Μουντιάλ: Έγιναν 28 οι ομάδες που προκρίθηκαν

Μουντιάλ: Έγιναν 28 οι ομάδες που προκρίθηκαν

Με τις χθεσινές προκρίσεις της Ελβετίας και Κροατίας, έγινα 28 οι ομάδες που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018.

Τέσσερα εισιτήρια ακόμα περιμένουν κάτοχο για το Μουντιάλ της Ρωσίας, αφού από χθες έγιναν 28 οι ομάδες (μαζί με την διοργανώτρια) που έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Η Κροατία, που απέκλεισε την Εθνική μας και η Ελβετία που εξασφάλισε την τέταρτη διαδοχική της συμμετοχή της σε Μουντιάλ, αφήνοντας εκτός της Βόρεια Ιρλανδία.

Επίσης, είναι γνωστές οι ομάδες που θα είναι στη Ρωσία το ερχόμενο καλοκαίρι και από την Αφρική. Συγκεκριμένα, εξασφάλισαν συμμετοχή οι Μαρόκο, Τυνησία και Σενεγάλη, μετά τη Νιγηρία και την Αίγυπτο. Απομένουν μόνο οι νικήτριες από τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις play-off στην Ευρώπη (Ιταλία-Σουηδία/0-1 και Ιρλανδία-Δανία/0-0) και από τα δύο διηπειρωτικά play-off (Περού- Νέα Ζηλανδία/0-0, Ονδούρα-Αυστραλία/0-0).

Μέχρι σήμερα στις έξι συνομοσπονδίες (Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Βόρεια-Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, Ωκεανία και Νότια Αμερική), 209 ομάδες, έδωσαν συνολικά 864 παιχνίδια, σημειώνοντας 2441 γκολ (2,83 ανά ματς).

Κατόπιν, να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, όλες οι εθνικές ομάδες, εκτός της οικοδέσποινας, ακόμα και η παγκόσμια πρωταθλήτρια (Γερμανία), συμμετείχαν στην προκριματική φάση. Μόνο οι Ζιμπάμπουε και Ινδονησία αποκλείστηκαν πριν παίξουν τους πρώτους τους αγώνες. Μία διαδρομή που άρχισε στις 12 Μαρτίου 2015, όταν (στην ζώνη της Ασίας) το Ανατολικό Τιμόρ νίκησε 4-1 την Μογγολία, αγώνας που έγινε πριν ακόμα την κλήρωση (25 Ιουλίου) της προκριματικής φάσης στην Αγία Πετρούπολη.

Οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή στο Μουντιάλ της Ρωσίας:

ΕΥΡΩΠΗ: Ρωσία (διοργανώτρια), Γαλλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Σερβία, Πολωνία, Αγγλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ισλανδία , Κροατία , Ελβετία
ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ: Βραζιλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Κολομβία
ΑΦΡΙΚΗ: Νιγηρία, Αίγυπτος, Μαρόκο, Τυνησία, Σενεγάλη
ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ και ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ: Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Παναμάς
ΑΣΙΑ: Ιράν, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ