Πανσερραϊκός – Αρης 1-3

Πανσερραϊκός – Αρης 1-3

Αν και ισοφαρίστηκε σε 1-1 στο 76', ο Άρης επικράτησε του Πανσερραϊκού στις Σέρρες με 3-1 και πανηγύρισε τεράστια νίκη μέσα σε μια καταραμένη για αυτόν έδρα.

Αν και φλέρταρε έντονα με την 4η φετινή του ισοπαλία, τελικά ο Άρης πανηγύρισε νίκη εξαιρετικής σημασίας σε μια «καταραμένη» έδρα για αυτόν. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού επικράτησε με 3-1 επί του Πανσερραϊκού στις Σέρρες για την 16η αγωνιστική, έφτασε τους 42 βαθμούς και συνεχίζει την πορεία ανόδου.

Οι Θεσσαλονικείς ισοφαρίστηκαν στο 76o λεπτό (Τσιμίκας), ωστόσο έδειξαν χαρακτήρα και με τέρματα των Διαμαντόπουλου στο 89΄ και Τζανακάκη στο 90+4′ έφτασαν σε μια επιβλητική επικράτηση. Το σκορ είχε ανοίξει στο 58’΄ο Ούγκο Σόυζα.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

Χωρίς αλλαγές ο Σπανός
Με την ίδια 11άδα όπως και απέναντι στην Σπάρτη, παρέταξε τον Άρη, ο Δημήτρης Σπανός. Έτσι στο βασικό σχήμα βρέθηκαν ξανά τα δύο νέα αποκτήματα, Χαντί και Μπαστακός.

Χαμένο πρώτο ημίχρονο
Όπως στα περισσότερα ματς, ο Αρης δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος. Είχε μια φλύαρη κατοχή της μπάλας, χωρίς να δημιουργεί και να απειλεί τον αντίπαλό. Η μπάλα δεν έφτανε στους επιθετικούς των κίτρινων κι έτσι οι σέντρες από τις πίσω γραμμές απομακρύνονταν εύκολα από τους γηπεδούχους.  Απέναντι του έτσι κι αλλιώς είχε μια ομάδα που αμυνόταν μαζικά, με διπλή ζώνη άμυνας και η οποία προσπάθησε και κατάφερε να κρατήσει το ρυθμό του ματς χαμηλά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο το 45λεπτο, ο Αρης είχε μια κλασική φάση, αυτή του 31’ με την κεφαλιά του Χαντί μέσα από κοντινή απόσταση, μετά την ωραία σέντρα του Τζανακάκη από τα δεξιά. Σε όλο το υπόλοιπο οι κίτρινοι είχαν κάποια «αναιμικά» και χωρίς τύχη σουτ, από τους Βαλεριάνο, Μουμίν και Σόουζα.

Από την πλευρά του ο Πανσερραϊκός δεν απείλησε σχεδόν καθόλου, ωστόσο λίγο έλειψε να προηγηθεί από το πουθενά, όταν ένα μακρινό σουτ του Ποζατζίδη (είδε τον Αναγνωστόπουλο εκτός θέσης), λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα.

Ο Τσιμίκας ισοφάρισε στο 76ο λεπτό σε 1-1 με ένα εκπληκτικό γκολ, και «πάγωσε» τον Άρη, όχι όμως για πολύ

Προβάδισμα, ισοφάριση και θρίλερ!
Στο 53΄ ο Δημήτρης Σπανός έριξε τον Διαμαντόπουλο στην επίθεση του Άρη, αντί του Μπαστακού που δεν κατάφερε να φανεί. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με σαφώς μεγαλύτερη διάθεση και πάθος στο δεύτερο 45λεπτό, αυξάνοντας την πίεσή τους στους γηπεδούχους.

Στο 51΄, λίγο έλειψε ο Πανσερραϊκός να προηγηθεί, όταν μετά από σουτ του Ναζίμ, η μπάλα κόντραρε στον Μουμίν και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Αναγνωστόπουλου. Ωστόσο ο Άρης ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, στο 58΄. Από ωραία εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα, ο Ούγκο Σόουζα πετάχθηκε ωραία, κέρδισε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Ακολούθησε ξέσπασμα από τους παίκτες του Άρη, που πήγαν στο πέταλο των οπαδών της ομάδας τους για να πανηγυρίσουν. Μάλιστα ο σκόρερ Σόουζα δάκρυσε βγάζοντας τρομερή ένταση!

Στο 73’ ένα γκολ του Διαμαντόπουλου ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ και τρία λεπτά αργότερα είχαμε την ισοφάριση. Ο Τσιμίκας εκμεταλλεύθηκε ολιγωρία του Μουμίν που δεν απομάκρυνε και με σουτ-κεραυνό έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αναγνωστόπουλο, κάνοντας το 1-1!

Το ματς απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τον Άρη να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια και να δικαιώνεται, παρότι ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά. Η λύτρωση προήλθε από τον Διαμαντόπουλο στο 89′, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, με το πρώτο του σουτ να κοντράρει, τον ίδιο να παίρνει το ριμπάουντ όμως και να κάνει το 1-2 με δεύτερη προσπάθεια!

Η ψυχολογία είχε αλλάξει ξανά, με τους Θεσσαλονικείς να δίνουν πανηγυρικό τόνο στην επικράτησε τους, πετυχαίνοντας και τρίτο τέρμα. Στο 90+4’ ο Πασσάς (πέρασε αλλαγή στο 83′) έκανε εξαιρετική κούρσα από το κέντρο του γηπέδου, «παρέσυρε» όποιον βρήκε μπροστά του, την κατάλληλη στιγμή έκοψε στον Τζανακάκη στο απέναντι δοκάρι, με τον τελευταίο να πλασάρει για το 1-3!

Το τέλος του ματς βρήκε τους παίκτες και τους περίπου 1.000 οπαδούς του Άρη να πανηγυρίζουν έξαλλα την σπουδαία νίκη.

Ο Διαμαντόπουλος έκανε το 1-2 στο 89’΄και λύτρωσε τον Άρη

Πανσερραϊκός – Άρης 1-3

Γήπεδο: Σερρών
Γκολ: 76’ Τσιμίκας – 58’ Σόουζα, 89′ Διαμαντόπουλος, 90+4′ Τζανακάκης
Δοκάρι: 51’ Ναζίμ
Κίτρινες: 71’ Σιάκκας 63’ Βαλεριάνος, 89’ Διαμαντόπουλος
Κόκκινες:
Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Θράκης), Μαυρουδής (Ηρακλείου)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πολίτης, Ρούσσος, Χατζητερζόγλου, Ιωαννίδης, Τσελεπίδης, Ναζίμ (83’ Βοσκόπουλος), Σιάκκας, Ποζατζίδης (56’ Ενόμο), Κρητικός (69’ Κάκκο), Τσιμίκας, Γκούρτσας.
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Ιντζόγλου, Μουμίν, Κάσσος (88′ Μιλούνοβιτς), Πλατέλλας, Χαντί (83’ Πασσάς), Μπαστακός (54’ Διαμαντόπουλος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ