Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ 2-1

Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ 2-1

H Μπάγερν Μονάχου αν και έπαιξε με τη φωτιά στο τέλος κατάφερε να κερδίσει την Ντόρτμουντ με 2-1 και να την αφήσει εκτός συνέχειας του γερμανικού Κυπέλλου.

Η Μπάγερν Μονάχου κινδύνεψε στο τέλος να γκρεμίσει ό,τι έχτιζε σε όλο το παιχνίδι κόντρα στην Ντόρτμουντ, αλλά τελικά πήρε τη σπουδαία νίκη (2-1) και πέταξε εκτός Κυπέλλου τους Βεστφαλλούς. Μπόατενγκ (12′) και Μίλερ (40′) τα γκολ των Βαυαρών, μείωσε ο Γιαρμολένκο (77′) για την Ντόρτμουντ, η οποία έχασε μεγάλες ευκαιρίες να στείλει το ματς στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος είχαμε ντέρμπι μόνο στα… χαρτιά με την Μπάγερν να παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να παίρνει προβάδισμα μόλις στο 12′ με καρφωτή κεφαλιά του Μπόατενγκ μετά από φάση διαρκείας μπροστά από το τέρμα της Ντόρτμουντ. Οι Βαυαροί πίεζαν ασφυκτικά και στο 40′ έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα, με τους Λεβαντόφσκι και Μίλερ να κρύβουν την μπάλα και τον τελευταίο να σκοράρει με υπέροχο σκαφτό πλασέ.

Μια από τα ίδια ήταν και το δεύτερο μέρος με την ομάδα του Γιούπ Χάινκες να χάνει συνεχώς ευκαιρίες να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα της και την Ντόρτμουντ να βγαίνει μπροστά μετά το 65′. Οι Βεστφαλοί κατάφεραν να μειώσουν στο 77ο λεπτό με κεφαλιά του Γιαρμολένκο έπειτα από σέντρα του Γκερέιρο. Η ομάδα του Πίτερ Στέγκερ αναθάρρησε σε εκείνο το σημείο και λίγο έλειψε να σιγήσει το Αλιάνζ Αρίνα στο 92′, όμως ο νεαρός Ίσακ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς, με την Μπάγερν να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

Προκρίθηκαν Λεβερκούζεν, Βέρντερ 

Η Γκλάντμπαχ τα έχανε, η Λεβερκούζεν τα έβαζε θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του παιχνιδιού μεταξύ των δύο ομάδων. Με τον Ρέτσο να αγωνίζεται και στα 90 λεπτά του αγώνα, οι ασπιρίνες πήραν σπουδαία νίκη-πρόκριση στην έδρα των πουλαριών χάρη σε γκολ του Μπέιλι στο 70′. Αδικεί την Γκλάντμπαχ το τελικό σκορ, με την ομάδα του Ντίτερ Χέκινγκ να χάνει πολλές ευκαιρίες καθ’ όλη τη διάρκεια τους ματς.

Δίκαιη πρόκριση στα προημιτελικά πήρε η Βέρντερ Βρέμης, η οποία επικράτησε με 3-2 της Φράιμπουργκ. Το σκορ ήταν 2-0 από το 20λεπτο ήδη χάρη σε γκολ των Μπελφοντίλ (3′) και Κάιντς (20′), με τον Πέντερσεν να μειώνει με πέναλτι στο 28′. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 69’ ο Μπάργκφρεντε έκανε το 3-1, για να έρθει στο 86ο λεπτό ο Ράβε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ