Μαρσέιγ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3

Μαρσέιγ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3

Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν παρών, είχε δοκάρι, αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντουάν Γκριεζμάν που σκόραρε δις, επικράτησε της Μαρσέιγ (3-0) στη Λυών και κατέκτησε το Europa League!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγυρίζει τον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της. Τρίτο του Europa League, κάνοντας ρεκόρ και δεύτερο στα χρόνια του Ντιέγκο Σιμεόνε. Πρώτο, όμως, στα χρόνια του Γκριεζμάν.

Διότι ο πρωταγωνιστής ήταν εκείνος. Ένας Γάλλος μέσα στη Γαλλία απέναντι σε γαλλική ομάδα. Η ισπανική ομάδα νίκησε με 3-0 την Μαρσέιγ στην Λιόν, με τον Γκριεζμάν να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της αναμέτρησης. Και ασφαλώς να ανανεώνει το ραντεβού με εκείνους που μόλις κέρδισε, ως συμπαίκτες πια και όχι αντιπάλους, σε λίγες ημέρες για το Μουντιάλ της Ρωσίας. ‘

Το Κύπελλο του Europa Leagbue ζυγίζει, λέει, 15 κιλά. Αν είναι έτσι, πόσο άραγε ζυγίζει η φανέλα της Ατλέτικο; Μιας ομάδας που ναι έχασε σε δύο τελικούς Champions League (2014, 2016), αλλά μέσα σε εννέα χρόνια, από το 2010, έχει εμφανιστεί σε πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς! Έχει πάρει τους τρεις του Europa League, 2010, 2012 και πια 2018.

Όσο για την Μαρσέιγ, ο Μήτρογλου μπήκε στο 74′ Αργά; Αν στο 81′ είχε γίνει γκολ το δοκάρι στην κεφαλιά του, θα μπορούσε και να μην είναι. Πάντως, έγινε ο τρίτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά από Άκη Ζήκο και Αλέξανδρο Τζιόλη. Και χάνει κι εκείνος. Με μια ομάδα πάντως, που πρώτον έχει πια τέσσερις χαμένους τελικούς σε πέντε παρουσίες.

Και δεύτερον, στον τελικό εμφανίστηκε μέχει το 15’. Άντε μέχρι το 20′, όταν είχε τέσσερις τελικές και μαζί ένα χαμένο τετ α τετ από τον Ζερμέν και η Ατλέτικο μία και κακή. Αλλά τότε ανέλαβε ο Γκριεζμάν. Στο 21′ εκματελλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα Μανταντά και κυρίως το λάθος κοντρόλ του Ανσιγκά και έυκολα, πολύ εύκολα, έκανε το 0-1.

Από εκεί και πέρα η ισπανική ομάδα δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο του τελικού. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γάλλος έκανε και το 2-0 και όλα έμοιαζαν τελειωμένα. Και ήταν. Η Μαρσέιγ απείλησε μόνο με τον Μήτρογλου, στο 81′ μάλιστα, αλλά τελικά όχι μόνο δεν μείωσε, αλλά δέχτηκε και τρίτο γκολ. Κάνοντας την ήττα της ακόμη πιο βαριά. Στο 89′ από τον Γκάμπι. Αρχηγός τότε. Μέχρι που μπήκε για το πιο γλυκό αντίο ο Φερνάντο Τόρες…

Το κλειδί: Ίσως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν από το 32′ η Μαρσέιγ δεν έχανε τον Παγιέ. Με κλάματα βγήκε ααπό τον αγωνιστικό χώρο. Αλλά αν δεν γινόταν αυτό, πώς θα βλέπαμε τι σημαίνει το ποδόσφαιρο. Το φιλί από τον αντίπαλό του σε αυτό το ματς, αλλά συμπαίκτη του στην Εθνική, Γκριεζμάν.

Το 10άρι: Αντουάν Γκριεζμάν. Δύο γκολ, πολλά περισσότερα στοιχεία ποδοσφαιρικής ποιότητας. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Και έχει και συνέχεια.

Στον πάγκο: Έμεινε ο Μήτρογλου μέχρι το 74′. Για ματς που η Μαρσέιγ το έχανε από το 21′, θα μπορούσε να έχει μπει νωρίτερα. Και μόλις μπήξκε; Μια επαφήγ και δοκάρι. Γιατί αυτός είναι. Εμείς το ξέρουμε!

Γιατί κόουτς: Αν η Ατλέτικο έχει κάνει αυτά, η Ατλέτικο του Σιμεόνε έχει: Τέσσερις ευρωπαϊκούς τελικούς σε εφτά χρόνια παρουσίας της στον πάγκο της. Δύο κερδισμένους. Σε αυτόν τον τελικό, ο Σιμεόνε ήταν σε μπουθ. Τιμωρημένος. Γιατί ρε κόουτς, θα απολαμβάναμε ακόμη ένα σόου σου!

ΜΑΡΣΕΙΓ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 0-3

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Βοηθοί: Σάντερ φαν Ρέκελ (Ολλανδία), Έρβιν Ζέινστρα (Ολλανδία)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία), Πολ φαν Μπέκελ (Ολλανδία)
Τέταρτος: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
Γκολ: 21′ Γκριεζμάν, 49′ Γκριεζμάν, 89′ Γκάμπι
Κίτρινες: Αμαβί, Γκουστάβο, Νζιέ / Βρσάλικο, Λούκας
Κόκκινες: –

Οι συνθέσεις:

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία, 4-2-3-1): Μανταντά, Σαρ, Ραμί, Λουίς Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό-Ανγκισά, Σανσόν, Τοβάν, Παγιέ (32′ Λόπες), Οκάμπος (55′ Νζιέ), Ζερμέν (74′ Μήτρογλου)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε, 4-4-2): Όμπλακ, Βρσάλικο (46′ Χουανφράν), Γοδίν, Χιμένες, Λούκας, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ Νίγκεθ, Άνχελ Κορέα (89′ Τόμας), Ντιέγο Κόστα, Γκριεζμάν (90′ Τόρες)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ