Χάτσκεβιτς : «Πειθαρχημένη ομάδα η ΑΕΚ, ξέρει να παίρνει ένα αποτέλεσμα»

Χάτσκεβιτς : «Πειθαρχημένη ομάδα η ΑΕΚ, ξέρει να παίρνει ένα αποτέλεσμα»

Ο προπονητής της Ντιναμό Κιέβου, Αλιακσάντρ Χάτσκεβιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε για τον βασικό στόχο των Ουκρανών, την κλήρωση με την ΑΕΚ στο Europa League και τις πιθανότητες πρόκρισης της κάθε ομάδας.

Η κληρωτίδα του Europa League έφερε στο δρόμο της ΑΕΚ στη φάση των 32 της διοργάνωσης την ουκρανική Ντιναμό Κιέβου. Ο προπονητής της ομάδας, Αλιακσάντρ Χάτσκεβιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Просто Футбол» (Απλά Ποδόσφαιρο), έκανε μια πρώτη αποτίμηση των πεπραγμένων του στον πάγκο της ομάδας για το πρώτο μισό της σεζόν, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην επικείμενη αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο πλαίσιο των 32 του Europa League.

Αναλυτικά, μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Λευκορώσος κόουτς:

-Τι βαθμό θα δίνατε στη δουλειά σας αυτούς τους 6 πρώτους μήνες ως τεχνικός στην Ντιναμό Κιέβου

«Προχωρήσαμε στο Europa League, είμαστε σε απόσταση μιάς νίκης από την Σαχτάρ στο πρωτάθλημα, η ομάδα συνεχίζει και στο Κύπελλο Ουκρανίας, όντας ήδη στα ημιτελικά, οπότε συνεχίζουμε να διεκδικούμε κάθε τρόπαιο. Αν θες να αξιολογήσεις, τότε «τέσσερα».

– Σε όλες τις διοργανώσεις εκτός του Champions League…

«Η μάχη ήταν για μας, για την ομάδα και για μένα, μια δυσάρεστη στιγμή, αλλά η ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει αυτή την αποτυχία και ψυχολογικά και ξεκίνησε να έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, μετά από έναν επίπονο αποκλεισμό.

-Τι από όλα όσα σχεδιάζατε από την αρχή της σεζόν δεν επετεύχθη έως τώρα (με εξαίρεση το C.L.)

«Πρώτα από όλα η σταθερότητα στα αποτελέσματα. Υπήρξε μια περίοδος όπου κάνμαε καλά παιχνίδια, δημιουργούσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν ερχόταν το αποτέλεσμα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα για την Ντιναμό Κιέβου είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Παρόλα αυτά, στο πλάνο για το παιχνίδι, αυτό το κομμάτι δεν έχει πλήρως υλοποιηθεί.

Όσον αφορά τους στόχους που έχει θέσει για την ομάδα, για το δεύτερο μισό της σεζόν, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Europa League όπου θα κοντραριστεί με την ΑΕΚ, δηλώνει:

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προετοιμαστούμε για το πρωτάθλημα καθώς η απόσταση που πρέπει να διανυθεί είναι ακόμα μεγάλη. Γενικά όλα θα αποφασιστούν όταν μείνει η τελική εξάδα του πρωταθλήματος*.  Αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Στο Europa League, έχουμε ένα στόχο που επισημάνθηκε και πριν, να νικάμε κάθε παιχνίδι. Ο στόχος για τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι να πάμε όσο γίνεται πιο μακριά στη διοργάνωση, να φτάσουμε μέχρι τους 8.

-Πώς αξιολογείτε την ΑΕΚ, είστε ευχαριστημένος με την κλήρωση; Τι ξέρατε για την ομάδα πέραν του γεγονότος ότι ο Ουκρανός, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, αγωνίζεται εκεί;

«Είμαι ευχαριστημένος με την κλήρωση, καθώς θα μπορούσαμε να κληρωθούμε με ομάδες πιο δυνατές και από πιο ισχυρά πρωταθλήματα. Στη φάση των ομίλων η ΑΕΚ σε έξι παιχνίδια έφερε 5 ισοπαλίες και πήρε μια νίκη. Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι πρόκειται για μία ομάδα πειθαρχημένη που ξέρει πως να διαχειρίζεται το παιχνίδι και να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει».

-Σε ποσοστά, οι πιθανότητες των ομάδων για πρόκριση πόσες θα λέγατε ότι είναι; 60-40 υπέρ της Ντιναμό;

«50-50% Κάθε παιχνίδι ξεκινά με ίσες πιθανότητες»

*Οι 6 πρώτοι στο βαθμολογικό πίνακα, μάχονται για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ