ΑΕΚ – Ριέκα 2-2

ΑΕΚ – Ριέκα 2-2

Ένα βαθμό μακριά από την πρόκριση η ΑΕΚ που γύρισε από την Κόλαση του 0-2. Στο δοκάρι η προσπάθεια του Αραούχο λίγο πριν το τέλος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει τόση σημασία τι… έγινε, αλλά τι θα γίνει. Και κοιτάζοντας μπροστά; Ας μείνουμε στο αυτονόητο. Στο γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι πια, ένα βαθμό μακριά από την πρόκριση της στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Πολύ μεγάλη υπόθεση και για την ίδια, αλλά και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο που διατηρεί τις ελπίδες του να έχει εκπρόσωπο στα κύπελλα Ευρώπης και τον Φλεβάρη.

Δεν την τελείωσε τη δουλειά ως όφειλε απόψε στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Ριέκα (2-2) η ομάδα του Χιμένεθ, αλλά αυτό όπως κύλησε η βραδιά είναι λεπτομέρεια. Όποιος δεν είδε το πρώτο ημίχρονο. Το μισό του ματς που θα μπορούσε να στείλει τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα με… 0-4! Οι Κροάτες προηγήθηκαν 2-0 με τον Γκόργκον (8΄, 26΄) είχαν και δύο δοκάρια σε ένα μαγικό ημίωρο για εκείνους.

Όταν επιστρέφεις λοιπόν από αυτό το ματς, νοιώθεις ούτως ή άλλως σαν… νικητής, έστω και αν ο Αραούχο στο φινάλε σημάδεψε και εκείνος το δοκάρι. Έστω και αν ο Αργεντινός έχασε την ευκαιρία να αρπάξει όλη την παρτίδα ολοκληρώνοντας μια τρομερή ανατροπή. Δεν πειράζει. Μεγάλο αποτέλεσμα και η ισοπαλία λοιπόν τηρουμένων των αναλογιών. Η ΑΕΚ πηγαίνει τελευταία αγωνιστική στην Αυστρία για να αντιμετωπίσει την Αουστρία με το… μαξιλαράκι δύο αποτελεσμάτων.

Περνάει και με νίκη, περνάει όμως και με ισοπαλία σαν την αποψινή όπως αυτή προέκυψε με τα γκολ των Αραούχο (45΄+2΄) και Χριστοδουλόπουλου στο 55΄προέκυψε αυτό το 2-2, για την Ένωση.

Το δεκάρι: Στην εντεκάδα δεν βρέθηκε. Αιτία για να μείνει το ΟΑΚΑ με το στόμα ανοιχτό έγινε όταν μπήκε σαν αλλαγή από το 30΄(!) στη θέση του Γκάλο. Γκολ δεν έβαλε, αλλά το ματσάκι το γύρισε τούμπα ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης επιθετικός της ΑΕΚ που έδωσε ένα πρώτης τάξεως μάθημα στους συμπατριώτες του, που θα ακούνε Ελλάδα και θα τρέχουν. Δύο ήττες από τον Ολυμπιακό τον Αύγουστο, μια ήττα και μια ισοπαλία σαν ήττα με την ΑΕΚ που επί της ουσίας… την καθάρισε από το Γιουρόπα.

Στον πάγκο: Η ΑΕΚ των πρώτων τριάντα λεπτών που έβλεπε τα τρένα να περνούν. Δεν ήταν μόνο τα γκολ του Γκόργκον ήταν και το δοκάρι του (20΄) στο πλασέ που… δεν. Ήταν και η κεφαλιά του Ζούπαριτς (16΄) που ο Τσιγκρίνσκι την είδε από το… χορτάρι. Ποτέ δεν σηκώθηκε στον αέρα ο στόπερ της ΑΕΚ σε αυτή τη μονομαχία. Αντίστοιχα στον… πάγκο η Ριέκα από εκεί και έπειτα. Με αποκορύφωμα την «αιχμαλωσία» του δευτέρου ημιχρόνου. Ήταν οι τελικές 2-6 ως την ανάπαυλα και έκλεισε το παιχνίδι με 9-7 υπέρ της ΑΕΚ. Τελευταία για την Ένωση αυτή του Αραούχο στο 89΄που χτύπησε δοκάρι.

Γιατί κόουτς: Γιατί αγαπητέ Μανόλο, δεν τον ξεκίνησες τον Λιβάγια; Γιατί δεν έδωσες το δικαίωμα στην ομάδα σου να είναι από απόψε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Οκ, το διόρθωσες γρήγορα και θέλει κότσια να αλλάζεις ποδοσφαιριστή στο 30΄. Καλό είναι να μην χρειαστεί την αποψινή σου αστοχία στο αρχικό σχήμα να την θυμηθείς και στη Βιέννη.

ΑΕΚ 2– ΡΙΕΚΑ 2

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους

Βοηθοί: Γιαν Πέτερ Αραβίρτα, Μίκο Αλακάρε.

Τέταρτος: Γιούκα Χονκάνεν.

Γκολ: 45΄+2΄Αραούχο, 55΄Χριστοδουλόπουλος/ Γκόργκον 8΄, 26΄

Κόκκινες

Κίτρινες: Λόπες/ Γκόρντον, Μάλες, Ακόστι, Γκαβράνοβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (30΄Λιβάγια), Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (68΄Κονέ), Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (85΄Ροντρίγκες), Αραούχο.

ΡΙΕΚΑ (Ματίαζ Κεκ): Πρσκάλο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα, Μάλες, Μπράνταριτς, Πάβιτσιτς (90′ Τσρνιτς), Ακόστι (69΄Κρβζιτς), Γκόρντον, Γκαβράνοβιτς (81΄Πούλιτς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ