Σπαρτάκ Μόσχας : Ρατσιστικό tweet για τρεις ποδοσφαιριστές της! (pic)

Σπαρτάκ Μόσχας : Ρατσιστικό tweet για τρεις ποδοσφαιριστές της! (pic)

Ο φυλετικός ρατσισμός στη Ρωσία, ζει και βασιλεύει. Τελευταία απόδειξη, ένα tweet της Σπαρτάκ Μόσχας, το οποίο απεικονίζει τρεις ποδοσφαιριστές της να προπονούνται και συνοδεύτηκε με ένα άκρως μειωτικό σχόλιο.

Οργή και σάλο προκάλεσε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα ρατσιστικό tweet της Σπαρτάκ Μόσχας. «Δείτε πως η σοκολάτα λιώνει στον ήλιο», ήταν η λεζάντα που συνόδευσε video 13 δευτερολέπτων από τη σημερινή προπόνηση, όπου τρεις μαύροι ποδοσφαιριστές του ρωσικού συλλόγου πραγματοποιούν μια άσκηση.

To «τιτίβισμα» του επίσημου λογαριασμού της ομάδας προκάλεσε φυσικά κατακραυγή, με αποτέλεσμα να διαγραφεί, ενώ όπως διαρρέεται από την Σπαρτάκ προς τον Τύπο, ο αμυντικός Γκεόργκι Ντζικίγια είχε αναλάβει σήμερα τη διαχείριση του προφίλ της στο εν λόγω κοινωνικό Μέσο.

Ο οργανισμός «Kick It Out», που υπερασπίζεται την ισότητα και μάχεται τις διακρίσεις εντός ποδοσφαίρου, πήρε θέση και παραδέχθηκε πως οι προκαταλήψεις για τους μαύρους στη Ρωσία υφίστανται μέχρι και σήμερα, επισημαίνοντας πως πρέπει να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, ενόψει (και) του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτό δεν είναι το πρώτο ρατσιστικό κρούσμα με πρωταγωνιστές μέλη του ρωσικού συλλόγου. Τον προηγούμενο μήνα, ο νεαρός αμυντικός Λέοντ Μιρόνοφ είχε κάνει μειωτικά σχόλια στον Ράιαν Μπρούστ της Λίβερπουλ κατά τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Κ18 των δύο συλλόγων στην Αγγλία, ενώ στον αντίστοιχο αγώνα της Ρωσίας οι οπαδοί της Σπαρτάκ προέβησαν σε ρατσιστικές χειρονομίες εις βάρος του Νιγηριανού παίκτη των «Κόκκινων», Μόμπι Αντεκάνιε.

Το επίμαχο tweet της Σπαρτάκ Μόσχας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ