Europa League : Γιατί η φετινή διοργάνωση είναι η πιο ανταγωνιστική

Europa League : Γιατί η φετινή διοργάνωση είναι η πιο ανταγωνιστική

Σίγουρα δεν είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά έχει κατακτηθεί από ορισμένα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια τα τελευταία χρόνια.

Το Europa League παρόλο που δεν διαθέτει την αίγλη και το πρεστίζ του Champions League, είναι κάθε χρόνο εξαιρετικά αμφίρροπο και ανταγωνιστικό. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δίνει στον νικητή της διοργάνωσης ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Τη φετινή σεζόν, το Europa League τείνει να γίνει το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Το γεγονός μάλιστα, ότι μερικά από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ έχουν σηκώσει το τρόπαιο, μαρτυρά ότι το Europa League σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αμελητέα διοργάνωση.

Αποτέλεσμα εικόνας για manchester united europa league final

Πρόσφατο παράδειγμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία την περσινή σεζόν νίκησε στον τελικό της Στοκχόλμης τον Άγιαξ και κατάκτησε το τρόπαιο. Παράλληλα, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους φετινούς ομίλους του Champions League. Το επισημαίνουμε, διότι οι κόκκινοι διάβολοι χωρίς το Europa League δεν θα είχε την ίδια τύχη, καθώς πέρσι στην Premier League είχε τερματίσει έκτη.

Τα τελευταία χρόνια, η Σεβίλλη έχει κερδίσει το Europa League τρεις συνεχόμενες φορές (2014, 2015, 2016). Επιπλέον, η Τσέλσι το 2013 είχε κατακτήσει το τρόπαιο στον τελικό με την Μπενφίκα. Ακόμη, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει σηκώσει το κύπελλο του Europa League δύο φορές (2010, 2012).

Ακόμη και πριν μετονομαστεί η διοργάνωση από Κύπελλο UEFA σε Europa League, ευρωπαϊκά μεγαθήρια, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Λίβερπουλ, η Γιουβέντους και η Ίντερ κατέκτησαν το τρόπαιο.

Φέτος, ορισμένες ομάδες από την αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συμμετέχουν από την αρχή της σεζόν στο Europa League όπως οι Άρσεναλ, Λάτσιο, Βιγιαρεάλ, Μίλαν.

Arsenal are one team vying to get their hands on this year's Europa League title

Όμως, από το Champions League έχουν έρθει πολύ δυνατές ομάδες για να πλαισιώσουν τις προηγούμενες και να αυξήσουν τον ανταγωνισμό στη διοργάνωση. Ο λόγος για τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Νάπολι και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Συνεπώς, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως το Europa League μας έχει προσφέρει πολλές συγκινήσεις και βεβαίως μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια το Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ