Τελικός Κυπέλλου στο Βέλγιο με ελληνικό χρώμα!

Τελικός Κυπέλλου στο Βέλγιο με ελληνικό χρώμα!

Στον τελικό του Κυπέλλου θα αναμετρηθούν η Γκενκ και η Σταντάρ Λιέγης σε μια αναμέτρηση με «άρωμα ελληνικό», καθώς και στις δύο φιναλίστ υπάρχει ελληνική παρουσία.

Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στο βελγικό ποδόσφαιρο θα κριθεί απόψε (17/3, 21:45) στο King Baudouin Stadium των Βρυξελλών, καθώς στον τελικό του Κυπέλλου θα αναμετρηθούν η Γκενκ και η Σταντάρ Λιέγης.

Ένας τελικός που έχει άρωμα ελληνικό, καθώς και στις δύο φιναλίστ υπάρχει ελληνική παρουσία. Στην Γκενκ αγωνίζεται ο Νίκος Καρέλης και στην Σταντάρ ο Γιώργος Κουτρουμπής και ο Κύπριος Κώστας Λαϊφης, ενώ στον πάγκο της βρίσκεται ένας προπονητής γνώριμος των ελληνικών γηπέδων (σε ΟΦΗ και Ατρόμητο), ο Πορτογάλος Ρικάρντο Σα Πίντο. Στην Λιέγη επέστρεψε τον Ιανουάριο και ο Μεχντί Καρσελά, μετά το εξάμηνο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας θα αγωνιστεί σε τελικό, καθώς πριν από δύο χρόνια (2016) ο Γιάννης Μανιάτης είχε παίξει και μάλιστα είχε κατακτήσειτ το τρόπαιο με την Σταντάρ Λιέγης, η οποία συνολικά έχει στεφθεί 7 φορές Κυπελλούχος (1954, 1966, 1967, 1981, 1993, 2011, 2016), ενώ η Γκενκ 4 φορές (1998, 2000, 2009, 2013), όσες και η παρουσία της σε τελικούς.

Δηλαδή μέχρι σήμερα, όσες φορές υπήρξε φιναλίστ κατέκτησε και το τρόπαιο. Επίσης, το 2012 ο Γιώργος Γκαλίτσιος συμμετείχε στον τελικό κυπέλλου για λογαριασμό της Λόκερεν, η οποία και κατέκτησε το τρόπαιο. Στο πρωτάθλημα οι δύο ομάδες με την λήξη της κανονικής περιόδου, ισοβάθμισαν στην 5η θέση με 44 βαθμούς και θα λάβουν μέρος στα πλέι-οφ τίτλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ