ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ερυθρός Αστέρας 1-0

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ερυθρός Αστέρας 1-0

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα (έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο) και έγινε η πρώτη ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για τους 16 του Europa League.

Στην παγωμένη Μόσχα, η εμφανώς επηρεασμένη από την αγωνιστική απραξία μηνών ΤΣΣΚΑ νίκησε 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα (έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο) του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, του «έσπασε» το αήττητο σερί των 16 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις και έγινε η πρώτη ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για τη φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Κουτσάεφ προειδοποίησε στο 35′, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου έδωσε την ασίστ στον Άλαν Τζακόεφ, με τον 27χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό να νικά από κοντά τον Μπόρχαν και με το έκτο του φετινό γκολ (τέσσερα εξ αυτών στην Ευρώπη) να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Ο υπαρχηγός των Ρώσων είχε μια ακόμα καλή ευκαιρία, με τον Μπόρχαν όμως να σταματά την κεφαλιά του στο 64′, με τον Ερυθρό Αστέρα να ανεβάζει στροφές στο τελευταίο εικοσάλεπτο και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Όταν, όμως, του παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες, δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί για να φύγει με την πρόκριση από την CSKA Arena και να «παγώσει» ακόμα περισσότερο τους 18,753 θεατές.

Αρχικά στο 81′ ο Σρνίτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Αλεκσάνταρ Πέσιτς, αμαρκάριστο στο ύψος της περιοχής, να μην προλαβαίνει για εκατοστά να βάλει την προβολή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Με την συμπλήρωση των 90′, ο Μπεν λίγο έλειψε να γίνει ήρωας για τους Σέρβους, το σουτ του πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού όμως έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ακινφέεβ.

Οι ποδοσφαιριστές του Βίκτορ Γκοντσαρένκο μπόρεσαν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, πανηγυρίζοντας την πρώτη τους εντός έδρας νίκη στο Europa League μετά από οκτώ χρόνια (είχαν στο μεσοδιάστημα μια ισοπαλία και δύο ήττες) και φυσικά, σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, την πρόκριση τους στις 16 καλύτερες ομάδες του Europa League.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεβ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Βασίν (26′ Ναμπαμκίν), Φερνάντες, Βιτίνιο (77′ Μιλάνοφ), Νάτχο, Τζαγκόεφ, Κουτσάεφ, Μούσα, Βερνμπλούμ

Ερυθρός Αστέρας: Μπόρχαν, Στοίκοβιτς, Λε Ταλέκ, Σάβιτς, Ροντίκ, Γιόβισιτς (88′ Ράσιτς), Ντόναλντ (79′ Σρνίτς), Μπεν, Κρστίσιτς, Ράντονιτς (88′ Άντζιτς), Πέσιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ