Είναι πολλά τα λεφτά γι’ αυτή την εντεκάδα (pic)

Είναι πολλά τα λεφτά γι’ αυτή την εντεκάδα (pic)

Δείτε πως θα διαμορφωνόταν μια εντεκάδα με πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία ανά θέση.

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε δύο πολυδάπανες μεταγραφές να ολοκληρώνονται. Αρχικά, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μετακινήθηκε από την Σαουθάμπτον στη Λίβερπουλ έναντι 75 εκατ. λιρών, ενώ μερικές ημέρες αργότερα ο Φελίπε Κουτίνιο αποχώρησε από τους Κόκκινους για χάρη της Μπαρτσελόνα, με το κόστος του να φτάνει τις 142 εκατ. λίρες και να τον καθιστά την δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία.

Τόσο ο Βραζιλιάνος μέσος όσο και ο Ολλανδός αμυντικός θα έπαιρναν θέση αν φτιάχναμε μια εντεκάδα με τις πιο ακριβές μεταγραφές παικτών ανά θέση. Ποιοι θα ήταν, όμως οι υπόλοιποι;

Κάτω από τα δοκάρια βρίσκεται ο Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι που κόστισε στους Πολίτες 35 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσουν από τη Μπενφίκα τον περασμένο Ιούνιο.

Τρείς από τους τέσσερις αμυντικούς της εντεκάδας ανήκουν στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Συγκεκριμένα, στο δεξί άκρο της άμυνας έχουμε τον Κάιλ Γουόκερ, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι που πέρασε από την Τότεναμ έναντι 50 εκατ. λιρών, και στο αριστερό τον Μπέντζαμιν Μεντί, που κόστισε 52 εκατ. λίρες στη Μάντσετσερ Σίτι για να τον αγοράσει από τη Μονακό την ίδια περίοδο.

Ο Τζον Στόουνς κλείνει την τριάδα της Σίτι στην άμυνα, με τον Άγγλο αμυντικό να μετακινείται στους Πολίτες από την Έβερτον το καλοκαίρι του 2016 έναντι 47.5 εκατ. λιρών. Παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας είναι ο πιο ακριβός αμυντικός στην ιστορία, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, για τον οποίο η Λίβερπουλ ξόδεψε 75 εκατ. λίρες μερικές ημέρες πριν.

Η τριπλέτα του κέντρου ξεκινάει από τον Πολ Πογκμπά, που για ένα χρονικό διάστημα αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία, με τον Γάλλο να μεταγράφεται το καλοκαίρι του 2016 από την Γιουβέντους στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 89 εκατ. λιρών. Επόμενος είναι ο Χάμες Ροντρίγκες, που αγωνίζεται στην Μπάγερν Μονάχου ως δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Βασίλισσα είχε δαπανήσει 71 εκατ. λίρες για να πείσει τη Μονακό να τον παραχωρήσε το καλοκαίρι του 2014, μετά και από ένα εκπληκτικό Μουντιάλ με την Εθνική Κολομβίας. Τελευταίος στη μεσαία γραμμή είναι ο Φελίπε Κουτίνιο, ο οποίος είναι η πιο πρόσφατη μεταγραφή, με την Μπαρτσελόνα να δαπανεί 142 εκατ. λίρες για να τον αγοράσει από την Λίβερπουλ, κάνοντας τον τον δεύτερο πιο ακριβό παίκτη στην ιστορία.

Στην επιθετική τριάδα ξεκινάμε από τον Γκάρεθ Μπέιλ στο αριστερό άκρο, για τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης ξόδεψε 85.3 εκατ. λίρες, προκειμένου να πείσει την Τότεναμ να της τον παραχωρήσει τον Σεπτέμβριο του 2013, με τον Ουαλό να γίνεται η πιο ακριβή-τότε-μεταγραφή στον κόσμο. Στην δεξιά πλευρά βρίσκεται ο Ουσμάν Ντεμπέλε, που κόστισε 135.5 εκατ. λίρες στην Μπαρτσελόνα για να τον αποκτήσει από την Ντόρτμουντ το περασμένο καλοκαίρι. Τελευταίος και μη εξαιρετέος είναι ο Νεϊμάρ, δηλαδή η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία. Η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε την έκπληξη με την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι καταβάλλοντας τα 200 εκατ. λίρες που ήταν και  η ρήτρα του συμβολαίου του με τους Μπλαουγκράνα.

Δείτε την πιο ακριβή εντεκάδα στην ιστορία:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ