Εκτός για ένα χρόνο λόγω κοκαΐνης ο Γκερέρο, θέλουν τον Λαπαντούλα στο Περού

Εκτός για ένα χρόνο λόγω κοκαΐνης ο Γκερέρο, θέλουν τον Λαπαντούλα στο Περού

Νέες προσπάθειες για να μεταπείσουν τον Τζιανλούκα Λαπαντούλα να αγωνιστεί εν τέλει με την εθνική τους καταβάλλουν στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Περού, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης ενός φορ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο λόγος; Ως γνωστόν, ο Πάολο Γκερέρο, αρχηγός, ηγέτης και πρώτος εν ενεργεία […]

Νέες προσπάθειες για να μεταπείσουν τον Τζιανλούκα Λαπαντούλα να αγωνιστεί εν τέλει με την εθνική τους καταβάλλουν στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Περού, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης ενός φορ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο λόγος; Ως γνωστόν, ο Πάολο Γκερέρο, αρχηγός, ηγέτης και πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της ομάδας (86 συμμ., 32 γκολ) βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης στις αρχές του μήνα, με την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA να του επιβάλλει 12μηνη ποινή αποκλεισμού.

Έτσι δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στο Μουντιάλ (5η φορά που η χώρα του προκρίνεται στην τελική φάση), με την ομοσπονδία να στρέφεται για αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του 27χρονου επιθετικού της Μίλαν, που αγωνίζεται δανεικός στη Τζένοα.

Ο Λαπαντούλα, έχει αγωνιστεί μια φορά με την εθνική Ιταλίας σε φιλικό κόντρα στο Σαν Μαρίνο τον Μάιο, σκοράροντας μάλιστα χατ-τρικ, ο αγώνας όμως δεν αναγνωρίστηκε από την FIFA, με αποτέλεσμα να έχει ακόμα το δικαίωμα να αλλάξει τη χώρα που εκπροσωπεί.

Η ομοσπονδία του Περού προσπάθησε και προ διετίας να πείσει τον Λαπαντούλα να αγωνιστεί με το εθνόσημο της χώρας, στέλνοντας μάλιστα εκπρόσωπο στην Πεσκάρα, όπου αγωνιζόταν πριν πάρει μετεγγραφή στη Μίλαν το καλοκαίρι του 2016.

Τότε, ο γεννημένος στο Τορίνο με πατέρα από την ιταλική περιφέρεια της Απουλίας και μητέρα από το Περού επιθετικός είχε απαντήσει αρνητικά, δεν είναι σίγουρο όμως αν θα το πράξει και τώρα, με την Ιταλία να έχει αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Δεν κλείνω την πόρτα μου σε κανέναν», ήταν το λακωνικό πλην περιεκτικό σχόλιο του προπονητή του Περού, Ρικάρντο Γκαρέκα, με την ομοσπονδία της χώρας να ξεκινάει αυτή τη φορά από άλλη βάση, καθώς μπορεί να του προσφέρει το δέλεαρ της συμμετοχής στο Μουντιάλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ