Ρόμα – Τορίνο 1-2

Ρόμα – Τορίνο 1-2

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας πανηγυρίζει η Τορίνο, η οποία επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Ρόμα και περιμένει -εκτός απροόπτου- τη συμπολίτισσα Γιουβέντους στην επόμενη φάση. Πρόκριση και για Αταλάντα.

Η διαφορά τους στο βαθμολογικό πίνακα είναι μεγάλη (στους 15 πόντους). Η δυναμική τους επίσης. Έπαιζε εντός έδρας, σε ένα ματς μια και έξω. Προφανώς επηρεασμένος από τα παραπάνω, ο Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο παρέταξε μια ενδεκάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς και η Ρόμα το πλήρωσε, καθώς ηττήθηκε 2-1 στο Ολίμπικο από την Τορίνο και έμεινε εκτός Κυπέλλου.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 39′ με σουτ του Λορέντσο ντε Σιλβέστρι από το ύψος του πέναλτι έπειτα από απόκρουση του Σκορούπσκι και διπλασίασαν τα τέρματά τους με κοντινή κεφαλιά του 20χρονου Σιμόνε Εντέρα στο 72′. Ο Τζέκο έχασε πέναλτι στο 77′, η Ρόμα βρήκε γκολ εννιά λεπτά αργότερα με τον Σικ, παρά την πίεσή της στα τελευταία λεπτά ωστόσο δεν κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση.

Η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς πανηγύρισε έτσι μια σπουδαία πρόκριση μέσα στη Ρώμη, με την Τορίνο να γίνεται η έβδομη ομάδα που προκρίνεται στα προημιτελικά (μετά τις Ίντερ, Φιορεντίνα, Μίλαν, Λάτσιο, Νάπολι και Αταλάντα) και να περιμένει στην επόμενη φάση τον νικητή του ζευγαριού Γιουβέντους – Τζένοα (21:45).

Στο πρώτο ματς της ημέρας, η Αταλάντα δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στη Σασουόλο, επικράτησε όμως 2-1 και πήρε και αυτή το εισιτήριο για τους 8 της διοργάνωσης. Η ομάδα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο μέρος χάρη στα γκολ των Κορνέλιους (16′) και Τολόι (33′), με τον δεύτερο να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 74′, σε λάθος όμως εστία, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών 

Λάτσιο – Φιορεντίνα (26/12)

Μίλαν – Ίντερ (27/12)

Αταλάντα – Νάπολι (2/1)

Γιουβέντους ή Τζένοα – Τορίνο (3/1)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ