Ελβετία – Β. Ιρλανδία 0-0

Ελβετία – Β. Ιρλανδία 0-0

Ελβετία και Βόρειος Ιρλανδία «κόλλησαν» στο 0-0 στον βούρκο «Τζέικομπ Παρκ» με τους γηπεδούχους να παίρνουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Ρωσίας, χάρη το αποτέλεσμα του πρώτου ματς.

Σ’ ένα ματς που έκρυβε εκπλήξεις στα τελευταία του λεπτά, Ελβετία και Βόρειος Ιρλανδία έμειναν στο 0-0 στο «Τζέικομπ Παρκ», με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν την πρόκριση για τα γήπεδα της Ρωσίας, μετά και την εκτός έδρας νίκη με σκορ 1-0, πριν από μερικές ημέρες στο Μπέλφαστ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ελβετούς και στις δύο αναμετρήσεις ήταν ο μπακ της Μίλαν, Ρικάρντο Ροντρίγκες. Στο πρώτο παιχνίδι πέτυχε το μοναδικό γκολ μ’ εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο αποψινό στο 90′ έσωσε την ομάδα του από σίγουρο γκολ.

Σε μία σέντρα των φιλοξενούμενων ο Έβανς πήρε την κεφαλιά και λίγο πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή το πόδι του έμπειρου μπακ την έδιωξε! Έτσι, έγινε -δικαίως- εθνικός ήρωας.

Κατά τα άλλα η αναμέτρηση στο «Τζέικομπ Παρκ», που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, δεν είχε σπουδαίες φάσεις μιας και οι δύο ομάδες έψαχναν το αποτέλεσμα. Εκτός αυτού οι 22 ποδοσφαιριστές έπρεπε να νικήσουν και τον… βούρκο που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την δουλειά τους.

Έτσι, το 0-0 έστειλε την Ελβετία στο Μουντιάλ της Ρωσίας, κάτι που είχε γίνει και στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου.

H 11αδα της Ελβετίας: Σόμερ, Λιχστάινερ, Ροντρίγκες, Σερ, Ακάντζι, Τζεμαϊλί (61′ Μεχμέντι), Σούμπερ, Σακίρι (80′ Φούλερ), Τζάκα, Σεφέροβιτς (86′ Εμπολό), Ζακάρια.

Η 11αδα της Β. Ιρλανδίας: ΜακΓκόβερν, ΜακΚάλεϊ, Έβανς, Χιούζ, Μπραντ, Ντάλας, Σαβιγιέ, Νόργουντ (75′ ΜακΓκένις), Ντέιβις, Γορντ (74′ Τζόουνς), Ουάσινγκτον (82′ ΜακΓκνάιρ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ