Πέτκοβιτς : «Συμπαγής και με παίκτες υψηλού επιπέδου η Ελλάδα»

Πέτκοβιτς : «Συμπαγής και με παίκτες υψηλού επιπέδου η Ελλάδα»

Ο προπονητής της Ελβετίας, μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Ελλάδας στάθηκε στη δίψα και τη προσαρμοστικότητα που έδειξαν οι παίκτες του ενώ είχε και πολύ θετικές εντυπώσεις από την Εθνική.

Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, είδε τους παίκτες του να νικούν την Ελλάδα εκτός έδρας (1-0 με γκολ του Ντζεμαϊλί) και πέρα από τα καλά στοιχεία που έδειξε η Ελβετία στην προετοιμασία της ενόψει Μουντιάλ, στάθηκε και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Εθνικής:

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πέτκοβιτς:

«Θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε μια πεινασμένη ομάδα και να κυριαρχήσουμε στο γήπεδο, αυτό είναι πολλές φορές πολύ σημαντικό. Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια δεν παίξαμε όπως θέλαμε. Η Ελλάδα μας δημιούργησε δυσκολίες με ταχύτητα και καλές προσπάθειες και νιώσαμε να απειλούμαστε. Στο δεύτερο ημίχρονο καταλάβαμε πως έπρεπε να βελτιωθούμε και αυτό κάναμε, απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, πολύ συμπαγή και με παίκτες υψηλού επιπέδου. Σκοράραμε και καταφέραμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα».

Για τις δοκιμές σε παίκτες και συστήματα που έκανε κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Ήταν σημαντικό ότι μπορέσαμε να δοκιμάσουμε πράγματα σε αυτό το σπουδαίο φιλικό παιχνίδι. Παίζει πάντα ρόλο ο τρόπος παιχνιδιού του αντιπάλου. Είδαμε τα ρίσκα που πήραμε στο πρώτο ημίχρονο κι αλλάξαμε πράγματα στο δεύτερο μέρος, προσαρμοστήκαμε με τρόπο που μου άρεσε».

Κατά πόσο η Ελβετία θα είναι έτοιμη να προσαρμοστεί στο Μουντιάλ: «Πάντα θα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να μπορούμε να αλλάζουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αν αυτό χρειαστεί. Σημαντικό είναι να κάνουμε πολλές δοκιμές, ώσπου να βρούμε τον καλύτερο τρόπο παιχνιδιού, να χρησιμοποιούμε το κεφάλι μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, οπότε πρέπει να είμαστε προσαρμοστικοί».

Για την απόδοση του σκόρερ της Ελβετίας, Μπλερίμ Τζεμαϊλί: «Σήμερα ήταν αυτός που έπρεπε, όπως και όλοι οι παίκτες, που ήταν πειθαρχημένοι και έπαιξαν όπως έπρεπε, ανεξαρτήτως συστήματος».

Για το σύστημα της Ελβετίας: «Θα προσπαθήσουμε να παίζουμε με 5-5 (γέλια). Λογικά θα είναι το πιο πετυχημένο».

Για την υπεροχή της Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο και την απουσία του Σακίρι: «Ήταν επιλογή μου να μην παίξει. Όσον αφορά το πρώτο, κάναμε κάποια λάθη, δεν κρατούσαμε τη μπάλα και υστερήσαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο αναγκάσαμε εμείς την Ελλάδα σε λάθη και καταφέραμε μάλιστα να σκοράρουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ