Λάτσιο – Ντιναμό Κιέβου 2-2

Λάτσιο – Ντιναμό Κιέβου 2-2

Λάτσιο και Ντιναμό Κιέβου άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς στο Ολίμπικο (2-2), ενώ Σπόρτινγκ, Λειψία και Μαρσέιγ απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης για τη φάση των 8 του Europa League.

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο στο Ολίμπικο της Ρώμης άνοιξαν οι ουρανοί και έβρεξε… γκολ. Ο Τσιγκάνκοφ σόκαρε τους Λατσιάλι ανοίγοντας το σκορ στο 52’ για να έρθει η εμφατική απάντηση από τους γηπεδούχους με τους Ιμόμπιλε (54’) και Άντερσον (62’) να δίνουν προβάδισμα στη Λάτσιο. Τελικά όμως το δράμα δεν είχε τελειώσει με την Ντιανμό Κιέβου να βρίσκει χρυσό γκολ με τον Μοράες και να παίρνει την πολύτιμη υπέρ της ισοπαλία (2-2), για τη ρεβάνς του Κιέβου.

 

Μονόλογος Σπόρτινγκ, λυτρωτής ο Μοντέρο (2-0)


Στην αναμέτρηση Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Βικτόρια Πλζεν, το φαβορί ήταν εκ τω προτέρων γνωστό. Επιβεβαιώθηκε όμως  περίτρανα και στο χορτάρι του Ζοσέ Αλβαλάδε. Οι παίκτες του Ζόρζε Ζεσούς ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στην αναμέτρηση και δεν άφησαν τους  Τσέχους να πάρουν ανάσα.

Με δύο γκολ του Μοντέρο λοιπόν στις καθυστερήσεις (45+1’) και στην αρχή του ημιχρόνου (49’), η Αετοί της Λισαβόνας κέρδισαν καθαρά με 2-0 και έβαλαν σοβαρή υποθήκη για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

 

Με Οκάμπος, αφεντικό στη Μασσαλία (3-1)

 

Με τον Αργεντινό επιθετικό σε μεγάλη μέρα,  Μαρσέιγ έδωσε στους Βάσκους της Μπιλμπάο να καταλάβουν πως  βραδιά στη Μασαλία δεν θα είναι εύκολη. Μόλις στα 55’’ ο Οκάμπος έκανε το 1-0 για να έρθει ο Παγέ να κάνει το 2-0 μόλις στο 14’. Η σκληροτράχηλη Μπιλμπάο όμως ισορρόπησε και κατάφερε να βρει γκολ με τον αειθαλή Αντούριθ που σκόραρε με πέναλτι στο 45+3’.

Τελικά η Μαρσέιγ με τον Οκάμπος να πετυχαίνει ένα ακόμη γκολ στο 57’, ισχυροποίησε τη θέση της για τη ρεβάνς του Σαν Μαμές και έχει βάσιμες ελπίδες για να προχωρήσει στη διοργάνωση.

 

Αδάμαστοι οι Ταύροι της Λειψίας (2-1)

 

Τι και αν η Ζενίτ είναι μπαρουτοκαπνισμένη την τελευταία δεκαετία σε νοκ άουτ φάσεις τόσο σε Champions όσο και σε Europa League. Ο ενθουσιασμός της Λειψίας και η δίψα για διάκριση για μια ομάδα που «έρχεται» ήταν το στοιχείο που διαφοροποίηση τις δύο ομάδες.

Η καλοδουλεμένη ομάδα του Χάισενχατλ, μπλόκαρε για τα καλά τους Ρώσους στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο χτύπησε σε καίρια σημεία για το 2-0, με τους Μπρούμα (56’) και Τίμο Βέρνερ (77’). Η Ζενίτ όμως βρήκε το χρυσό γκολ που της αναπτερώνει τις ελπίδες με τον Κρισίτο στο 86’ να κάνει το 2-1 και να δίνει άλλο νόημα στη ρεβανς της Αγίας Πετρούπολης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ