ΑΕΚ : Το αήττητο κιτρινόμαυρο σερί!

ΑΕΚ : Το αήττητο κιτρινόμαυρο σερί!

Η ΑΕΚ η οποία απέσπασε εχθές ισοπαλία από την Αούστρια Βιέννης και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa League συμπλήρωσε 8 παιχνίδια αήττητη στην Ευρώπη

Η ΑΕΚ όχι μόνο προκρίθηκε στη φάση των «32» του Europa League, αλλά πέτυχε και ένα σπουδαίο επίτευγμα. Με την ισοπαλία (0-0) που απέσπασε την Πέμπτη (07/12) από την Αούστρια Βιέννης, κατάφερε να προχωρήσει στη διοργάνωση τερματίζοντας αήττητη στον όμιλό της!

Συνολικά στη φετινή διοργάνωση μόνο τέσσερις ομάδες κατάφεραν να ολοκληρώσουν την 6άδα αγώνων του της φάσης των ομίλων του Europa League χωρίς να υποστούν καμία ήττα. Πέραν της ΑΕΚ (1 νίκη, 5 ισοπαλίες), το κατάφεραν και η ιταλική Αταλάντα (4 νίκες, 2 ισοπαλίες), η αυστριακή Σάλτσμπουργκ (3 νίκες, 3 ισοπαλίες) και η ρωσική Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (5 νίκες, 1 ισοπαλία). Με τους «κιτρινόμαυρους» να είναι η μοναδική ομάδα που προκρίθηκε ως αήττητη και… δεύτερη. Καθώς και οι τρεις άλλοι σύλλογοι προχώρησαν ως πρωτοπόροι στους ομίλους τους.

Η Ένωση είχε 5 ισοπαλίες: 

AEK – Αούστρια Βιέννης 2-2
Μίλαν – ΑΕΚ 0-0
ΑΕΚ – Μίλαν 0-0
ΑΕΚ – Ριέκα 2-2
Αούστρια Βιέννης – ΑΕΚ 0-0

Και μία νίκη επί της Ριέκα εκτός έδρας (2-1) στον όμιλό της. Ενώ στα play off της διοργάνωσης, με αντίπαλο την Κλαμπ Μπριζ, είχε έρθει ισόπαλη (0-0) εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι και στον επαναληπτικό είχε επικρατήσει στο ΟΑΚΑ 3-0, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στους ομίλους του Europa.

 

Η ΑΕΚ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΗΤΤΗΤΑ!

Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ καταφέρνει να ολοκληρώσει την παρουσία της σε έναν ευρωπαϊκό όμιλο χωρίς να υποστεί ούτε μία ήττα. Το ίδιο είχε επαναλάβει και στη φάση των ομίλων του Champions League της σεζόν 2002-03. Τότε οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πραγματοποιήσει μία ιστορική πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καταφέρνοντας να μείνουν αήττητοι σε όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και Γκενκ.

Το παράδοξο, ωστόσο, είναι ότι η ΑΕΚ είχε κλείσει την παρουσία της στον όμιλο με 6 βαθμούς από ισάριθμες ισοπαλίες! Καταφέρνοντας να μην ηττηθεί από Ρεάλ και Ρόμα, αλλά εν ετέλει δεν πήρε την πρόκριση, καθώς οι Ισπανοί και οι Ιταλοί είχαν από 9 βαθμούς και πέρασαν στην επόμενη φάση. Την ίδια χρονιά, μάλιστα, η Ενωση πραγματοποίησε και το αήττητο ρεκόρ της στην Ευρώπη, το οποίο σταμάτησε στα 10 σερί παιχνίδια!

Τον εν λόγω σερί ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου 2002, όταν οι «κιτρινόμαυροι» είχαν φέρει ισοπαλία (2-2) με την Ιντερ στους «16» του Κυπέλλου UEFA και αποκλείστηκαν από την 8άδα (σ.σ. είχαν ηττηθεί 3-1 στο Μιλάνο). Στη 10άδα του ρεκόρ περιλαμβάνονται τα ματς των προκριματικών του Champions League της σεζόν 2002-03 κόντρα στον ΑΠΟΕΛ (νίκες 3-2 εκτός και 1-0 εκτός), η 6άδα αγώνων των ομίλων που προαναφέραμε και το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Κυπέλλου UEFA της ίδιας σεζόν κόντρα στη Μάλάγα (0-0). Το αήττητο «έσπασε» στον επαναληπτικό με την ομάδα της Ανδαλουσίας στο «Νίκος Γκούμας», με την ΑΕΚ να χάνει με 1-0, στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι που διεξήχθη στο ιστορικό «σπίτι» της Ενωσης!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ