυνα των γηπεδούχων κατάφερε να γίνει απειλητική στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, έχοντας δύο καλές στιγμές. Η μία στο 42’ με τον Κουσκουνά (απομάκρυνε ο  Σόουζα) και η δεύτερο στο 43’ που ήταν και η πιο μεγάλη, με τον Μπούρμπο να διώχνει με το κεφάλι τη μπάλα, από κεφαλιά του Κουσκουνά.

Εντυπωσιακή, πανοραμική φωτογραφία από το Βικελίδης. Η εικόνα μιλάει από μόνη της για την παρουσία των οπαδών του Άρη στο ματς με τη Δράμα

Ισορρόπησε η Δόξα, κράτησε ο Άρης
Στο δεύτερο μέρος ο Αρης δεν ήταν τόσο επιθετικός, δείχνοντας διάθεση να διαφυλάξει το 1-0. Γενικότερα  ρυθμός ήταν σαφώς πιο χαμηλός με τους δραμινούς να ισορροπούν όσον αφορά την κατοχή. Αντιθέτως η Δόξα μη έχοντας να χάσει κάτι, έβγαινε μπροστά και με ηγέτη τον εξαιρετικό σήμερα Μπαϊκαρά αναστάτωσε σε 2-3 περιπτώσεις την κίτρινη άμυνα, χωρίς πάντως να καταφέρει να βρει δίχτυα. Από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς είχαν δύο μεγάλες στιγμές, αυτή του 60’ με την κεφαλιά του Νίκιτς, και του 76’ με την κεφαλιά του Χαντί.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Βρέσκα, βρήκε τους 15 χιλιάδες οπαδούς του Άρη να αποθεώνουν την ομάδα τους, φωνάζοντας συνθήματα για την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα. Να σημειώσουμε ότι Κωστένογλου και Καπνίδης χειροκροτήθηκαν θερμά, με τον κόσμο να μην ξεχνά την προσφορά τους στην ομάδα.

ΑΡΗΣ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 1-0
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Γκολ: 5’ Δεληζήσης
Κίτρινες: 68’ Νίκιτς – 55’ Πεταυράκης, 66’ Τζόκιτς, 75’ Ματσούκας, 81’ Στεφάνοβιτς, 89’ Μπαϊκαρά
Κόκκινες:
Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)
Βοηθοί: Λάζαρης (Καβάλας), Κωτούλας (Κιλκίς)
4ος: Δραγούσης (Κιλκίς)

ΑΡΗΣ (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Νίκιτς, Ιντζόγλου, Ντούνης (86’ Μπαργκάν), Πασάς (57’ Χαντί), Πλατέλλας (81’Κάσος), Διαμαντόπουλος.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κωστένογλου): Βούρας, Σπυρόπουλος (71’ Στεφάνοβιτς), Πεταυράκης, Οστοϊτς, Ματσούκας, Γουνδουλάκης, Σιώπης, Ντιμιτρόφσκι, Μπαϊκαρά, Τζόκιτς (77’ Καπνίδης), Κουσκουνάς (64’ Κάσες).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ