Άρσεναλ – Μίλαν 3-1

Άρσεναλ – Μίλαν 3-1

Με δύο γκολ του Γουέλμπεκ κι ένα του Τζάκα η Άρσεναλ έκαμψε την αντίσταση της Μίλαν και πήρε πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League (3-1). Ιστορική βραδιά για την Σάλτσμπουργκ η οποία έγινε η πρώτη αυστριακή ομάδα που φτάνει στους 8 της διοργάνωσης μετά το 0-0 κόντρα στην Ντόρτμουντ. Το επόμενο ευρωπαϊκό βήμα θα κάνει και η ΤΣΣΚΑ μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Λυών (3-2)!

Η Άρσεναλ «άλωσε» το Σαν Σίρι στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων (2-0) και θεωρητικά είχε πιο εύκολο έργο απόψε στο Έμιρειτς. Βέβαια όταν ο Χακάν Τσαλχάνογλου στο 35′ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Μιλανέζους (1-0), οι Κανονίερηδες τα… χρειάστηκαν. Ή έστω χρειάστηκαν τη λάθος διαιτητική απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης ο οποίος έδειξε την άσπρη βούλα στο 39′ σε κράτημα (;) του Ρικάρντο Ροντρίγκες πάνω στον Ντάνι Γουέλμπεκ. Ο νεαρός άσος των γηπεδούχων δεν λάθεψε από τα 11 βήματα και έφερε το ματς στα ίσα (1-1) με το πρώτο του γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από τον Οκτώβρη του 2014.

Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ πήραν τα πάνω τους. Πόσο να κρατήσει και ο Ντοναρούμα; Στο 71′ ο Τζάκα «έγραψε» το 2-1 για την ομάδα του με μακρινό σουτ που ξεγέλασε τον κίπερ της Μίλαν ενώ στο 86ο λεπτό ο Ντάνι Γουέλμπεκ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, όταν εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Γουίλσιρ διαμόρφωσε το 3-1 υπέρ της Άρσεναλ. Ο προπονητής της Μίλαν, Τζενάρο Γκατούζο, πιθανότατα δεν έχει ηρεμήσει ακόμα μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές εδώ οι λέξεις για τη φάση του πέναλτι (στο 39ο λεπτό) που κόστισε στην ομάδα του την ισοφάριση κόντρα στην Άρσεναλ…

Λυών – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-3

Πολύ καλό παιχνίδι και στη Γαλλία. Με την γηπεδούχο Λυών να ανοίγει στο 39′ το σκορ με υπέροχο γκολ του Γκολόβιν μετά από ασίστ του Τζαγκόεφ, την ΤΣΣΚΑ να ισοφαρίζει στο 58′ ένεκα του διαιτητικού λάθους του ρέφερι της αναμέτρησης που δεν είδε ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή πριν την γυρίσει ο Φερί στον Κορνέ για το 1-1 των Ρώσων. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Μούσα έβαλε και πάλι μπροστά τους φιλοξενούμενους (2-1) και πέντε λεπτά αργότερα (65′) ο Βέρνμπλουμ έκανε το 3-1. Το τέρμα του Μαριάνο Ντίας στο 71ο λεπτό δεν άλλαξε τίποτα για την «οικοδέσποινα» της φετινής διοργάνωσης που στρέφει πια το ενδιαφέρον της στα… της Γαλλίας.

Σάλτσμπουργκ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-0 

Μετά το 2-1 του πρώτου παιχνιδιού στο Βεστφάλεν η Σάλτσμπουργκ συνεχίζει να εντυπωσιάζει καθώς με τη λευκή ισοπαλία κόντρα στην Ντόρτμουντ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ