Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 2-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 2-1

Τι κι αν η Τότεναμ προηγήθηκε; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέτρεψε το σκηνικό και πήρε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για 20η φορά στην Ιστορία της, χάρη στα τέρματα των Σάντσες και Ερέρα (2-1)

Η Τότεναμ είχε ηττηθεί στις τελευταίες επτά παρουσίες της σε ημιτελικό του FA Cup. Αποκλείστηκε το 1993, το 1995, το 1999, το 2001, το 2010, το 2012, το 2017. Ήθελε να βάλει ένα τέλος σε αυτή την αρνητική παράδοση. Γνώριζε εξάλλου ότι στα τελευταία πέντε παιχνίδια της με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετράει τρεις νίκες (όσες είχε στα προηγούμενα 36). Απόψε στο Γουέμπλεϊ μπήκε πιο δυναμικά, προηγήθηκε, απείλησε, όμως οι Κόκκινοι Διάβολοι ανέτρεψαν το σκηνικό (2-1) και πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας όπου θα διεκδικήσουν το 13ο τρόπαιο της Ιστορίας τους.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, μόλις στο 10ο λεπτό, η Τότεναμ άνοιξε το σκορ με προβολή εν κινήσει του Άγγλου διεθνούς, Ντέλε Άλι, μετά από σέντρα του Έρικσεν (1-0). Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σον έκανε την σέντρα αλλά ο Χάρι Κέιν δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να διπλασιάσει τα τέρματα των Πετεινών. Ευτυχώς για τους… τυπικά γηπεδούχους, ούτε ο Έρισκεν (17′), ούτε ο Σον (19′) βρήκαν δίχτυα και οι Κόκκινοι Διάβολοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές. Λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού (24′) ο Αλέξις Σάντσες ισοφάρισε με το 8ο εντός… Γουέμπλεϊ γκολ του, εκμεταλλευόμενος ιδανικά την σέντρα του Πογκμπά (1-1).

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Ντάιερ σημάδεψε τον… Κρις Σμόλινγκ και ύστερα η μπάλα πήγε στο δοκάρι του Ντε Χέα και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1. Στην επανάληψη, η Γιουνάιτεντ έφερε τούμπα το ματς. Ο Αλέξις Σάντσες έκανε το γύρισμα, ο Λίνγκαρντ προσποιήθηκε και άφησε την μπάλα να περάσει και ο Ερέρα με δυνατό σουτ «έγραψε» το 2-1 για την ομάδα του στο 62ο λεπτό (2-1). Στο 73′ η Τότεναμ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του πάντα επικινδύνου Έρικσεν να περνά μόλις άουτ. Ενώ στο 75′ ο Πογκμπά από το ύψος της περιοχής δοκίμασε τα… αντανακλαστικά το Φορμ ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκπνοή, ο Ράσφορντ «άγγιξε» το 3-1 χωρίς αποτέλεσμα.

Η Τότεναμ υπέστη τον 8ο αποκλεισμό της στο πλαίσιο των ημιτελικών του FA Cup δεν κατάφερε να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την κάκιστη παράδοση, εν αντιθέσει με την Γιουνάιτεντ που προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης για 20η φορά στην Ιστορία της. Εκεί θα διεκδικήσει το 13ο της κύπελλο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια (80′ Νταρμιάν), Σμόλινγκ, Φιλ Τζόουνς, Άσλεϊ Γιανγκ, Μάτιτς, Άντερ Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (83′ Ράσφορντ), Αλέξις Σάντσες (90’+6 Φελαϊνί), Λουκακού.

Τότεναμ: Φορμ, Τρίπιερ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνγκεν, Μπεν Ντέιβις (68′ Λούκας Μόουρα), Ντάιερ, Μουσά Ντεμπελέ (78′ Γουανιάμα), Ντέλε Άλι, Έρικσεν, Σον Χέουνγκ-Μιν (86′ Λαμέλα), Κέιν.

Η Τσέλσι αντιμετωπίζει την Σαουθάμπτον την Κυριακή (22/04) στις 17.00 στον έτερο ημιτελικό του FA Cup.

To 0-1:

 

To 1-1:

 

To 2-1:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ