Γκιγκς : «Είμαι πιο νευρικός σαν προπονητής, από όσο ήμουν σαν παίκτης»

Γκιγκς : «Είμαι πιο νευρικός σαν προπονητής, από όσο ήμουν σαν παίκτης»

Ο Ράιαν Γκιγκς ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στον πάγκο της εθνικής Ουαλίας και παραδέχθηκε σε δηλώσεις του πως είναι πιο νευρικός από ότι ήταν όταν ξεκινούσε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία.

Η Ουαλία φιλοξενείται αύριο στο Guangxi Sports Center από την Κίνα, στο πλαίσιο του China Cup, με τον Ράιαν Γκιγκς να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αναμέτρησης, ο 44χρονος παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παραδέχθηκε πως είναι πιο νευρικός από ότι ήταν πριν το ντεμπούτο του ως ποδοσφαιριστής, εξηγώντας τις διαφορές, ενώ αναφέρθηκε και στη φιλοσοφία που θέλει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του.

«Είμαι και θα είμαι μέχρι την τελευταία στιγμή πολύ πιο νευρικός από όσο ήμουν πριν ντεμπουτάρω ως ποδοσφαιριστής. Ποτέ δεν ένιωθα νευρικός ως παίκτης, αλλά η προπονητική είναι εντελώς διαφορετική. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε. Ως παίκτης είσαι αρκετά εγωιστής και φροντίζεις να κάνεις καλά τη δουλειά σου μέσα στο σύνολο, ως προπονητής, όμως, σκέφτεσαι τα πάντα. Από το αν έχεις ξεχάσει τίποτα, μέχρι το τι μπορεί να βελτιωθεί. Είναι εντελώς διαφορετικό από το να είσαι παίκτης», ανέφερε αρχικά.

Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε, αλλά να το κάνουμε και με τον σωστό τρόπο, όπως ακριβώς όταν ήμουν παίκτης. Πρέπει να συνδυάσουμε τη σκληρή δουλειά με ελκυστικό και διασκεδαστικό ποδόσφαιρο. Είμαι τυχερός που κληρονόμησα ένα σύνολο με ομαδικό πνεύμα, είναι ένα στοιχείο που έχει κάθε πετυχημένη ομάδα», πρόσθεσε ο Ράιαν Γκιγκς.

Τέλος, μιλώντας για την ετοιμότητα της ομάδας του για το αυριανό παιχνίδι, τόνισε πως «η προετοιμασία πήγε καλά, όμως έχουμε μπροστά μας ένα σκληρό παιχνίδι απέναντι στην Κίνα, μια ομάδα με έναν σπουδαίο προπονητή (σ.σ.: Μαρσέλο Λίπι) στον πάγκο. Θα είναι δύσκολο όχι μόνο λόγω προπονητή, αλλά και λόγω του ότι η Κίνα θα παίζει στο σπίτι της. Έχουμε παρακολουθήσει βίντεο, είναι μια πολύ επιθετική και δυναμική ομάδα».

Ο Ράιαν Γκιγκς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2014, έπειτα από 23 ολόκληρα χρόνια στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τη σεζόν 2013/14 διατέλεσε βοηθός του Ράιαν Γκιγκς, οδηγώντας τους «Κόκκινους Διαβόλους» σε τέσσερα παιχνίδια μετά την απόλυσή του Άγγλου, ενώ ήταν βοηθός και του Λουίς Φαν Χάαλ τη διετία 2014-2016, συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ