Εθνικές ομάδες : Τα πρόσωπα των μπαράζ!

Εθνικές ομάδες : Τα πρόσωπα των μπαράζ!

«Έκλεισαν» και τα τελευταία εισιτήρια από τα μπαράζ της Ευρώπης για το Μουντιάλ της Ρωσίας και το «10.gr» έχει τη λίστα με τους ωραίους που θα έχουν πολλές υποχρεώσεις το προσεχές καλοκαίρι.  

Η Δανία ήταν η τελευταία εθνική ομάδα που πήρε από την ζώνη της Ευρώπης το «εισιτήριο» για το προσεχές Μουντιάλ που θα γίνει στην Ρωσία. Παρέα στους Δανούς θα κάνουν και οι Κροάτες, Ελβετοί, Σουηδοί που πέρασαν είτε εύκολα, είτε δύσκολα και εκείνοι στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό «ραντεβού».

Αλλά για να πας σε οποιοδήποτε ραντεβού δεν μπορείς να πας όπως- όπως.Ούτε σαν λέτσος. Πας σενιαρισμένος. Πας ωραίος. Και το «10.gr» έχει τους πιο… ωραίους από τα μπαράζ που δεν αποκλείεται να μας απασχολήσουν σοβαρά και πάλι σε μερικούς μήνες στη Ρωσία.
 
Οι ωραίοι…

Ιβάν Πέρισιτς: Ο μεσοεπιθετικός της Ίντερ δεν έχει την αίγλη του συμπατριώτη του, Λούκα Μόντριτς. Ούτε την εμπειρία του έτερου Κροάτη που αγωνίζεται στην La Liga, Ιβάν Ράκιτιτς. Και; Ο Πέρισιτς απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ζοσέ Μουρίνιο έχουν «φάει» χοντρό κόλλημα μαζί του! Ο πρώην παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ όχι μόνο σκόραρε στη νίκη με σκορ 4-1 της Κροατίας, όχι μόνο είχε δοκάρι με οβίδα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά, με όπλο την ταχύτητά του και την τεχνική του έμοιαζε ασταμάτητος απέναντι στους αμυντικούς της Ελλάδας.

Πως θα τον δούμε στη Ρωσία: Ο Πέρισιτς έχει δείξει πως όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και καλύτερος. Έχει δείξει ότι από τότε που πήγε στην Ίντερ εκτός του ότι «πατάει» περισσότερο περιοχή, έχει βάλει μυαλό στις κινήσεις του. Δεν είναι εκείνος ο παίκτης που γνωρίσαμε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ που πέταγε την μπάλα και… έτρεχε. Θα πάει στη Ρωσία ακόμη πιο μεστός. Αν δεν τραυματιστεί ως τότε θα λάμψει στα γήπεδά της.

Ρικάρντο Ροντρίγκες: Η Ελβετία πέρασε με πολλά ζόρια στην τελική φάση του Μουντιάλ. Τα παιχνίδια με την Β. Ιρλανδία δεν ήταν τόσο εύκολα, όσο ενδεχομένως να πίστευαν οι «αστέρες» των Ελβετών. Ωστόσο, μπορεί να μην έκαναν ποτέ check in για Ρωσία αν ο Ρικάρντο Ροντρίγκες δεν ήταν εκεί που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή. Ο μπακ των Ελβετών σημείωσε το μοναδικό γκολ των δύο αναμετρήσεων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 58′ στον αγώνα του Μπέλφαστ. Όμως αυτό που τον έκανε εθνικό… ήρωα ήταν όταν στο δεύτερο παιχνίδι έσωσε την Ελβετία στο 90′ όταν κεφαλιά του Τζόνι Έβανς είχε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά, εκείνος απομάκρυνε πάνω στην γραμμή.

https://www.youtube.com/watch?v=YWdhuxQH3AI

Πως θα τον δούμε στη Ρωσία: Ο Ροντρίγκες τα τελευταία χρόνια έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Κάτι που φαίνεται και στην Μίλαν. Ο έμπειρος μπακ ακόμη δεν έχει καταφέρει να «δέσει» με τους υπόλοιπους και αυτό κάνει «μπαμ». Παρόλα αυτά οι «ροσονέρι» τον εμπιστεύονται, αφού εκτός από αρκετά χρήματα που επένδυσαν πάνω του, δείχνει πως σιγά- σιγά παίρνει τα πάνω του και ότι σύντομα θα μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Κάτι που, ενδεχομένως, να κάνει και με την Ελβετία στη Ρωσία.

Ο… πολύ ωραίος

Κρίστιαν Έρικσεν: Ένα από τα καλύτερά του, αν όχι το καλύτερό του, ματς με την εθνική Δανίας, έκανε απέναντι στην Ιρλανδία ο χαφ της Τότεναμ. Ο Κρίστιαν Έρικσεν μπορεί να πέρασε απαρατήρητος στο πρώτο ματς στην Κοπεγχάγη, όμως, στο δεύτερο παιχνίδι έδειξε… τρεις φορές, γιατί θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως στη θέση του και γιατί τ’ όνομά του παίζει ολοένα και πιο έντονα στο ρεπορτάζ της Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, τα τρία τέρματα που… Έρικσεν ο Κρίστιαν ήταν με δυνατά, φαλτσαριστά σουτ. Άλλος ένας τρόπος για να επιβεβαιώσει την κλάση του.

https://www.youtube.com/watch?v=CDfh_8dFUWA

Πως θα τον δούμε στη Ρωσία: Στα καλύτερά του! Ο Κρίστιαν Έρικσεν από τότε που πήγε στην Τότεναμ έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Από παιδί που ήταν στον Άγιαξ στο Βόρειο Λονδίνο έγινε άντρας. Ο Δανός χαφ πάει από το καλό στο καλύτερο και αν δεν του χτυπήσει την πόρτα κάποιος τραυματισμός, σίγουρα τότε, θα είναι μία από τις καλύτερες «ατραξιόν» των γηπέδων της Ρωσίας.

Και ο… μοιραίος

Γιάκομπ Γιόχανσον: Ο μέσος της ΑΕΚ εκτός από ωραίος, λόγω του γκολ που έδωσε την πρόκριση στην Σουηδία, είναι και μοιραίος. Μοιραίος, γιατί τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο ματς του «Σαν Σίρο». Όταν η μοίρα αποφάσισε χωρίς να τον ρωτήσει και πλέον όλα θα κριθούν μέσα στους επόμενους μήνες για το αν θα προλάβει να μπει στον αποστολή των Σκανδιναβών για την μεγάλη διοργάνωση της Ρωσίας. Ευχή όλων, συμπατριωτών του και μη, είναι να προλάβει να αναρρώσει και να δηλώσει «παρών» το προσεχές καλοκαίρι. Όπως έκανε και στο ματς της Στοκχόλμης, όπου νίκησε την Ιταλία και τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ελπίζουμε να νικήσει και την μοίρα του.

https://www.youtube.com/watch?v=xOwwMUM7bkY

https://www.youtube.com/watch?v=O8xvISDf5Vc

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ