Μαντσίνι : «Να είμαι αυτός που θα ανεβάσει την Ιταλία στην κορυφή»

Μαντσίνι : «Να είμαι αυτός που θα ανεβάσει την Ιταλία στην κορυφή»

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μίλησε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ιταλίας και τόνισε πως στόχος του είναι να επιστρέψει η σκουάντρα ατζούρα στην κορυφή.

Ο νέος προπονητής της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι εξέφρασε, στην επίσημη παρουσίασή του στη Φλωρεντία, τα σχέδιά του να επαναφέρει την σκουάντρα ατζούρα στην κορυφή του κόσμου, ενώ εκδήλωσε την πρόθεση να δώσει μία ακόμη αγωνιστική ευκαιρία στον Μάριο Μπαλοτέλι.

«Θα ήθελα να είμαι ο προπονητής που ανεβάζει και πάλι την Ιταλία στην κορυφή, δεν θα είναι εύκολο αλλά μπορούμε να το κάνουμε», είπε, τονίζοντας ότι πρώτος στόχος του είναι η κατάκτηση του Euro 2020. «Δεν έχουμε κερδίσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για πολλά χρόνια και αυτή είναι η πρώτη μας μεγάλη διοργάνωση».

Υπενθυμίζοντας ότι για πρώτη φορά πέρασε την πύλη του ιταλικού προπονητικού κέντρου στο Κοβερτσιάνο το 1978 με την εθνική ομάδα κάτω των 14 ετών, ο Μαντσίνι δήλωσε ότι ήταν η σωστή στιγμή στην καριέρα του να αποδεχθεί την πρόκληση να γίνει προπονητής της Ιταλίας.

«Το να γίνεις προπονητής της εθνικής ομάδας δεν είναι κάτι ασήμαντο. Η ομοσπονδία με έκανε να καταλάβω ότι με ήθελαν 100% και αυτό το έκανε πιο εύκολο να πω το ναι», πρόσθεσε ο πρώην προπονητής της Ίντερ, της Μάντσεστερ Σίτι, της Γαλατασαράι και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. «Το να βρίσκομαι εδώ έχοντας αυτό το ρόλο είναι σημαντικό, και αυτή ήταν η σωστή στιγμή στην καριέρα μου».

Αν και ο Μαντσίνι με τον Μπαλοτέλι είχαν αρκετές διαφωνίες όταν βρέθηκαν μαζί στην Μάντσεστερ Σίτι, ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να του δώσει άλλη μία ευκαιρία. «Θα μιλήσουμε, πιθανώς να τον καλέσουμε, θέλουμε να τον δούμε να παίζει με τον τρόπο που έκανε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2012», είπε.

Ο Μπαλοτέλι δεν έχει κληθεί στην εθνική Ιταλίας λόγω του χαρακτήρα του, για τον οποίο άσκησαν αυστηρή κριτική πολλοί βασικοί παίκτες της ομάδας. Μετά τη νίκη με 2-1 επί της Αγγλίας στο Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας, ο Μπαλοτέλι κάλυψε ολόκληρη τη σελίδα της Ιταλίας σε ένα άλμπουμ «Panini» με αυτοκόλλητα του ίδιου και στη συνέχεια το δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ