Οι Άγγλοι δείχνουν το δρόμο για το μέλλον του ποδοσφαίρου

Οι Άγγλοι δείχνουν το δρόμο για το μέλλον του ποδοσφαίρου

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σκοπεύει να επενδύσει 560 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και την βελτίωση των υποδομών. Εντυπωσιακό το πλάνο εξαετούς διάρκειας που φανερώνει τον μοναδικό τρόπο σκέψης των Άγγλων για το ποδόσφαιρο.

Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν οι Άγγλοι το ποδόσφαιρο είναι μοναδικός. Συνάμα και πρωτοποριακός. Αρκεί μόνο να διαβάσει κάποιος το πλάνο που σχεδιάζει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, για να καταλάβει πόσο διαφορετικά σκέφτονται οι Εγγλέζοι για τον βασιλιά των σπορ.

Καλό θα είναι πάντως να είστε προετοιμασμένοι για νούμερα που «ζαλίζουν» σε ότι αφορά τις επενδύσεις της αγγλικής ομοσπονδίας. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από τους ιθύνοντες της FA, έχει εγκριθεί επένδυση 560 εκατ. ευρώ για την βελτίωση των δομών του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Το πλάνο έχει διάρκεια έξι ετών και σκοπός της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Όπως προαναφέραμε το ποσό που σκοπεύουν να διαθέσουν οι Άγγλοι είναι εντυπωσιακό, αλλά υπάρχει κάτι που αξίζει να σημειωθεί και φανερώνει πολλά για τον τρόπο σκέψης στο μεγάλο Νησί. Τα έσοδα που είχε η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία από την διοργάνωση του Κυπέλλου αλλά και απ’ τη συμφωνία με τη NIKE, δίνουν την δυνατότητα να προχωρήσει σε μια τόσο μεγάλη επένδυση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τα όσα έλεγαν οι ιθύνοντες της αγγλικής ομοσπονδίας, η αύξηση των χρημάτων για την βελτίωση των υποδομών θα είναι ύψους 47% σε σχέση με το 2017.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η FA ανακοίνωσε στους αγγλικούς συλλόγους, πως από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα κερδίζουν περισσότερα χρήματα κι αυτό μάλιστα ισχύει και για τις μικρές ομάδες που συμμετέχουν από τον πρώτο γύρο στη διοργάνωση του Κυπέλλου.

Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθούν καλύτερες εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα καλύτερα αποδυτήρια εκεί που χρειάζεται να γίνουν ανακατασκευές. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η αγγλική ομοσπονδία θέλει να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό για την κατασκευή μίνι γηπέδων για δημοτικά σχολεία και κοινότητες. Στόχος των Άγγλων είναι η δημιουργία 600 τέτοιων γηπέδων μέχρι το 2024.

Επίσης χρήζει ιδιαίτερης μνείας η απόφαση της ομοσπονδίας να διαθέσει ένα σημαντικό κονδύλι (55 εκατ. ευρώ) για την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου, ενώ θα δοθούν χρήματα στο ταμείο που υποστηρίζει το ποδόσφαιρο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τέλος θα πρέπει να επισημάνει κάποιος την απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας να διαθέσει ένα σημαντικό ποσό, για την εκπαίδευση προπονητών. Όπως τονίστηκε στόχος είναι κάθε ομάδα νέων παιδιών και όλες οι ακαδημίες, να έχουν εκπαιδευμένους προπονητές. Αυτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ