Γερμανία : Ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Κίμιχ

Γερμανία : Ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Κίμιχ

Κορυφαίος Γερμανός ποδοσφαιριστής για το 2017 ανακηρύχτηκε ο Τζόσουα Κίμιχ, αφήνοντας πίσω του τον Τζούλιαν Ντράξλερ και τον Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Την κορυφαία ατομική διάκριση της -σύντομης- καριέρας του έλαβε ο Τζόσουα Κίμιχ. Ο 22χρονος μπακ/χαφ της Μπάγερν Μονάχου, αναδείχθηκε κορυφαίος Γερμανός ποδοσφαιριστής για το 2017, συγκεντρώνοντας το 45.3% των ψήφων, αφήνοντας πίσω του τον 24χρονο εξτρέμ της Παρί Σεν Ζερμέν Τζούλιαν Ντράξλερ (37.8%) και τον 25χρονο τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν (4.7%).

Μέσα στο προηγούμενο έτος, ο Κίμιχ μέτρησε συνολικά 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (τρία γκολ, έξι ασίστ), εννιά στο Champions League (δύο γκολ, δύο ασίστ), πέντε στο Κύπελλο και μία στο Super Cup, ενώ μέσα στο 2017 φόρεσε 14 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο σε φιλικά παιχνίδια και παιχνίδια για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σκοράροντας δύο γκολ και μοιράζοντας δέκα ασίστ.

Η Μπάγερν Μονάχου τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2015 από τη Στουτγκάρδη έναντι μόλις 8.500.000 ευρώ, υπογράφοντας μαζί του πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η αξία του, σύμφωνα με το transfermarkt, ανέρχεται πλέον στα 40.000.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ