Άρσεναλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Άρσεναλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Ο Αντουάν Γκριεζμάν έσωσε την παρτίδα για την Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Άρσεναλ (1-1) η οποία αγωνιζόταν με αριθμητικό πλεονέκτημα σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα στο Λονδίνο και τώρα όλα θα κριθούν στη Μαδρίτη

Από τη μία η Άρσεναλ είχε στο μυαλό της τον Αρσέν Βενγκέρ. Βλέπεις το αποψινό ήταν το τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι του στον πάγκο της. Από την άλλη η Ατλέτικο σήμερα (26/04) γιόρταζε τα 115α της γενέθλια. Το τελικό 1-1 δεν χαροποίησε ιδιαίτερα κανένα, ενώ αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς του Wanda Metropolitano, δίνοντας ωστόσο ελάχιστο προβάδισμα στους Ροχιμπλάνκος.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στο 10′ κι ενώ ήδη ο Λακαζέτ είχε απειλήσει την εστία του Όμπλακ (στο 6′) ο Βρσάλικο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (μετά από 09:09 λεπτά παιχνιδιού, η πιο γρήγορη αποβολή φέτος στο θεσμό). Ο Ντιέγκο Σιμεόνε (γνωστός για το… αργεντίνικο ταμπεραμέντο του) είπε κάτι… γαλλικά στον ρέφερι και είδε το υπόλοιπο ματς από τις κερκίδες. Ιδανικό ξεκίνημα, τι όχι;

Οι γηπεδούχοι ήταν άκρως απειλητικοί, την στιγμή που οι Ροχιμπλάνκος είχαν κλειστεί στα καρέ τους και προσπαθούσαν να διαχειριστούν τα νέα δεδομένα στο ματς. Στο 20′ ο Γουέλμπεκ βρήκε… τείχος (βλέπε Γιαν Όμπλακ) και ένα λεπτό αργότερα ο Κοσιελνί αστόχησε μετά την κεφαλιά – πάσα του Λακαζέτ.

Όσο τα λεπτά περνούσαν και οι Κανονιέρηδες δεν έστελναν την μπάλα στα δίχτυα, οι φιλοξενούμενοι ξεθάρρευαν. Στο 33ο και το 38ο λεπτό μάλιστα, απείλησαν κιόλας τον Οσπίνα με τον Γκριεζμάν να μην καταφέρνει σε καμία από τις δύο περιπτώσεις να νικήσει τον Κολομβιανό, έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Στην επανάληψη και πάλι η Άρσεναλ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 61ο λεπτό ο Γουίλσιρ έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Λακαζέτ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (1-0)!

Τα λεπτά κυλούσαν υπέρ των Κανονιέρηδων που έψαξαν κι ένα δεύτερο τέρμα που θα τους έδινε σαφές προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην ισπανική πρωτεύουσα. Ωστόσο η πολύ σκληρή για να πεθάνει Ατλέτικο, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 82ο λεπτό. Ο αρχηγός Γκάμπι έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Γκριεζμάν εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του έφυγε στην πλάτη της άμυνας, κέρδισε τις προσωπικές του μονομαχίες, κέρδισε και τις κόντρες, άδειασε δεξιά κι αριστερά τους Κοσιελνί και Μουστάφι και με πλασέ «έγραψε» το 1-1!

Η πρόκριση στον τελικό του Europa League θα κριθεί λοιπόν στη Μαδρίτη. Στο Wanda Metropolitano. Εκεί, όπου η Ατλέτικο φέτος έχει να δεχθεί γκολ από τον Γενάρη…

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μορεάλ, Τσάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Οζίλ, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βρσάλικο, Χιμένεθ, Γοδίν, Λούκας Ερνάντεθ, Παρτέι, Σαούλ, Κόκε, Κορέα (75′ Σάβιτς), Γκριεζμάν (85′ Τόρες), Γκαμεϊρό (65′ Γκάμπι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ