Ολυμπιακός : Ο δρόμος για τους ομίλους του Europa

Ολυμπιακός : Ο δρόμος για τους ομίλους του Europa

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την τρίτη θέση και έτσι θα μπει στη μάχη της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League από τον 3ο προκριματικό. Που θα βρεθεί ο Ατρόμητος.

Η μαθηματική εξασφάλιση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, δίνει στους ερυθρόλευκους το «καλό» εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League. Από τον τρίτο προκριματικό θα ξεκινήσει το φετινό Ευρωπαϊκό ταξίδι.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Μαρτίνς, θα έχει πλεονέκτημα καθώς θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς, εξαιτίας της χρόνιας παρουσίας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Με τα πρωταθλήματα να φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους, έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τους πιθανούς αντιπάλους των Πειραιωτών, τα ονόματα των οποίων δε τρομάζουν.

Συγκεκριμένα, στον τρίτο προκριματικό γύρο, οι πιθανοί αντίπαλοι (με βάση τα τωρινά δεδομένα) είναι οι εξής: Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος), Ρίο Άβε (Πορτογαλία), Ζάρια (Ουκρανία), Ινσταμπούλ Μπασακσεχίρ (Τουρκία), Ιλίσεβιτς (Ουκρανία), Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία), Σλάβια Πράγας (Τσεχία), Λεχ Πόζναν (Πολωνία), Χάιντουκ (Κροατία), Λίντσερ (Αυστρία), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία), Αντμίρα (Αυστρία), Γιάμπλονετς (Τσεχία), Ζανκτ Γκάλεν (Ελβετία), Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία), Ουτρέχτη (Ολλανδία), Ντάνταλκ (Ιρλανδία), Ζαλγκίρις (Λιθουανία), Όσιγιεκ (Κροατία), Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Νόρτζελαντ, Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), Βάρνταρ (ΠΓΔΜ), Κλουζ (Ρουμανία).

Στους ανίσχυρους θα είναι οι Ατρόμητος και Αστέρας Τριπολης, αν καταφέρουν να φτάσουν στον τρίτο προκριματικό, όμως φυσικά δε γίνεται να κληρωθούν με τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά τα Playoffs, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να προκριθεί, θα είναι και πάλι στο γκρουπ των ισχυρών (μάλιστα 3ος στη σχετική λίστα). Ως εκ τούτου, με βάση τα τωρινά δεδομένα και φυσικά αν προκριθούν τα «φαβορί» από τον 3ο προκριματικό είναι: Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Χετάφε (Ισπανία), Τράμπζονσπορ (Τουρκία), Παρτίζαν (Σερβία), Μπέρνλι (Αγγλία), Ριέκα (Κροατία), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία), Άστρα (Ρουμανία), Μόλντε (Νορβηγία), Ζυρίχη (Ελβετία), Μίντιλαντ (Δανία), Ρεν (Γαλλία).

Από τις παραπάνω ομάδες, οι ερυθρόλευκοι καλό θα είναι να αποφύγουν τις Μπέρνλι, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Χετάφε. Ιδανικά, θα ήθελαν μια εκ των Ριέκα, Άστρα, Μόλντε, Μίντιλαντ, Παρτίζαν, ενώ στα μέτρα τους είναι και οι Ρεν, Ζυρίχη, Φέγενορντ, Ραπίντ Βιέννης.

Τέλος, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να εξασφαλίσει την είσοδό του στους ομίλους, τότε θα είναι σίγουρα στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας.

Όσον αφορά τον Ατρόμητο, θα ξεκινήσει ως ισχυρός στο 2ο προκριματικό γύρο, αλλά από κει και πέρα, θα είναι στους αδύναμους και το έργο του θα γίνει σαφώς πιο δύσκολο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Αστέρα Τρίπολης ή την Ξάνθη.

Για τον Αστέρα Τρίπολης ή την Ξάνθη (όποια από τις δυο καταφέρει να πάρει την 5η θέση και το τελευταίο εισιτήριο), το ταξίδι θα ξεκινήσει επίσης από τον 2ο προκριματικό, με τον Αστέρα να είναι και αυτός στους ισχυρούς.

Οι ημερομηνίες από την κλήρωση για τον πρώτο και 2ο προκριματικό μέχρι και τον τελικό του Μπακού, είναι οι εξής:

19 Ιουνίου: Κλήρωση 1ου και 2ου προκριματικού γύρου

29 Ιουνίου και 6 Ιουλίου: 1ος προκριματικός γύρος

13 Ιουλίου και 20 Ιουλίου: 2ος προκριματικός γύρος

14 Ιουλίου: Κλήρωση 3ου προκριματικού γύρου

27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου: 3ος προκριματικός γύρος

4 Αυγούστου: Κλήρωση πλέι οφ

17 Αυγούστου και 24 Αυγούστου: Πλέι οφ

25 Αυγούστου: Κλήρωση των ομίλων

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ