Τελικός Europa League: Μαρσέιγ – Ατλέτικο Μαδρίτης 

Τελικός Europa League: Μαρσέιγ – Ατλέτικο Μαδρίτης 

Θα καταφέρει η Μαρσέιγ να γίνει η πρώτη γαλλική ομάδα που κατακτά το Europa League ή η Ατλέτικο Μαδρίτης θα επιστρέψει στον «θρόνο» της μετά από απουσία έξι ετών;

Μαρσέιγ και Ατλέτικο Μαδρίτης θα τεθούν το βράδυ της Τετάρτης (16/05) αντιμέτωπες στον τελικό του Europa League στο Stade de Lyon στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας. Οι Μασσαλοί διεκδικούν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από 25 ολόκληρα χρόνια (δηλαδή από το Champions League του 1993) και οι Μαδριλένοι προσδοκούν να επιστρέψουν στις επιτυχίες των σεζόν 2009-10, 2011-12 όταν και είχαν κατακτήσει την κούπα. Πάμε να δούμε τις δύο αντιπάλους με τη «γλώσσα» των αριθμών.

Μαρσέιγ

Η ομάδα της Γαλλίας έχει στο ενεργητικό της ακόμα δύο τελικούς στη διοργάνωση: Το 1999 ηττήθηκε με 3-0 από τη Ρόμα και πέντε χρόνια αργότερα, το 2004, δεν κατάφερε να υπερβεί το εμπόδιο της Βαλένθια από την οποία ηττήθηκε με 2-0. Την παρούσα σεζόν σε συνολικά 18 παιχνίδια στη διοργάνωση μετρά 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες έχοντας σημειώσει 21 γκολ κι έχοντας δεχτεί 15. Μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του γαλλικού πρωταθλήματος βρίσκεται στην 4η θέσης της βαθμολογίας.

Στον δρόμο για τον τελικό οι Μαρσεγιέζοι απέκλεισαν στα προημιτελικά την Λειψία, καθώς παρά την ήττα με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία, στο Βελοντρόμ επικράτησαν με 5-2 και πήραν έτσι την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στα ημιτελικά, παρά την νίκη με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Σάλτσμπουργκ, ο δεύτερος αγώνας ήταν άκρως επεισοδιακός και παρά την ήττα με 2-1 το γκολ του Ρολάντο στην εκπνοή της παράτασης αποδείχθηκε σωτήριο για την ομάδα του Κώστα Μήτρογλου.

Πιθανή ενδεκάδα για τον Ρούντι Γκαρσία: Μανταντά, Σακάι, Ραμί, Λουίς Γκουστάβο, Αμαβί, Ανγκισά, Σανσόν, Τοβίν, Παγιέ, Οκάμπος, Ζερμέν (αμφίβολη η συμμετοχή του Κώστα Μήτρογλου που είναι ωστόσο στην αποστολή)

Ατλέτικο Μαδρίτης

Οι Ερυθρόλευκοι της Μαδρίτης έχουν ακόμα δύο συμμετοχές στον τελικό της διοργάνωσης. Το 2010 όταν και επικράτησαν επί της Φούλαμ (2-1) και το 2012 που σήκωσαν και πάλι το τρόπαιο ξεπερνώντας το «εμπόδιο» της Αθλέτικ Μπιλμπάο (3-0). Την παρούσα σεζόν σε συνολικά 8 παιχνίδια στη διοργάνωση μετρούν 6 νίκες, 1 ισοπαλία, και 1 ήττα έχοντας σκοράρει 12 τέρματα, ενώ έχουν δεχτεί μόλις 4. Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του ισπανικού πρωταθλήματος η Ατλέτι βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Στον δρόμο για τον τελικό οι Ροχιμπλάνκος στα προημιτελικά πέρασαν μάλλον δύσκολα τον σκόπελο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, καθώς παρά τη νίκη με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία, στη ρεβάνς ηττήθηκαν, όμως το 1-0 δεν ήταν αρκετό για τα Λιοντάρια για να πάρουν εκείνα την πρόκριση. Στα ημιτελικά βρήκαν στο διάβα τους το έτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου – Άρσεναλ και με συνολικό σκορ 2-1 πήραν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό (1-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο και νίκη με 1-0 στη Μαδρίτη). 

Πιθανή ενδεκάδα για τον Ντιέγκο Σιμεόνε: Όμπλακ, Βρσάλικο, Χιμένεθ, Γοδίν, Λούκας, Κόκε, Σαούλ, Γκάμπι, Κορέα, Γκριεζμάν, Κόστα (κανένα αγωνιστικό πρόβλημα για τον Αργεντινό κόουτς ο οποίος όμως θα παρακολουθήσει το ματς από τα… θεωρεία του γηπέδου)

Παλαιότερες συναντήσεις: Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες δύο φορές, στη φάση των ομίλων του Champions League της σεζόν 2008-09: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μαρσέιγ 2-1, Μαρσέιγ – Ατλέτικο 0-0

Το γεγονός πως η Ατλέτικο Μαδρίτης στον φετινό τελικό δεν θα κουβαλά τον αγαπημένο της τίτλο του «αουτσάιντερ» αλλά εκείνου του αδιαφιλονίκητου φαβορί παρουσιάζει ένα επιπλέον ενδιαφέρον. Θα καταφέρουν, λοιπόν, οι Μαδριλένουν, που επιστρέφουν στον τελικό της διοργάνωσης μετά από έξι χρόνια, να σηκώσουν το τρόπαιο ή η Μαρσέιγ, που κάνει… come back σε ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά μετά το 2004, θα γίνει η πρώτη γαλλική ομάδα που κατακτά το τρόπαιο; Θα μάθουμε εντός ολίγων ωρών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ