Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρσεναλ 1-0

Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρσεναλ 1-0

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Europa League για πρώτη φορά μετά το 2012!

Μέσα στο «φρούριό» της, στο Wanda Metropolitano, όπου έχει να ηττηθεί από τον Ιανουάριο η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν φοβήθηκε την Άρσεναλ. Πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη στο τέρμα του Ντιέγκο Κόστα και συνάμα την πρόκριση στον τελικό του Europa League στη Λυών! Στον 5ο τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα τελευταία 10 χρόνια!

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε «έβραζε» στις εξέδρες, τιμωρημένος. Ο Βρσάλικο δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής εξαιτίας της αποβολής του στον πρώτο ημιτελικό στο Λονδίνο, ο Χουανφράν τραυματίας, ο Φιλίπε Λουίς ανέτοιμος. Τίποτα από αυτά δεν σταμάτησε τους Ροχιμπλάνκος. Είχαν Όμπλακ να κρατά αλώβητη την εστία (12ο σερί εντός έδρας παιχνίδι). Γοδίν να καθαρίζει στην άμυνα. Είχαν Γκάμπι να τρέχει σε όλο το γήπεδο και να «ντουμπλάρει» τον Παρτέι που δεν έπαιζε στη φυσική του θέση. Είχαν Γκριεζμάν που θύμιζε παίκτη… Ντιέγκο Σιμεόνε και είχαν και το πολυπόθητο γκολ, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Αρκούσαν και με το παραπάνω.

Η Άρσεναλ είχε την ατυχία να χάσει το βασικό της σέντερ μπακ Λοράν Κονσιελνί στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Φάνηκε αποσυντονισμένη και ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε προηγηθεί, όμως, το γκολ του Ντιέγκο Κόστα στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου, όταν μετά από το βολέ του Όμπλακ, η μπάλα έφτασε στον Παρτέι, που έδωσε στον Γκριεζμάν, με τον Γάλλο να «τροφοδοτεί» έξυπνα στον Ντιέγκο Κόστα για το 1-0.

Στην επανάληψη υπήρξε αντίδραση από τους Κανονιέρηδες που έψαξαν το γκολ με πιο επικίνδυνη την προσπάθεια του Μχιταριάν στο 72ο λεπτό στην οποία η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, όμως δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Η Ατλέτικο δεν κλείστηκε πίσω, έψαξε και δεύτερο γκολ με τον Φερνάντο Τόρες να επιχειρήσει το σουτ στο 88ο λεπτό αλλά τον Οσπίνα να δηλώνει παρών.

Το αγαπημένο των Ροχιμπλάνκος, 1-0, έμεινε ως το τέλος κι έτσι οι «Ινδιάνοι» της Μαδρίτης θα ετοιμάσουν βαλίτσες για Λυών. Για τον πέμπτο τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα τελευταία δέκα χρόνια (2009-2010, 2011-2012 – Europa League και 2013-2014-2015-2016 Champions League)…

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Γοδίν, Παρτέι (90+2’ Σάβιτς), Κόκε, Γκριεζμάν, Σαούλ Νίγκεθ, Γκάμπι, Ντιέγκο Κόστα (83’ Τόρες), Λούκας, Βιτόλο (74΄Κορέα), Χιμένεθ

Άρσεναλ: Οσπίνα, Κονσιελνί (11’ Τσέιμπερς), Ράμσεϊ, Λακαζέτ, Γουίλσιρ (68’ Μικχταριάν), Οζίλ, Μονρεάλ, Μουστάφι, Γουέλμπεκ, Μπεγερίν, Τζάκα

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ