Τέλος εποχής για 6 σπουδαίους αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Τέλος εποχής για 6 σπουδαίους αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Έξι αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κρεμούν στο τέλος της σεζόν τα παπούτσια τους, ολοκληρώνοντας τις σπουδαίες καριέρες τους στη Γηραιά ήπειρο

Οι Περ Μερτεζάκερ, Γιάγια Τουρέ, Τιάγκο Μότα, Μάικλ Κάρικ, Ρόμαν Βάιντενφέλερ και Αντρές Ινιέστα θα δώσουν τις τελευταίες τους «παραστάσεις» σε ευρωπαϊκά γήπεδα καθώς η παρούσα σεζόν που σιγά σιγά οδεύει προς το τέλος της θα είναι το «κύκνειο άσμα» τους στον κόσμο της στρογγυλής θεάς. Κάποιοι θα αναλάβουν χρέη προπονητή αδυνατώντας να αποχωριστούν το πάθος τους για το ποδόσφαιρο, άλλοι θα συνεχίσουν την καριέρα τους εκτός Ευρώπης κι άλλοι θα κλείσουν οριστικά το κεφάλαιο μπάλα.

Περ Μερτεζάκερ:

Ο 33χρονος αμυντικός της Άρσεναλ, Περ Μερτεζάκερ, θα βγάλει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και τη φανέλα των Κανονιέρηδων που τίμησε από το 2011 και θα  αναλάβει ρόλο διευθυντή των ακαδημιών του λονδρέζικου συλλόγου. Τελειώνει την καριέρα του με συνολικά 450 συμμετοχές, 31 γκολ και 12 ασίστ.  Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Γερμανία (το 2014), τρία κύπελλα Αγγλίας, ένα κύπελλο Γερμανίας και ένα Σούπερ Καπ Αγγλίας.

Γιάγια Τουρέ:

Ο Ιβοριανός άσος, Γιάγια Τουρέ, έχοντας συμπληρώσει τα 34 αποχαιρετά την Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από οκτώ χρόνια προσφοράς. Ο υψηλόσωμος χαφ που κόσμησε για ένα χρόνο και τα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού (2005-06) ολοκληρώνει την καριέρα του με «προίκα» ένα πλούσιο παλμαρέ: 4 βραβεία πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς, ένα Champions League, τρία πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα κύπελλο Αγγλίας και τρία Σούπερ Καπ.

Τιάγκο Μότα:

Το Παρκ ντε Πρενς τον αποχαιρέτησε το Σάββατο (11/05). Οι συμπαίκτες του φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν «Ευχαριστούμε Τιάγκο» και ο ίδιος ήταν φανερά συγκινημένος. Το κεφάλαιο Παρί κλείνει για τον Ιταλό άσο μετά από 7 χρόνια. Ο πολύπειρος μέσος θα αναλάβει την ομάδα Κ19 των Παριζιάνων και θα «κουβαλήσει» μαζί του την εμπειρία και τις διακρίσεις ετών με τις φανέλες των Ατλέτικο, Τζένοα, Ίντερ, Μπαρτσελόνα.

Μάικλ Κάρικ:

O 36χρονος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε πως στο τέλος της παρούσας σεζόν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση και θα αναλάβει πόστο στο τεχνικό επιτελείο του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Άγγλος άσος δεν θα αποχωριστεί τους Κόκκινους Διαβόλους στους οποίους αγωνίστηκε για 12 συναπτά έτη κατακτώντας ένα Champions League, πέντε πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα κύπελλο, τρία Λιγκ Καπ, έξι Σούπερ Καπ κι ένα Europa League.

Ρόμαν Βάιντενφελερ:

Ο 37χρονος τερματοφύλακας θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από την εστία της Μπορούσια Ντόρτμουντ την οποία υπερασπίζεται από το 2002. Ο πολύπειρος κίπερ που δεν αποτελεί πια την πρώτη επιλογή του προπονητή του (φέτος μέτρησε μόνο 3 συμμετοχές) αποφάσισε να κρεμάσει τα γάντια του. Στην τροπαιοθήκη του δεσπόζουν: 1 Παγκόσμιο Κύπελλο, 2 πρωταθλήματα Γερμανίας, 2 Κύπελλα Γερμανίας και 2 γερμανικά Σούπερ Καπ.

Αντρές Ινιέστα:

Ο θρυλικός μέσος της Μπαρτσελόνα, Αντρές Ινιέστα, ανακοίνωσε το αντίο μετά από 22 χρόνια προσφοράς. Στα 34 του χρόνια θεωρεί πως δεν μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στους Μπλαουγκράνα και πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ευρώπης. Ο Αντρεσίτο αποχαιρετά τα ευρωπαϊκά γήπεδα με τέσσερα Champions League, οκτώ πρωταθλήματα Ισπανίας, τέσσερα Κύπελλα, πέντε Σούπερ Καπ, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, δύο ευρωπαϊκά, συνολικά πάνω από 30 τρόπαια!

https://www.instagram.com/p/BiwhivWgHdi/

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ